23948sdkhjf

Bengtsson till Buhres på Kivik

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Peter Bengtsson är ny vd för Buhres på Kivik med eget rökeri – ett minst sagt matnyttigt resmål på bussresan till Österlen.

Fisk- och skaldjursrestaurangen Buhres på Kivik är även känd för sitt traditionella rökeri och "Sillaluckan". Det finns till och med Silla Pilsner, lokalbrygd öl, för den som är lagd åt det hållet. På många sätt ett bra matstopp på bussresan genom Österlen och övriga Skåne.

Nu har i alla fall styrelsen för etablissemanget tillsatt Peter Bengtsson som vd med uppdrag att fortsätta utveckla verksamheten på Österlen. Peter Bengtson, är för många ett känt ansikte i restaurangvärlden i Öresundsregionen. Han bor i Malmö där han senaste åren varit hotelldirektör för nyetablerade design-/boutiquehotellet Ohboy i Västra hamnen i Malmö.

Dessförinnan var Peter Bengtsson under flera år varit vd för Slagthuset, hotelldirektör för Scandic i Ringsted och Roskilde på Själland samt manager på Hilton Copenhagen Airport. Till meriterna kommer också att Peter Bengtsson också startat samt drivit tre restauranger i Malmö och Lund. Dels eventrestaurangen Tegnérs och de båda konceptuella snabbmatsrestaurangerna Mandarin och Kwai Tsan.

Peter Bengtson har dessutom drivit ett flertal projekt inom såväl festival- och kultursammanhang som kokboksprojekt. Buhres på Kiviks nye vd har ett stort intresse för såväl mat och dryck som konst och design. Peter och hans sambo äger även sedan ett tag ett gamla scoutgården i Kivik.

FAKTA/Buhres på Kivik

Ligger i Kiviks hamn, granne med havet. Anläggningen omfattar restaurang i två plan och sommartid finns en terrass kallad "Sillaluckan" som är en fisk-, skaldjurs- och delikatessbutik. Eget rökeri finns också där Buhres medarbetare förädlar fisk och skaldjur samt lägger in sill enligt gammal tradition. Produkterna serveras i de egna restaurangerna, samt distribueras till dagligvaruhandeln och övriga restauranger inom Lagnell Group. Buhres på Kivik förvärvades av Lagnell Group 2015.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Vill växa på befintlig marknad

Grupp- och bussresor har länge varit viktiga för Viking Line – och så kommer det att fortsätta vara. Rederiet blir också kvar i Östersjön utan planer på etableringar i andra vatten, det fastslår Jan Hanses, vd för rederiet Viking Line.

"Budgeten missgynnar museerna"

Vill rädda flyget med kvot

Grönlund lyfter bussbranschen

En växande besöksnäring förutsätter hållbara transporter framhåller Svensk Turism – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, lyfter fram bussen som det hållbara alternativet.

Allt fler flygbolagskonkurser

Bond till Volvo

Nyhetsbrev

Nordlind till Skansen

Arkiv
2

Fler tågar i Bergslagen

Mellan juni och augusti ökade resandet Tåg i Bergslagen med hela 14 procent, jämfört med fjolåret - en effekt av att allt fler valt att semestra i närområdena.

Norweigian prisas av resenärerna

1

Flygbolag ofta på svarta listan

Ytterst få researrangörer hamnar på Allmänna reklamationsnämndens svarta lista – värre är det med flygbolagen, många struntar i nämndens beslut.

Rekordsommar för Inlandsbanan

För tredje året i rad fortsätter ökningen av resenärer på Inlandsbanan – trenden att ”hemestra” tros ligga bakom.

Franck ny vd för Icehotel

Ingen ersättning till flygstrejksdrabbade

BRA, bättre, bäst?

Flygbolaget BRA är det överlägset punktligaste flygbolaget i världen – detta enligt de siffror bolaget självt sammanställt men som märkligt nog inte syns i den internationella statistiken.

Norrtåg går som tåget

Under juli månad ökade Norrtågs försäljning av enkelbiljetter med 22 procent jämfört med samma period förra året – fler norrlänningar vill resa hållbart, enligt Norrtåg.

Fler nattåg till Berlin

Efterfrågan på fler nattåg till Berlin har ökat och en tågoperatör ser till att leverera till hösten - lägligt eftersom det stundar många event i Berlin under de kommande månaderna.

SAS flyger till Sälen

Stor ökning av Stockholmsturismen

Aostadalen vill lockar fler

Italiens minsta region, Aostadalen, har bra förutsättningar för både sommar- som vinterturism – nu vill dalen locka ännu fler besökare, gärna fler grupper och bussturister.

Matig festival får fler bussar

Under Matfestivalen i Skövde 30-31 augusti förstärker Västtrafik vissa turer med extra bussar – allt för att underlätta för besökarna att ta bussen till och från festivalen.

Roslagen lockade många

Roslagens skärgård i nordöstra Stockholms län lockade många besökare under sommaren - det visar siffrorna när båttrafiken från Norrtälje nu sammanställts.

Rotorsegel för Scandlines

Scandlines installerar rotorsegel på sin hybridfärja Copenhagen – rotorseglet minskar utsläppen ett snäpp till på den aktuella färjan som kombinerar diesel med batteridrift.

Göteborg tävlar i turism

Vy storsatsar på Göteborg–Oslo

Swedavia backar

von Seth till SRF

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.175