23948sdkhjf

Underhållning gratis på Flixbus

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sverige blir först i Europa att erbjuda passagerarna gratis medieunderhållning ombord på bussen – där är uppstickaren Flixbus som inför detta med start i Sverige

Restiden flyger iväg: passagerarna på expressbusslinjer kan koppla av bland ett urval av Hollywoodfilmer, Amazon TV-serier, ljudböcker, e-böcker, e-tidningar och spel. Tester av tjänsten har pågått fyra veckor i Sverige och innehållet kommer löpande att uppdateras.

Passagerare kopplar av med underhållningsportalen från Flixtainment.

Efter att ha digitaliserat bussbranschen känns det fantastiskt roligt att kunna fortsätta på samma spår och förnya upplevelsen även ombord på bussarna, säger Peter Ahlgren som är vd för Flixbus Norden.

I början på februari stod det klart att alla ordinarie FlixBus-fordon i Sverige har utrustats med tjänsten. Under de följande veckorna fick passagerare på utvalda resor möjligheten att testa olika funktioner och lämna omdömen och förbättringsförslag.

Vi arbetar hela tiden med att utveckla kreativa idéer som kan göra bussresan bekvämare, modernare och roligare, och det här är ett exempel på det. Feedbacken vi fått från våra kunder tyder på att tjänsten är väldigt uppskattad! Vi har några lokalanpassningar kvar att genomföra under året och kommer löpande att uppdatera innehållet, säger Peter Ahlgren.

Systemet kommer att lanseras i hela FlixBus europeiska flotta, men Sverige är det första landet att få tjänsten. Kommande marknader att införa underhållningsportalen ombord är Danmark och Frankrike, och mot slutet på året planeras majoriteten av företagets europeiska flotta att ha tjänsten på plats.

FlixMobility bygger på nära samarbeten med lokala transportbolag: Flixbus ansvarar för teknologisk utveckling, nätverksplanering, prissättning, driftkontroll och marknadsföring medan företagets lokala busspartners sköter den dagliga driften av fordon. Tack vare den unika affärsmodellen fortsätter FlixBus att driva framåt innovationer inom den traditionella transportmarknaden. Bara under det senaste året lyckades man lansera integrationer med Apple Pay, Google Pay, Google Assistant, platsreservationer i bokningsprocessen, möjligheten att följa bussens närvaro i realtid samt även erbjöd VR-headsets på bussresor till och från i Las Vegas.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Nyhetsbrev

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Arkiv

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Rekordmånga anmälda till Busstorget

11 april kommer 235 deltagare till eventet Busstorget på Hotel Tylösand i Halmstad - det är fler deltagare än tidigare år.

Bussar för Snälltåget

Stena valutasäkrar Danmarksresan

Resia satsar på tågresor i Europa

Många vill, men det är både dyrt och krångligt att åka tåg mellan länder i Europa – nu lova Resia att ändra på den saken och tar samtidigt upp konkurrensen med bussresorna.

Svagt första kvartal för Tallink

SAS hotas av pilotstrejk

Hotet om pilotstrejk i Norden är nära och riktas mot det samägda flygbolaget SAS – ländernas pilotföreningar har varslat om strejk som träder i kraft 26 april.

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

WOW air i konkurs

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Halv miljon till Östersjön

Kryssarna - en miljardaffär

Kryssningstrafiken genererar nästan 2 miljarder kronor och 1 100 arbetstillfällen i Stockholmsregionen – det framgår av en färsk rapport.

Sundås premiär på Busstorget

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Ökning för flyg dämpades 2018

Under 2018 uppgick antalet passagerare på svenska flyg­platser till 39,3 miljoner – rekord visserligen, men tillväxten var den lägsta på många år.

Hyttval möjligt på Birka

2

Silent disco hos RK

250 personer kom till RK Travel Groups caribiska kalas i Göteborg – en av höjdpunkterna var Silent disco där alla rockar loss till den musik de själva valt.

Bengtsson till Buhres på Kivik

Wik till Busstorget

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152