23948sdkhjf

Ljungberg till Kollektivtrafikdagen

Hur kollektivtrafiken ska hantera de nya mobilitetslösningarna som dyker upp i en allt snabbare takt – det reder Trivectors Christer Ljungberg ut på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna.

Christer Ljungberg, vd Trivector, tar upp frågan om disruptiva innovationer i transportsystemet på Kollektivtrafikdagen 15 maj. Är det bra eller dåligt för kollektivtrafiken? frågar han sig och ger därefter sin syn på fenomenet.

Anders Gullberg, Preduktive Movement, är mer rakt på sak: ”Kollektivtrafiken behöver disruptiva innovationer” heter hans programpunkt på Kollektivtrafikdagen. Mer om vad han ska ta upp kommer att presenteras senare på rt-forum. Men klart är att minst två av föredragshållarna på Kollektivtrafikdagen lyfter begreppet disruptiva innovationmer som är mycket hett i branschen just nu.

Om alla inte har koll på begreppet disruptiva innovationer följer här en förklaring: Det handlar för persontransporternas del om nya produkter och tjänster som kommer in i den traditionella marknaden som exempelvis den vanliga kollektivtrafiken, det är lösningar som ingen tidigare sett röken av.

Ofta är de här innovationerna helt oväntade och kanske rent av omtumlande – men ofta även enklare, billigare och effektivare. Så småningom konkurrerar de här disruptiva innovationerna ut de etablerade marknadsaktörerna eller smälter samman med dem till något helt nytt.

Christer Ljungberg konstaterar att förändringstempot när det gäller transportsystemet ökar för varje dag. Nya mobilitetstjänster dyker upp på arenan men samhället är inte förberett, enligt Christer Ljungberg som i det sammanhanget lyfter fram den nya sektorn ”Urban tech”.

– Den här nya sektorn, Urban tech, genererar just nu mer riskkapital än andra sektorer, säger Christer Ljungberg.

Frågan är hur kollektivtrafiken ska hantera det här fenomenet och vad det leder till:

– Kommer det att öka eller minska kollektivtrafikresandet? Hur kan privat och offentlig samverka?

Det här kommer Christer Ljungberg att försöka reda ut på Kollektivtrafikdagen 15 maj på Quality Hotel Friends i Solna, granne med Friends Arena straxt norr om Stockholm.

Mer inforamtion om programmet i sin helhet och möjlighet att anmäla deltagande finns HÄR!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157