23948sdkhjf

Gasbussar diskuteras i Bukarest

27 mars träffade infrastrukturminister Tomas Eneroth EU-kommissionens Violeta Bulc med ansvar för transport och infrastruktur för att diskutera säkerhet med gasbussar – mötet ägde rum i Bukarest.

Med anledning av den explosion av en gasbuss i Stockholm 10 mars kallade regeringen in berörda aktörer för att få en lägesbild av säkerhetsarbetet kring gasbussar. Även i övriga Europa används gasbussar och därför är det angeläget att ta ett större grepp om säkerhetsarbetet. Europa behöver gå före i omställningsarbetet och därför ta ett helhetsgrepp om säkerhetsfrågor som rör gasbussar. 

– Jag och kommissionär Bulc kommer idag att träffas för att bland annat prata om gasbussar. Omställning av transportsektorn är angeläget och gasbussar är en viktig del i att ställa om. Då behöver säkerhetsarbetet prioriteras, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth

Tomas Eneroth träffade kommissionären vid det informella ministerrådet i Bukarest under förmiddagen 27 mars vilket innebär tidig morgon eftersom Rumänien ligger en timme före Sverige i tid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157