23948sdkhjf

Transdev firar sina bussförare

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

18 mars firas bussförare runt om i hela världen genom Bussförarens dag – en av de stora aktörerna som firar är Transdev som hyllar alla sina 2 843 bussförare.

Transdev är en av Sveriges största aktörer inom kollektivtrafik. 2 843 bussförare kör buss åt bolaget, de finns i trafiken som utgår från depåer i bland annat Göteborg, Umeå, Eskilstuna och i hela Skåne. Transdev tar dagen till ära tillfället i akt och uppmärksammar sina förare som fyller en nyckelroll i många människors vardag.

Läs även om bussföraren som blev vd här!

– Idag representerar bussresor drygt hälften av samtliga lokala och regionala kollektivtrafikresor i Sverige. Bussförare utför ett väldigt viktigt jobb i samhället för att människor ska kunna resa till och från jobbet, skolan och fritidsaktiviteter. Det är viktigt att våra bussförare ska kännas sig uppskattade både den här dagen och alla andra dagar. Så kom ihåg att hälsa när du kliver ombord på bussen, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör på Transdev Sverige AB.

I Göteborg kommer bolaget att dela ut goodies till sina förare och bjuda på tårta. I Umeå kommer den lokala ledningen att träffa samtliga medarbetare och bjuda på smoothies. I Eskilstuna gör Transdev en gemensam insats med Sörmlandstrafiken som kommer bjuda på kanelbulle och köra en liten kampanj ombord på bussarna med repris på digitala kanaler för att uppmärksamma bussföraryrket. I Skåne bjuds Transdevs bussförare på fika i samarbete med Skånetrafiken.

Det finns också ett djupt allvar bakom firandet av Bussförarens dag: I oktober 2018 publicerade Transportföretagen Buss (Sveriges Bussföretag) en ny rapport ”Tempen i bussbranschen” som visar att 7 300 bussförare behöver anställas de närmaste tre åren i Sverige, något som Rt-forum rapporterade om förra året. Anledningen är att bussresandet ökar, vilket kräver fler bussförare, samtidigt som många förare kommer att gå i pension under de närmaste åren.

– Utan bussförare stannar kollektivtrafiken helt enkelt. Bussförardagen är ett tillfälle för oss på Transdev att slå ett slag för bussföraryrket. Den som är serviceintresserad och satsar på en utbildning till bussförare har mycket goda förutsättningar att få arbete, avslutar Eva Tiséus.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hybricon förlorar Skellefteå

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

Nyhetsbrev

29 döda i bussolycka

Arkiv

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Ny Nordenchef

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132