23948sdkhjf

Flygbussarna toppar i Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Enligt en årlig undersökning från företaget Evimetrix toppar Flygbussarna listan med Stockholms mest nöjda resenärer - bolaget var bäst bland alla inom persontransportbranschen.

Flygbussarna har flest nöjda resenärer i jämförelse med flera andra företag inom transportbranschen. I undersökningen har fler än 2 000 stockholmare fått betygsätta olika transportföretag på områden som lågt pris/bra erbjudande, bra bokningslösningar, bra betalningslösningar, vänlig och hjälpsam personal, bekväma sittplatser, miljövänlighet, pålitlighet, säkerhet, tillgänglighet, trygghet, bra och informativ webbplats, håller tidtabell/punktlighet och turtäthet.

Transportföretag som är med i undersökningen är bland andra Arlanda Express, Flixbus, Nettbus, SJ och SL.

Undersökningen visar att de faktorer som påverkar den totala kundupplevelsen i stor grad är pålitlighet, lågt pris/bra erbjudanden och vänlig och hjälpsam personal. På de första två punkterna ligger Flygbussarna högt över snittet och för vänlig och hjälpsam personal får Flygbussarna högst betyg i hela branschen.

Vi är jättestolta över topplaceringen och glada över att vårt pågående arbete mot en ännu bättre kundupplevelse ger resultat. Vi vet att våra förare och värdar har en stor del i att vi har så nöjda kunder och jag vill rikta ett stort tack till dem, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef för Flygbussarna i Stockholm.

Nytt för i år är att undersökningen också visar NPS (Net Promoter Score). NPS visar hur många av kunderna som är kritiker, neutrala eller ambassadörer. Enligt undersökningen är 40 procent av Flygbussarnas kunder ambassadörer.

Ett av våra mål inför nästa års undersökning är att få fler av våra neutrala resenärer att bli ambassadörer och rekommendera oss vidare. För att nå dit måste vi fortsätta satsa på digitalisering och ny teknik som förenklar och förbättrar kundupplevelsen för våra resenärer i alla delar av kundresan, säger Camilla Tienso, marknadschef på Merresor.

Så här gick undersökningen till

Undersökningen genomfördes mellan vecka 3 och 7, 2019, i Userneeds internetpanel. Mätningen täcker in allmänheten över 18 år som är bosatta i Stockholms län. 2 041 respondenter deltog i undersökningen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussföretagen fick ny styrelse

Vid Sveriges Bussföretags årsstämma 27 maj blev Gunnar Schön omvald till styrelseordförande – styrelsen fick en ny ledamot, resten omvaldes.

Plus

Nu rullar nya Dailyn

Minibussen Iveco Daily vann titeln Årets Minibuss i Madrid 2017 – i år kommer tillverkaren med en helt ny Daily med många nya finesser. Iveco erbjuder gas som alternativt drivmedel men tror fortsatt på diesel under ännu många år.

Connect vann Flexlinjerna

Plus

Rudestad tar över Persontrafik

Persontrafikmässan får ny projektledning – mångårige mässveteranen Dan Ågren tänker sluta till årsskiftet, ny projektledare från 2020 är Anders Rudestad.

Alstom får miljardorder

RMV:s dotterbolag fahma beställer världens största flotta av bränslecellståg från Alstom – totalt är affären värd 5,4 miljarder kronor.

Tamsons växlar upp

Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Region Stockholm har på kort tid klivit in som ordförande i två stora organisationer: Mälardalsrådet och Svensk Kollektivtrafik.

Nyhetsbrev

Hela Europa med tåg

Arkiv

Gustavsson avancerar

Bussen - en väg till integration

Bjurenborg rattar Westin Buss

Gotlandsbuss förlorar trafiken

Gotlandsbuss förlorar all kollektivtrafik och skoltrafik på Gotland - det blir i stället Bergkvarabuss som får uppdraget med trafikstart i juni nästa år.

”Transportfusk kan stoppas”

SL-buss i brandolycka

Hybricons styrelse omvaldes

Siktar på Bussförar-SM 2019

Regerande svenska mästaren i att köra buss, Anders Norell Bergendahl, siktar på deltagande i Bussföra-SM även i år – varvar läkarstudierna med helgjobb som bussförare.

SJ ska köra Öresundståg

Det blir SJ som ska köra och underhålla Öresundstågen från och med december 2020 – det beslutades av de regionala trafikhuvudmännen 21 maj.

Upptåget närmar sig Mälartåg

En integrering av Upptåget med Mälartåg, det kan bli resultatet av det beslut som Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden fattade vid sammanträdet 20 maj.

Busskuren som renar luften

Framgång för Kollektivtrafikdagen

15 maj genomfördes Kollektivtrafikdagen 2019 på Quality Hotel Friends i Solna - närmare 250 personer deltog i det stora branschmötet.

Keolis leder Bussförar-SM

Sedan redovisningen 23 april har Keolis kört om Transdev när det gäller antalet anmälda till Bussförar-SM 2019 – men ledningen är mycket knapp.

Biodrivmedel backade 2018

Tåget – snabbare än flyget

Nobina knep kontrakt värt 3 miljarder

Nobina har vunnit två avtal för stads- och regiontrafiken i hela Halland där bolaget redan kör trafiken – det nya kontraktet är värt runt tre miljarder kronor.

Ännu en ordförandepost för Tamsons

Trafikregionrådet i Stockholm och SL:s ordförande Kristoffer Tamsons (M) har valts till ny ordförande för Mälardalsrådet – det stod klart under årskonferensen i Örebro.

Helsner tillbaka i bussbranschen

Beckman blir hållbarhetschef

Cabonline köper danskt taxibolag

Walfridsson till Nobina

Sverigedemokraterna svarar

Kristdemokraterna svarar

Moderaterna svarar

Liberalerna svarar

Centerpartiet svarar

Miljöpartiet svarar

Socialdemokraterna svarar

Vänsterpartiet svarar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148