23948sdkhjf

Sundås premiär på Busstorget

| Av Sveriges Bussföretag | Tipsa redaktionen

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Oscar Sundås är branschutvecklare på Sveriges Bussföretag, som är en del av Transportföretagen och Svenskt Näringsliv. Sedan januari i år ansvarar han för frågor rörande turist- och beställningstrafik. På Busstorget kommer han gå igenom regelverk och nyheter och berätta om vad som gäller för utlandstrafik med buss.

Berätta lite om dig själv och vad du gjort tidigare?

Jag kommer från sydöstra Småland, bor numera i Nyköping och har till stor del min bakgrund i bussbranschen. Har i många år arbetat operativt med främst turist- och beställningstrafik på flera av våra medlemsföretag och vet hur komplext det är att köra turistbuss genom Europa. Jag har även arbetat på bland annat de regionala kollektivtrafikmyndigheterna i Sörmland och Kalmar. Det känns superspännande att få arbeta strategiskt med frågor jag tycker är kul i en bransch där det alltid händer något.

Varför ska man inte missa din programpunkt?

– Regelverken för turist- och beställningstrafiken är inte statiska utan ändrar sig hela tiden och det är svårt att hålla sig uppdaterad över tid. På Busstorget får ni en liten uppfräschning av regelverken och vad som är på gång. Ni får även möjlighet att lyfta frågor eller problem som ni själva stöter på i er vardag.

Varför ska man anmäla sig till Busstorget? 

Busstorget är kanske den absolut viktigaste mötesplatsen för turistbussnäringen, eftersom vi enbart fokuserar på turist- och beställningstrafik. Det är också ett bra tillfälle att kunna träffa kollegor i branschen, utöver när ni ses ute längs vägarna.

Vad ser du fram emot mest på Busstorget? 

– Jag ser fram emot att för första gången få vara med på Busstorget, det ska bli jätteroligt! Det ska dessutom bli spännande att se de nya bussmodellerna och den tekniska utvecklingen som skett på området.

Intresserad av med information om Busstorget och anmälan? Klicka här!

Förutom en intressant agenda med aktuella programpunkter får deltagaarna chansen att träffa utställare, mingla med branschkollegor, provköra fina bussar och äta en trerätters middag i fantastisk miljö. Synd att missa det, eller hur?

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Matig festival får fler bussar

Under Matfestivalen i Skövde 30-31 augusti förstärker Västtrafik vissa turer med extra bussar – allt för att underlätta för besökarna att ta bussen till och från festivalen.

Roslagen lockade många

Roslagens skärgård i nordöstra Stockholms län lockade många besökare under sommaren - det visar siffrorna när båttrafiken från Norrtälje nu sammanställts.

Rotorsegel för Scandlines

Scandlines installerar rotorsegel på sin hybridfärja Copenhagen – rotorseglet minskar utsläppen ett snäpp till på den aktuella färjan som kombinerar diesel med batteridrift.

Göteborg tävlar i turism

Vy storsatsar på Göteborg–Oslo

Roula till Vector Noridic

Amira Roula blir ny vd för Vector Nordic efter Tomas G Olsson som blir styrelseordförande i bolaget som i våras inledde ett samarbetar med Sveriges Bussföretag.

Nyhetsbrev

Hyggligt flyt för Tallink Silja

Arkiv

Swedavia backar

Fler utländska bussar kör i Norge

Många turister som kommer till Norge åker tunt i turistbussar som kommer från andra länder – norska branschorganisationen NHO Transport ser med stor oro på fenomenet.

Bra juli för Viking Line

Besöksrekord för Kalmar läns museum

Flyget fortsätter backa

Nobina hbtq-prisade

Bussbolaget Nobina Sverige får Unionens hbtq-pris 2019 för att respekt och mångfald inte bara är fint formulerade ord, utan en del av vardagen – priset delades ut 31 juli.

von Seth till SRF

Sjunde Prideparaden för Flygbussarna

Lördag 3 augusti rullar Flygbussarna som så många år tidigare i årets Prideparad i Stockholm – alla är välkomna att ta regnbågsbussarna mellan flygplatsen och folkfesten i Stockholms city.

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Inlandsbanan fick ny styrelse

1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139