23948sdkhjf

Bengtsson till Buhres på Kivik

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Peter Bengtsson är ny vd för Buhres på Kivik med eget rökeri – ett minst sagt matnyttigt resmål på bussresan till Österlen.

Fisk- och skaldjursrestaurangen Buhres på Kivik är även känd för sitt traditionella rökeri och "Sillaluckan". Det finns till och med Silla Pilsner, lokalbrygd öl, för den som är lagd åt det hållet. På många sätt ett bra matstopp på bussresan genom Österlen och övriga Skåne.

Nu har i alla fall styrelsen för etablissemanget tillsatt Peter Bengtsson som vd med uppdrag att fortsätta utveckla verksamheten på Österlen. Peter Bengtson, är för många ett känt ansikte i restaurangvärlden i Öresundsregionen. Han bor i Malmö där han senaste åren varit hotelldirektör för nyetablerade design-/boutiquehotellet Ohboy i Västra hamnen i Malmö.

Dessförinnan var Peter Bengtsson under flera år varit vd för Slagthuset, hotelldirektör för Scandic i Ringsted och Roskilde på Själland samt manager på Hilton Copenhagen Airport. Till meriterna kommer också att Peter Bengtsson också startat samt drivit tre restauranger i Malmö och Lund. Dels eventrestaurangen Tegnérs och de båda konceptuella snabbmatsrestaurangerna Mandarin och Kwai Tsan.

Peter Bengtson har dessutom drivit ett flertal projekt inom såväl festival- och kultursammanhang som kokboksprojekt. Buhres på Kiviks nye vd har ett stort intresse för såväl mat och dryck som konst och design. Peter och hans sambo äger även sedan ett tag ett gamla scoutgården i Kivik.

FAKTA/Buhres på Kivik

Ligger i Kiviks hamn, granne med havet. Anläggningen omfattar restaurang i två plan och sommartid finns en terrass kallad "Sillaluckan" som är en fisk-, skaldjurs- och delikatessbutik. Eget rökeri finns också där Buhres medarbetare förädlar fisk och skaldjur samt lägger in sill enligt gammal tradition. Produkterna serveras i de egna restaurangerna, samt distribueras till dagligvaruhandeln och övriga restauranger inom Lagnell Group. Buhres på Kivik förvärvades av Lagnell Group 2015.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Nyhetsbrev

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Arkiv

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Rekordmånga anmälda till Busstorget

11 april kommer 235 deltagare till eventet Busstorget på Hotel Tylösand i Halmstad - det är fler deltagare än tidigare år.

Bussar för Snälltåget

Stena valutasäkrar Danmarksresan

Resia satsar på tågresor i Europa

Många vill, men det är både dyrt och krångligt att åka tåg mellan länder i Europa – nu lova Resia att ändra på den saken och tar samtidigt upp konkurrensen med bussresorna.

Svagt första kvartal för Tallink

SAS hotas av pilotstrejk

Hotet om pilotstrejk i Norden är nära och riktas mot det samägda flygbolaget SAS – ländernas pilotföreningar har varslat om strejk som träder i kraft 26 april.

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

WOW air i konkurs

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Halv miljon till Östersjön

Kryssarna - en miljardaffär

Kryssningstrafiken genererar nästan 2 miljarder kronor och 1 100 arbetstillfällen i Stockholmsregionen – det framgår av en färsk rapport.

Sundås premiär på Busstorget

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Ökning för flyg dämpades 2018

Under 2018 uppgick antalet passagerare på svenska flyg­platser till 39,3 miljoner – rekord visserligen, men tillväxten var den lägsta på många år.

Hyttval möjligt på Birka

2

Silent disco hos RK

250 personer kom till RK Travel Groups caribiska kalas i Göteborg – en av höjdpunkterna var Silent disco där alla rockar loss till den musik de själva valt.

Bengtsson till Buhres på Kivik

Wik till Busstorget

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143