23948sdkhjf

De vann Mellanskärgården

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det blev Blidösundsbolaget som vann kontraktet för sjötrafiken i Stockholms mellanskärgård – det har trafikförvaltningen beslutat 19 mars.

Kontraktet gäller utförandet av skärgårdstrafik Stockholms mellanskärgård, avtalsområde E39B och som vinnare står Blidösundsbolaget som ska ta över trafiken i slutet av 2019 och som längst driva den fram till och med 2018. I uppdraget ingår trafikdrift och underhåll av WÅAB:s fartyg, inklusive service ombord.

– Det här är ett av skärgårdens viktigaste kontrakt. Nästan en miljon resenärer per år reser med Waxholmsbolaget i det här området, säger Caroline Ottosson, förvaltningschef på trafikförvaltningen.

Totalt har tre anbudsgivare deltagit i upphandlingen. Det vinnande anbudet har bedömts vara ekonomiskt rimligt och bärkraftigt, samt ligger inom ramarna för trafikförvaltningens angivna budget för området.

– Blidösundsbolaget visar i sitt anbud att de har mycket god insikt i vad som krävs för att utföra uppdraget, säger Richard Borgström, sektionschef för Sjötrafik på trafikförvaltningen.

Tilldelningsbeslutet blev klart i december 2018, men överklagades i början på året. Trafikförvaltningen vann och därmed påbörjar Blidösundsbolaget förberedelserna inför trafikstart i slutet av året.

Avtalsområdet består av 15 linjer som trafikeras av totalt 18 fartyg. Samtliga fartyg som trafikerar området tillhör trafikförvaltningen och Waxholmsbolaget.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Nyhetsbrev

Inlandsbanan fick ny styrelse

Arkiv
1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Badbusstrafik i Trollhättan

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Plus

Fem snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.375