23948sdkhjf

Tamsons tar över Svensk Kollektivtrafik

En enig valberedning föreslår Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande SL, till ny ordförande för branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik.

– Det känns väldigt hedrande att bli nominerad till att leda branschorganisationen för Sveriges samlade kollektivtrafik. För mig som brinner för samhällsutveckling är det här ett av de finaste uppdrag man kan väljas till, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande SL. Han fortsätter:

– Kollektivtrafiken står inför en spännande förändringsresa kommande år. En omfattande elektrifiering, digitalisering och automatisering står för dörren. Samtidigt finns utmaningar kopplat till både trygghet, tillgänglighet och hållbarhet där kollektivtrafiken har att spela en huvudroll.

– En växande kollektivtrafik kräver omtanke om både stad och land, där olika behov och möjligheter måste mötas. I det arbetet krävs att statliga lagar och regelverk är genomtänkta, liksom att prioriteringar i infrastrukturen blir de rätta. Jag vill verka för Svensk kollektivtrafik som en tydlig och konstruktiv röst i det arbetet.

FAKTA/Svensk Kollektivtrafik

Organisationen samlar Sveriges regioner, kollektivtrafikmyndigheter och länstrafikbolag som erbjuder lokal och regional kollektivtrafik med buss, tåg, spårvagn, tunnelbana och båt i Sverige.

Svensk Kollektivtrafik är branschorganisation för regionala kollektivtrafikmyndigheter och länstrafikbolag som erbjuder lokal och regional kollektivtrafik med buss, tåg, spårvagn, tunnelbana och båt i Sverige. Svenska folket gör årligen 1,6 miljarder resor med medlemmarnas trafik. Det motsvarar 96 procent av landets busstrafik och 86 procent av landets tågtrafik. Svensk Kollektivtrafik stödjer och företräder medlemmarna nationellt och internationellt, bidrar till utvecklingen av kollektivtrafiken och arbetar för att stärka kollektivtrafikens varumärke som en självklar del av ett hållbart samhälle.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094