23948sdkhjf

Halv miljon till Östersjön

Viking Line donerar 50 000 euro till miljöarbetet i Östersjön motsvarade 522 000 kronor 26 mars - pengarna kommer från försäljningen av plastpåsar i rederiets butiker.

Donationen går alltså till miljöarbetet i Östersjön vilket i det här fallet handlar om miljöorganisationen Håll Skärgården Ren rf. samt till Helsingfors Universitets marinbiologiska forskningsstation i Tvärminne.

Pengarna kommer från försäljningen av plastpåsar i fartygens taxfreebutiker. Påsarna är till viss del tillverkade av återvunnen plast där en del av råvaran också kommer från plaståtervinning ombord. I materialet har man även tillsatt ämnet Poly-Bi som gör att plasten bryts ned om den hamnar i naturen.

Just nedbrytningsbar plast kommer att undantas från det totala plastförbud som EU-parlamentet klubbade igenom med förkrossande majoritet 26 mars.

För fem år sedan inledde Viking Line sin kampanj med plastpåsar som ett led i rederiets målsättning att reducera plastavfallet ombord. Genom kampanjen doneras årligen en del av intäkterna från varje plastkasse som säljs i fartygens taxfreebutiker till miljöarbetet i Östersjön. I år är mottagarna Håll Skärgården Ren rf samt Tvärminne Marinbiologiska station. Viking Line betonar nyttan av att samarbeta direkt med miljöorganisationer samt med miljöforskare, eftersom dessa jobbar målmedvetet för att uppnå synliga och konkreta resultat i närmiljön.

Våra fartyg rör sig dagligen i den känsliga skärgårdsmiljön där vårt företag också har sina rötter. Vi vill bära vårt ansvar för den maritima miljön på olika sätt, bland annat genom att erbjuda våra resenärer miljöanpassade alternativ ombord. Förutom våra egna miljösatsningar vill vi stödja instanser som jobbar konkret med att skydda skärgården, säger Johanna Boijer-Svahnström, Viking Lines informationsdirektör.

Fotnot. Bilen på Viking Grace visar rotorseglet som är unikt inom passagerartrafiken, rt-forum har skrivit om Viking och tekniken bakom, klicka här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.283