23948sdkhjf

De vann Mellanskärgården

Det blev Blidösundsbolaget som vann kontraktet för sjötrafiken i Stockholms mellanskärgård – det har trafikförvaltningen beslutat 19 mars.

Kontraktet gäller utförandet av skärgårdstrafik Stockholms mellanskärgård, avtalsområde E39B och som vinnare står Blidösundsbolaget som ska ta över trafiken i slutet av 2019 och som längst driva den fram till och med 2018. I uppdraget ingår trafikdrift och underhåll av WÅAB:s fartyg, inklusive service ombord.

– Det här är ett av skärgårdens viktigaste kontrakt. Nästan en miljon resenärer per år reser med Waxholmsbolaget i det här området, säger Caroline Ottosson, förvaltningschef på trafikförvaltningen.

Totalt har tre anbudsgivare deltagit i upphandlingen. Det vinnande anbudet har bedömts vara ekonomiskt rimligt och bärkraftigt, samt ligger inom ramarna för trafikförvaltningens angivna budget för området.

– Blidösundsbolaget visar i sitt anbud att de har mycket god insikt i vad som krävs för att utföra uppdraget, säger Richard Borgström, sektionschef för Sjötrafik på trafikförvaltningen.

Tilldelningsbeslutet blev klart i december 2018, men överklagades i början på året. Trafikförvaltningen vann och därmed påbörjar Blidösundsbolaget förberedelserna inför trafikstart i slutet av året.

Avtalsområdet består av 15 linjer som trafikeras av totalt 18 fartyg. Samtliga fartyg som trafikerar området tillhör trafikförvaltningen och Waxholmsbolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156