23948sdkhjf

Sundås premiär på Busstorget

| Av Sveriges Bussföretag | Tipsa redaktionen

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Oscar Sundås är branschutvecklare på Sveriges Bussföretag, som är en del av Transportföretagen och Svenskt Näringsliv. Sedan januari i år ansvarar han för frågor rörande turist- och beställningstrafik. På Busstorget kommer han gå igenom regelverk och nyheter och berätta om vad som gäller för utlandstrafik med buss.

Berätta lite om dig själv och vad du gjort tidigare?

Jag kommer från sydöstra Småland, bor numera i Nyköping och har till stor del min bakgrund i bussbranschen. Har i många år arbetat operativt med främst turist- och beställningstrafik på flera av våra medlemsföretag och vet hur komplext det är att köra turistbuss genom Europa. Jag har även arbetat på bland annat de regionala kollektivtrafikmyndigheterna i Sörmland och Kalmar. Det känns superspännande att få arbeta strategiskt med frågor jag tycker är kul i en bransch där det alltid händer något.

Varför ska man inte missa din programpunkt?

– Regelverken för turist- och beställningstrafiken är inte statiska utan ändrar sig hela tiden och det är svårt att hålla sig uppdaterad över tid. På Busstorget får ni en liten uppfräschning av regelverken och vad som är på gång. Ni får även möjlighet att lyfta frågor eller problem som ni själva stöter på i er vardag.

Varför ska man anmäla sig till Busstorget? 

Busstorget är kanske den absolut viktigaste mötesplatsen för turistbussnäringen, eftersom vi enbart fokuserar på turist- och beställningstrafik. Det är också ett bra tillfälle att kunna träffa kollegor i branschen, utöver när ni ses ute längs vägarna.

Vad ser du fram emot mest på Busstorget? 

– Jag ser fram emot att för första gången få vara med på Busstorget, det ska bli jätteroligt! Det ska dessutom bli spännande att se de nya bussmodellerna och den tekniska utvecklingen som skett på området.

Intresserad av med information om Busstorget och anmälan? Klicka här!

Förutom en intressant agenda med aktuella programpunkter får deltagaarna chansen att träffa utställare, mingla med branschkollegor, provköra fina bussar och äta en trerätters middag i fantastisk miljö. Synd att missa det, eller hur?

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Nyhetsbrev

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Arkiv

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Rekordmånga anmälda till Busstorget

11 april kommer 235 deltagare till eventet Busstorget på Hotel Tylösand i Halmstad - det är fler deltagare än tidigare år.

Bussar för Snälltåget

Stena valutasäkrar Danmarksresan

Resia satsar på tågresor i Europa

Många vill, men det är både dyrt och krångligt att åka tåg mellan länder i Europa – nu lova Resia att ändra på den saken och tar samtidigt upp konkurrensen med bussresorna.

Svagt första kvartal för Tallink

SAS hotas av pilotstrejk

Hotet om pilotstrejk i Norden är nära och riktas mot det samägda flygbolaget SAS – ländernas pilotföreningar har varslat om strejk som träder i kraft 26 april.

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

WOW air i konkurs

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Halv miljon till Östersjön

Kryssarna - en miljardaffär

Kryssningstrafiken genererar nästan 2 miljarder kronor och 1 100 arbetstillfällen i Stockholmsregionen – det framgår av en färsk rapport.

Sundås premiär på Busstorget

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Ökning för flyg dämpades 2018

Under 2018 uppgick antalet passagerare på svenska flyg­platser till 39,3 miljoner – rekord visserligen, men tillväxten var den lägsta på många år.

Hyttval möjligt på Birka

2

Silent disco hos RK

250 personer kom till RK Travel Groups caribiska kalas i Göteborg – en av höjdpunkterna var Silent disco där alla rockar loss till den musik de själva valt.

Bengtsson till Buhres på Kivik

Wik till Busstorget

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14