23948sdkhjf

Resemakar´n vann Guldbussen 2019

Det blev Erik Dahlbom, Resemakar´n i Väst, som vann RK Travel Groups pris Guldbussen 2019 – hederspris gick till Lennart Carlsson, priserna delades ut 21 mars i Göteborg.

Erik Dahlbom, Resemakar´n i Väst, Vänersborg, tog hem Guldbussen 2019, ett pris som delas ut till en person i bussresebranschen som utmärkt sig alldeles extra. Priset som instiftades av gruppresegrossisten RK Travel Group instiftades ifjol och i år delades Guldbussen alltså ut för andra året.

– Det här är verkligen jätteroligt, jag känner mig hedrad och vill lyfta fram alla medarbetar i bolaget, säger Erik Dahlbom som startade Resemakar´n som 20-åring, i dag är alltjämt vd och ägare och dessutom nyligen vald till vice ordförande i branschorganisatioen Svenska Turistbussföretagen som hade årsmöta samma dag som prisutdelningen.

Hederspriset gick till en av branschens verkliga veteraner, Lennart Carlsson som varit verksam på mågna håll, bland annat inom rederivärlden och inom bussresebranscen. 

Turistbussen har en för blygsam ställning och det vill vi ändra på. Att åka turistbuss är ett överlägset sätt att resa miljövänligt och socialt då du delar dina upplevelser med andra, säger Göran Grell, vd för RK Travel Group. Han fortsätter:

– Turistbussbranschen fortsätter att växa och är en så stor del av resebranschen. Att turistbussen inte ens finns med på resebranschens Grand Travel Award gör mig heligt förbannad. Nu ändrar vi på det och delar för andra året ut årets Guldbuss.

Syftet med priset är att lyfta turistbussbranschen i Norden i allmänhet och ett företag eller person i branschen i synnerhet, som har gjort något för att utveckla och inspirera andra.

– Glädje, energi, framåtanda och nyfikenhet är viktigt för oss. Det vill vi uppmärksamma, säger Göran Grell.

Guldbussen delas ut i Göteborg den 21/3 på RK’s TUR; RK Travel Groups årliga branschträff, som samlar hela branschen. Juryn består av alla säljare på RK som dagligen träffar och pratar med de flesta i turistbussbranschen. Fjolårets pris gick till Kjetils Bussreiser i Norge och hederspriset gick till Toni Schönfelder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11