23948sdkhjf

Grönberg tar över Göteborg & Co

Volvo-mannen Peter Grönberg blir ny vd för destinationsbolaget Göteborg & Co – han tillträder i juni.

För närvarande har Peter Grönberg en tjänst på Volvo Group där han bland annat ansvarat för företagskultur, organisationsutveckling, ledarskap, mångfald och arbetsgivarvarumärke.

Totalt har han arbetat många år inom Volvokoncernen och har innehaft haft ett flertal olika befattningar på ledande nivå. År 2014 blev Peter Grönberg utsedd till årets ledarutvecklare av tidningen Chef.

– Efter många år av framgångar höjer Göteborg ribban ytterligare och siktar på att fördubbla turism, kongresser och evenemang. Vi är glada att välkomna Peter Grönberg som ny vd till Göteborg & Co, som samordnar arbetet att göra Göteborg och göteborgsregionen till ett ännu bättre besöksmål. Med bred erfarenhet från bland annat Volvo står Peter Grönberg för det nya, inkluderande ledarskap vi behöver i arbetet, säger ordförande i Göteborg & Co, Jonas Ransgård.

Peter Grönberg är glad över att ha fått förtroende att gå in i rollen som vd för Göteborg & Co och ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Att få möjlighet att använda all min samlade erfarenhet som ledare i kombination med att få verka inom demokrati och samhällsutveckling, som jag brinner för, är ett fantastiskt uppdrag. Tillsammans vill jag att vi fortsätter resan med att stärka initiativkraften, kreativiteten och samarbetet för att göra vår stad än mer mänsklig och attraktiv att besöka, leva och verka i, säger Peter Grönberg.

Han tillträder sin tjänst 3 juni. Fram till dess håller tillförordnade vd:n Anders Söderberg ställningarna, han klev in när förre ordinarie vd:n Camilla Nyman lämnade sin tjänst 26 november förra året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067