23948sdkhjf

Planka prisar Dunkerque

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Planka.nu har utsett franska borgmästaren i staden Dunkerque till vinnare av Nolltaxepriset 2019, stadens kollektivtrafik är till 100 procent skattefinansierad - SL sågar dock Plankas aktioner.

Dunkerques borgmästare Patrice Vergriete har varit drivande i att göra kollektivtrafiken i staden med 100 000 invånare helt skattefinansierad, därmed kan alla som vill åka med utan att betala för biljetten som inte längre finns. Samtidigt har ett nytt stombussystem införts, och reformen har hitintills blivit en riktig framgång med många resenärer. Ett krux är dock att kostnaderna alltid tenderar att öka mer än antalet resenärer vilket torde vara en utmaning även i Dunkerq.

– Dunkerque blir den största staden i Europa med nolltaxa, efter Tallinn, och vi hoppas att det kommer inspirera många fler att avgiftsbefria* den gemensamma trafiken, säger Max Holm från Planka.nu.

Bland andra nominerade fanns Vänsterpartiet för sin reform med sommarlovskorten och varningsgrupperna för biljettkontrollanter i Stockholm och Göteborg. Något som minst sagt irriterat företrädare för Västtrafik och SL, där man ser Planka.nu som en närmast kriminell organisation. Det påverkar dock inte Max Holm som ser de olika aktionerna som genomförs som ett slags civil olydnad värd aktning, beröm och applåder.

Vilka var då nominerade till Nolltaxepriset förutom vinnaren och Vänsterpartiet?

– Det var en blandning av politiker och engagerade kollektivtrafikanter som nominerats i år, och alla är värda en applåd för sina insatser, säger Max Holm.

Årets statyett kommer att överlämnas till borgmästare Patrice Vergriete under våren.

Nolltaxepriset har delats ut sedan 2010. Priset går till den eller de som under året har gjort något eller några av följande: Verkat för en avgiftsfri* kollektivtrafik, arbetat för ökat inflytande över kollektivtrafiken för de som reser och arbetar i den, underlättat för avgiftsstrejkande, verkat för en öppnare och mer tillgänglig stad och/eller kollektivtrafik, motverkat övervakning och kontrollsystem av resenärer samt bekämpat trafikmaktordningen.

SL i Region Stockholm delar inte organisation Planka.nu:s uppfattning om hur kampanjande för helt skattefinansierad kollektivtrafik ska genomföras. Enligt SL har alla givetvis rätt att driva frågan om biljettfri kollektivtrafik, men det är just organisationens kampanjer som får SL att se rött, kampanjer med bland annat plankningsattacker och "plankningsförsäkring" som betalar ut de kontrollavgifter som den som ertappas av kontrollanter utan giltigt färdmedel får betala.

– Alla är skyldiga att följa de regler som gäller och som beslutats av de politiska partierna, att planka ökar kostnaderna för kollektivtrafiken än mer och det är inte okej att bete sig på det viset för att driva den här frågan enligt vår uppfattning, säger Alexander Kraijsnik, SL:s presstjänst.

För att komma till rätta med plankandet har antalet biljettkontroller i SL:s trafik successivt ökat: 2017 genomfördes drygt 2,5 miljoner biljettkontroller och drygt 30 000 tilläggsavgifter skrevs ut . 2018 utökas antalet biljettkontroller till 3,5 miljoner och 2019 kommer SL att utföra 5 miljoner kontroller årligen, enligt Alexander Kraijsnik.

Resor utan giltigt färdbevis medför ett omfattande inkomstbortfall för trafikförvaltningen i Region Stockholm: Intäktsbortfallet var 254 miljoner kronor under 2017 och 2016 beräknades intäktsbortfallet till 267 miljoner kronor. En kostnadsökning som enligt SL är såväl onödig som oönskad.

Rt-forum kommer att följa frågan vidare och inväntar kommentarer från ansvariga för kollektitrafiken i andra regioner.

*) Avgiftsfri i den betydelse Planka lägger i begreppet innebär att resenären inte betalar för sin enskilda resa med en biljett. I stället finansieras hela kollektivtrafiken direkt via skattsedeln är det tänkt och då får alla betala för trafiken, oavsett hur mycket eller lite de åker kollektivt.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hybricon förlorar Skellefteå

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

Nyhetsbrev

29 döda i bussolycka

Arkiv

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Ny Nordenchef

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.207