23948sdkhjf

Hybricon överklagar Förvaltningsrättens dom

Elbusstillverkaren Hybricon överklagar Förvaltningsrättens dom angående elbussupphandlingen i Skellefteå till kammarrätten - Förvaltningsrätten beslutade nyligen att upphandlingen ska göras om.

25 mars beslutade Förvaltningsrätten i Umeå att upphandlingen av sex stycken 12-meters elbussar till Skellefteås stadstrafik som Hybricon vann i januari ska göras om. Förvaltningsrätten vill att en ny prövning av anbudet genomförs.

I ljuset av detta har Hybricon beslutat att begära överprövning enligt lagen om offentlig upphandling. Överprövningen gäller Förvaltningsrätten i Umeås dom 25 mars (mål 308-19).

Hybricon yrkar att kammarrätten förordnar att något nytt tilldelningsbeslut tills vidare inte får fattas, beviljar prövningstillstånd och – med ändring av förvaltningsrättens beslut – lämnar Wist Last och Buss AB:s ansökan om överprövning utan bifall, alternativt i andra hand återförvisar målet till förvaltningsrätten för fortsatt handläggning.

Därmed fortsätter slaget om elbussupphandlingen till Skellefteå Buss ännu ett varv som det ser ut. När kammarrätten väntas reagera på överprvöningening är inte känt men det kan ta tid. För Hybricon var avtalet om levereans av elbussar till Skellefteå en mycket välkommen affär efter flera tunga år, värdet är beräknat till 35 miljoner kronor.

Rt-forum återkommer så fort mer framkommer om turerna kring elbussupphandlingen i Skellefteå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219