23948sdkhjf

Flygbussarna toppar i Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Enligt en årlig undersökning från företaget Evimetrix toppar Flygbussarna listan med Stockholms mest nöjda resenärer - bolaget var bäst bland alla inom persontransportbranschen.

Flygbussarna har flest nöjda resenärer i jämförelse med flera andra företag inom transportbranschen. I undersökningen har fler än 2 000 stockholmare fått betygsätta olika transportföretag på områden som lågt pris/bra erbjudande, bra bokningslösningar, bra betalningslösningar, vänlig och hjälpsam personal, bekväma sittplatser, miljövänlighet, pålitlighet, säkerhet, tillgänglighet, trygghet, bra och informativ webbplats, håller tidtabell/punktlighet och turtäthet.

Transportföretag som är med i undersökningen är bland andra Arlanda Express, Flixbus, Nettbus, SJ och SL.

Undersökningen visar att de faktorer som påverkar den totala kundupplevelsen i stor grad är pålitlighet, lågt pris/bra erbjudanden och vänlig och hjälpsam personal. På de första två punkterna ligger Flygbussarna högt över snittet och för vänlig och hjälpsam personal får Flygbussarna högst betyg i hela branschen.

Vi är jättestolta över topplaceringen och glada över att vårt pågående arbete mot en ännu bättre kundupplevelse ger resultat. Vi vet att våra förare och värdar har en stor del i att vi har så nöjda kunder och jag vill rikta ett stort tack till dem, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef för Flygbussarna i Stockholm.

Nytt för i år är att undersökningen också visar NPS (Net Promoter Score). NPS visar hur många av kunderna som är kritiker, neutrala eller ambassadörer. Enligt undersökningen är 40 procent av Flygbussarnas kunder ambassadörer.

Ett av våra mål inför nästa års undersökning är att få fler av våra neutrala resenärer att bli ambassadörer och rekommendera oss vidare. För att nå dit måste vi fortsätta satsa på digitalisering och ny teknik som förenklar och förbättrar kundupplevelsen för våra resenärer i alla delar av kundresan, säger Camilla Tienso, marknadschef på Merresor.

Så här gick undersökningen till

Undersökningen genomfördes mellan vecka 3 och 7, 2019, i Userneeds internetpanel. Mätningen täcker in allmänheten över 18 år som är bosatta i Stockholms län. 2 041 respondenter deltog i undersökningen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ale får fler elbussar

Tio nya elbussar i Borås

19 augusti börjar Västtrafik köra elbussar i Borås - det är totalt tio bussar på linje 2 som kommer att ge boråsarna en tystare och mer miljövänlig resa i kollektivtrafiken.

Transdev satsar på Bussförar-SM

Finalen i Bussförar-SM närmar sig, 9 september körs den på Gillingebanan norr om Stockholm – Transdev är en av tävlingens partners i år liksom tidigare år.

Raukas vice vd i SJ

Osäkert om viten fungerar

Det är oklart om viten fungerar som piska för att förbättra kollektivtrafikens kvalitet, mycket på grund av bristande dokumentation – det framgår av forskning vid VTI.

Nya svängar för kollektivtrafiken

I början av juni förvärvade elfordonsutvecklaren Nevs det engelska hjulmotorföretaget Protean Electric – som har en revolutionerande svängig hjulteknik för den modernaste kollektivtrafiken.

Nyhetsbrev

Cabonline skriver ner

Arkiv

Piteå får vänta på elbussarna

Svårt mäta trötthet

Att trötthet hos förare utgör en stor fara är väl känt sedan länge, snark är lika farligt som knark bruka det heta – men att mäta trötthet är en tuff utmaning för forskarna på VTI..

Utförsbacke för transportsektorn

”Utredning om biljettsystem onödig”

NNR vill slopa elskatten på elbussarna

Näringslivets Regelnämnd, NNR, tar upp elskatten som elbussarna måste betala men de eldrivna tågen slipper - släpp elskatten för elbussarna, kräver NNR.

Wennerström utreder nationellt biljettsystem

Ett biljettsystem för all kollektivtrafik i hela Sverige – det utlovades i Januariavtalet, nu ska Samtrafikens Gerhard Wennerström utreda hur det ska gå till.

Lindahl till Infranord

Bussförar-SM – finalen närmar sig!

Striden om Jämtland är över

Länstrafiken får teckna avtal med norska Trønderbilene – det står klart efter en segdragen rättsprocess där en svensk konkurrent överklagat upphandlingen.

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Elsparkcykeln – värre än dieselbussen

De allt populärare elsparkcyklarna får kritik av forskare i USA – cyklarna uppges totalt generera mer utsläpp än en vanlig dieselbuss.

Grönlund kommenterar von der Leyen

Miljöfrågor är i fokus för EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen som riktat lansen mot transportsektorn – Sveriges Bussföretags Anna Grönlund kommenterar.

Scania klimatstrejkar

Plus

Tyska bussar toppar Tunga Bussligan

Juli blev ännu en framgångsmånad för de tunga bussarna över 10 ton - allra bäst under juli gick det för tre tyska fabrikat, det framgår av Bil Swedens statistik.

Bussarna fortsätter öka

Karlstad – bäst på kollektivtrafik

Värmländska Karlstad har Sveriges bästa kollektivtrafik, detta enligt Projektengagemangs Samhällsbarometer – som även hänger ut de städer som är sämst.

Paypal för Circ

Skånetrafiken ber om ursäkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136