23948sdkhjf

Transdev firar sina bussförare

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

18 mars firas bussförare runt om i hela världen genom Bussförarens dag – en av de stora aktörerna som firar är Transdev som hyllar alla sina 2 843 bussförare.

Transdev är en av Sveriges största aktörer inom kollektivtrafik. 2 843 bussförare kör buss åt bolaget, de finns i trafiken som utgår från depåer i bland annat Göteborg, Umeå, Eskilstuna och i hela Skåne. Transdev tar dagen till ära tillfället i akt och uppmärksammar sina förare som fyller en nyckelroll i många människors vardag.

Läs även om bussföraren som blev vd här!

– Idag representerar bussresor drygt hälften av samtliga lokala och regionala kollektivtrafikresor i Sverige. Bussförare utför ett väldigt viktigt jobb i samhället för att människor ska kunna resa till och från jobbet, skolan och fritidsaktiviteter. Det är viktigt att våra bussförare ska kännas sig uppskattade både den här dagen och alla andra dagar. Så kom ihåg att hälsa när du kliver ombord på bussen, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör på Transdev Sverige AB.

I Göteborg kommer bolaget att dela ut goodies till sina förare och bjuda på tårta. I Umeå kommer den lokala ledningen att träffa samtliga medarbetare och bjuda på smoothies. I Eskilstuna gör Transdev en gemensam insats med Sörmlandstrafiken som kommer bjuda på kanelbulle och köra en liten kampanj ombord på bussarna med repris på digitala kanaler för att uppmärksamma bussföraryrket. I Skåne bjuds Transdevs bussförare på fika i samarbete med Skånetrafiken.

Det finns också ett djupt allvar bakom firandet av Bussförarens dag: I oktober 2018 publicerade Transportföretagen Buss (Sveriges Bussföretag) en ny rapport ”Tempen i bussbranschen” som visar att 7 300 bussförare behöver anställas de närmaste tre åren i Sverige, något som Rt-forum rapporterade om förra året. Anledningen är att bussresandet ökar, vilket kräver fler bussförare, samtidigt som många förare kommer att gå i pension under de närmaste åren.

– Utan bussförare stannar kollektivtrafiken helt enkelt. Bussförardagen är ett tillfälle för oss på Transdev att slå ett slag för bussföraryrket. Den som är serviceintresserad och satsar på en utbildning till bussförare har mycket goda förutsättningar att få arbete, avslutar Eva Tiséus.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

UITP samlade 15 000

UITP:s toppmöte i Stockholm genomfördes i mitten av juni och blev en stor framgång, enligt SL som var värd - här finns en film där bland andra Jens Plambeck och Laetitia Delzenne intervjuas.

MTR Express expanderar

Från 24 juni till 18 augusti trafikerar MTR Express en ny direktlinjen från Stockholm mot Halmstad via Varberg och Falkenberg – därmed har bolaget expanderat.

Ny trafik för Transdev

Bussförar-SM - allra sista chansen!

Nu går det, men i natt är det slut - mitt i den ljusa midsommarnatten stängs anmälan till årets upplaga av Bussförar-SM, det är med andra ord bråttom att göra uttagningsprovet för den som inte hunnit ännu.

Missa inte Bussförar-SM!

Midsommaraftonens midnatt stängs möjligheten att göra uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 – så gör provet genast, fira efteråt med sill, potatis och önskad dryck.

BRT-satsning får 25 miljoner

Nyhetsbrev

Slutspurt inför Bussförar-SM

Keolis drar ifrån med hela 106 förare som genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM – totalt har 404 förare gjort uttagningstävlingen när två dagar återstår.

Arkiv

E-tidningen Begagnatmarknaden ute!

MTR raggade arbetslystna på Järvaveckan

Utmana bussförarkollegerna!

Ännu finns det tid, men snart stängs möjligheten att anmäla sig till Bussförar-SM 2019 – se till att utmana kollegerna, gör uttagningsprovet föra midnatt 21 juni.

SJ tågar mer i Norge

Sista chansen till Bussförar-SM 2019!

Nu är det bara några dagar kvar för den som vill göra uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 - midnatt 21 juni, alltså midsommarafton, stängs möjligheten att nå årets tävling, så passa på redan i dag!

Trønderbilene ska köra i Jämtland

En segdragen rättsprocess om regionbussupphandlingen i Jämtland hotade planerad trafikstart – nu har Länstrafiken bestämt att deras favorit Trønderbilene får köra trafiken i väntan på Kammarrättens besked.

25 nya elbussar i Umeå

Nu tas 25 nya snabbladdade elbussar i bruk i Umeå, därmed är det nu 35 elbussar som trafikerar stadens gator - Umeå leder därmed den gröna vågen för miljövänlig kollektivtrafik.

Största tågaffären i Sverige klar

14 juni undertecknas trafikavtalet mellan Öresundståg och SJ, som tar över driften av Öresundstågen från december 2020 och åtta år framåt – Sveriges största tågaffär på drygt 6 miljarder kronor är därmed ett faktum.

80 jobb försvinner på Keolis

Inom Keolis Sverige pågår ett arbete för att stärka företagets position och skapa lönsammare tillväxt – för att nå målet kommer 80 anställda att varslas.

Nu kör HelsingborgsExpressen!

Söndag 16 juni är det trafikstart för HelsingborgsExpressen, den nya superbussen som lyfter kollektivtrafiken i Helsingborg till nya höjder - men redan 13 juni genomfördes den högtidliga invigningen, rt-forum var på plats!

IT för effektivare uppvärmning

Snart kan bussen fjärrstyras

Mångmiljardsatsning på kollektivtrafik

Riyad bygger kollektivtrafiksystem för 255 miljarder kronor på fem år - projektet visades upp under UITP i Stockholm där Saudiarabiens huvudstad hade en enormt stor monter.

Vill borra åt Stockholms tunnelbana

Den kinesiska tunnelborraren CRTG har etablerat sig i Sverige och visade upp sig på UITP i Stockholm 9-12 juni - siktet är att få uppdrag när tunnelbanan i Stockholm ska byggas ut.

Nytt biljettsystem i Skånetrafiken

Keolis ökar i Bussförar-SM

11 juni hade 328 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 – Keolis har alltjämt flest förare anmälda och imponerande nog har flera små bussbolag förare med i tävlingen.

Rekordorder för Volvo Bussar

Plus

Fem snabba frågor...

Wennberg lämnar Länstrafiken

Flixbus ökar i USA

Olofsson lämnar Skellefteå Buss

Gustavsson avancerar

Bjurenborg rattar Westin Buss

SL-buss i brandolycka

Helsner tillbaka i bussbranschen

Beckman blir hållbarhetschef

Cabonline köper danskt taxibolag

Walfridsson till Nobina

Sverigedemokraterna svarar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134