23948sdkhjf

Bengtsson till Buhres på Kivik

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Peter Bengtsson är ny vd för Buhres på Kivik med eget rökeri – ett minst sagt matnyttigt resmål på bussresan till Österlen.

Fisk- och skaldjursrestaurangen Buhres på Kivik är även känd för sitt traditionella rökeri och "Sillaluckan". Det finns till och med Silla Pilsner, lokalbrygd öl, för den som är lagd åt det hållet. På många sätt ett bra matstopp på bussresan genom Österlen och övriga Skåne.

Nu har i alla fall styrelsen för etablissemanget tillsatt Peter Bengtsson som vd med uppdrag att fortsätta utveckla verksamheten på Österlen. Peter Bengtson, är för många ett känt ansikte i restaurangvärlden i Öresundsregionen. Han bor i Malmö där han senaste åren varit hotelldirektör för nyetablerade design-/boutiquehotellet Ohboy i Västra hamnen i Malmö.

Dessförinnan var Peter Bengtsson under flera år varit vd för Slagthuset, hotelldirektör för Scandic i Ringsted och Roskilde på Själland samt manager på Hilton Copenhagen Airport. Till meriterna kommer också att Peter Bengtsson också startat samt drivit tre restauranger i Malmö och Lund. Dels eventrestaurangen Tegnérs och de båda konceptuella snabbmatsrestaurangerna Mandarin och Kwai Tsan.

Peter Bengtson har dessutom drivit ett flertal projekt inom såväl festival- och kultursammanhang som kokboksprojekt. Buhres på Kiviks nye vd har ett stort intresse för såväl mat och dryck som konst och design. Peter och hans sambo äger även sedan ett tag ett gamla scoutgården i Kivik.

FAKTA/Buhres på Kivik

Ligger i Kiviks hamn, granne med havet. Anläggningen omfattar restaurang i två plan och sommartid finns en terrass kallad "Sillaluckan" som är en fisk-, skaldjurs- och delikatessbutik. Eget rökeri finns också där Buhres medarbetare förädlar fisk och skaldjur samt lägger in sill enligt gammal tradition. Produkterna serveras i de egna restaurangerna, samt distribueras till dagligvaruhandeln och övriga restauranger inom Lagnell Group. Buhres på Kivik förvärvades av Lagnell Group 2015.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Inlandsbanan fick ny styrelse

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Nyhetsbrev

Rekordresultat för SkiStar

Arkiv

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Badbusstrafik i Trollhättan

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Transdev köper Utö Rederi

Privatägda bolaget Utö Rederi har blivit uppköpt av kollektivtrafikjätten Transdev – Utö Rederi har sin verksamhet i Stockholm södra skärgård.

Biodrivmedel för flyg på gång

Europa kommer att få sin första dedikerade fabriksanläggning för produktion av bioflygdrivmedel – 100 000 ton per år ska kunna tillverkas från 2022 enligt initiativtagarna.

Direkt till skidbackarna i Andorra

Renässans för solresa med buss!

Plus

Fem snabba frågor...

Bussen bättre än tåget

Strand vd för Visit Stockholm

Många ville döpa Vikings fartyg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.384