23948sdkhjf

Hybricon överklagar Förvaltningsrättens dom

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Elbusstillverkaren Hybricon överklagar Förvaltningsrättens dom angående elbussupphandlingen i Skellefteå till kammarrätten - Förvaltningsrätten beslutade nyligen att upphandlingen ska göras om.

25 mars beslutade Förvaltningsrätten i Umeå att upphandlingen av sex stycken 12-meters elbussar till Skellefteås stadstrafik som Hybricon vann i januari ska göras om. Förvaltningsrätten vill att en ny prövning av anbudet genomförs.

I ljuset av detta har Hybricon beslutat att begära överprövning enligt lagen om offentlig upphandling. Överprövningen gäller Förvaltningsrätten i Umeås dom 25 mars (mål 308-19).

Hybricon yrkar att kammarrätten förordnar att något nytt tilldelningsbeslut tills vidare inte får fattas, beviljar prövningstillstånd och – med ändring av förvaltningsrättens beslut – lämnar Wist Last och Buss AB:s ansökan om överprövning utan bifall, alternativt i andra hand återförvisar målet till förvaltningsrätten för fortsatt handläggning.

Därmed fortsätter slaget om elbussupphandlingen till Skellefteå Buss ännu ett varv som det ser ut. När kammarrätten väntas reagera på överprvöningening är inte känt men det kan ta tid. För Hybricon var avtalet om levereans av elbussar till Skellefteå en mycket välkommen affär efter flera tunga år, värdet är beräknat till 35 miljoner kronor.

Rt-forum återkommer så fort mer framkommer om turerna kring elbussupphandlingen i Skellefteå.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ale får fler elbussar

Tio nya elbussar i Borås

19 augusti börjar Västtrafik köra elbussar i Borås - det är totalt tio bussar på linje 2 som kommer att ge boråsarna en tystare och mer miljövänlig resa i kollektivtrafiken.

Transdev satsar på Bussförar-SM

Finalen i Bussförar-SM närmar sig, 9 september körs den på Gillingebanan norr om Stockholm – Transdev är en av tävlingens partners i år liksom tidigare år.

Raukas vice vd i SJ

Osäkert om viten fungerar

Det är oklart om viten fungerar som piska för att förbättra kollektivtrafikens kvalitet, mycket på grund av bristande dokumentation – det framgår av forskning vid VTI.

Nya svängar för kollektivtrafiken

I början av juni förvärvade elfordonsutvecklaren Nevs det engelska hjulmotorföretaget Protean Electric – som har en revolutionerande svängig hjulteknik för den modernaste kollektivtrafiken.

Nyhetsbrev

Cabonline skriver ner

Arkiv

Piteå får vänta på elbussarna

Svårt mäta trötthet

Att trötthet hos förare utgör en stor fara är väl känt sedan länge, snark är lika farligt som knark bruka det heta – men att mäta trötthet är en tuff utmaning för forskarna på VTI..

Utförsbacke för transportsektorn

”Utredning om biljettsystem onödig”

NNR vill slopa elskatten på elbussarna

Näringslivets Regelnämnd, NNR, tar upp elskatten som elbussarna måste betala men de eldrivna tågen slipper - släpp elskatten för elbussarna, kräver NNR.

Wennerström utreder nationellt biljettsystem

Ett biljettsystem för all kollektivtrafik i hela Sverige – det utlovades i Januariavtalet, nu ska Samtrafikens Gerhard Wennerström utreda hur det ska gå till.

Lindahl till Infranord

Bussförar-SM – finalen närmar sig!

Striden om Jämtland är över

Länstrafiken får teckna avtal med norska Trønderbilene – det står klart efter en segdragen rättsprocess där en svensk konkurrent överklagat upphandlingen.

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Elsparkcykeln – värre än dieselbussen

De allt populärare elsparkcyklarna får kritik av forskare i USA – cyklarna uppges totalt generera mer utsläpp än en vanlig dieselbuss.

Grönlund kommenterar von der Leyen

Miljöfrågor är i fokus för EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen som riktat lansen mot transportsektorn – Sveriges Bussföretags Anna Grönlund kommenterar.

Scania klimatstrejkar

Plus

Tyska bussar toppar Tunga Bussligan

Juli blev ännu en framgångsmånad för de tunga bussarna över 10 ton - allra bäst under juli gick det för tre tyska fabrikat, det framgår av Bil Swedens statistik.

Bussarna fortsätter öka

Karlstad – bäst på kollektivtrafik

Värmländska Karlstad har Sveriges bästa kollektivtrafik, detta enligt Projektengagemangs Samhällsbarometer – som även hänger ut de städer som är sämst.

Paypal för Circ

Skånetrafiken ber om ursäkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.436