23948sdkhjf

Sundås premiär på Busstorget

| Av Sveriges Bussföretag | Tipsa redaktionen

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Oscar Sundås är branschutvecklare på Sveriges Bussföretag, som är en del av Transportföretagen och Svenskt Näringsliv. Sedan januari i år ansvarar han för frågor rörande turist- och beställningstrafik. På Busstorget kommer han gå igenom regelverk och nyheter och berätta om vad som gäller för utlandstrafik med buss.

Berätta lite om dig själv och vad du gjort tidigare?

Jag kommer från sydöstra Småland, bor numera i Nyköping och har till stor del min bakgrund i bussbranschen. Har i många år arbetat operativt med främst turist- och beställningstrafik på flera av våra medlemsföretag och vet hur komplext det är att köra turistbuss genom Europa. Jag har även arbetat på bland annat de regionala kollektivtrafikmyndigheterna i Sörmland och Kalmar. Det känns superspännande att få arbeta strategiskt med frågor jag tycker är kul i en bransch där det alltid händer något.

Varför ska man inte missa din programpunkt?

– Regelverken för turist- och beställningstrafiken är inte statiska utan ändrar sig hela tiden och det är svårt att hålla sig uppdaterad över tid. På Busstorget får ni en liten uppfräschning av regelverken och vad som är på gång. Ni får även möjlighet att lyfta frågor eller problem som ni själva stöter på i er vardag.

Varför ska man anmäla sig till Busstorget? 

Busstorget är kanske den absolut viktigaste mötesplatsen för turistbussnäringen, eftersom vi enbart fokuserar på turist- och beställningstrafik. Det är också ett bra tillfälle att kunna träffa kollegor i branschen, utöver när ni ses ute längs vägarna.

Vad ser du fram emot mest på Busstorget? 

– Jag ser fram emot att för första gången få vara med på Busstorget, det ska bli jätteroligt! Det ska dessutom bli spännande att se de nya bussmodellerna och den tekniska utvecklingen som skett på området.

Intresserad av med information om Busstorget och anmälan? Klicka här!

Förutom en intressant agenda med aktuella programpunkter får deltagaarna chansen att träffa utställare, mingla med branschkollegor, provköra fina bussar och äta en trerätters middag i fantastisk miljö. Synd att missa det, eller hur?

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.25