23948sdkhjf

Bengtsson till Buhres på Kivik

Peter Bengtsson är ny vd för Buhres på Kivik med eget rökeri – ett minst sagt matnyttigt resmål på bussresan till Österlen.

Fisk- och skaldjursrestaurangen Buhres på Kivik är även känd för sitt traditionella rökeri och "Sillaluckan". Det finns till och med Silla Pilsner, lokalbrygd öl, för den som är lagd åt det hållet. På många sätt ett bra matstopp på bussresan genom Österlen och övriga Skåne.

Nu har i alla fall styrelsen för etablissemanget tillsatt Peter Bengtsson som vd med uppdrag att fortsätta utveckla verksamheten på Österlen. Peter Bengtson, är för många ett känt ansikte i restaurangvärlden i Öresundsregionen. Han bor i Malmö där han senaste åren varit hotelldirektör för nyetablerade design-/boutiquehotellet Ohboy i Västra hamnen i Malmö.

Dessförinnan var Peter Bengtsson under flera år varit vd för Slagthuset, hotelldirektör för Scandic i Ringsted och Roskilde på Själland samt manager på Hilton Copenhagen Airport. Till meriterna kommer också att Peter Bengtsson också startat samt drivit tre restauranger i Malmö och Lund. Dels eventrestaurangen Tegnérs och de båda konceptuella snabbmatsrestaurangerna Mandarin och Kwai Tsan.

Peter Bengtson har dessutom drivit ett flertal projekt inom såväl festival- och kultursammanhang som kokboksprojekt. Buhres på Kiviks nye vd har ett stort intresse för såväl mat och dryck som konst och design. Peter och hans sambo äger även sedan ett tag ett gamla scoutgården i Kivik.

FAKTA/Buhres på Kivik

Ligger i Kiviks hamn, granne med havet. Anläggningen omfattar restaurang i två plan och sommartid finns en terrass kallad "Sillaluckan" som är en fisk-, skaldjurs- och delikatessbutik. Eget rökeri finns också där Buhres medarbetare förädlar fisk och skaldjur samt lägger in sill enligt gammal tradition. Produkterna serveras i de egna restaurangerna, samt distribueras till dagligvaruhandeln och övriga restauranger inom Lagnell Group. Buhres på Kivik förvärvades av Lagnell Group 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158