23948sdkhjf

Svagt första kvartal för Tallink

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Under årets tre första månader reste 1 855 772 passagerare med Tallink Grupps fartyg – det är en minskning med nästan 4 procent.

Rederiet Tallink Grupp första kvartalet 2019 visar på en viss nedgång både vad gäller passagerare och personbilar. Bolaget har enligt de redovisade siffrorna, transporterat 1 855 772 passagerare under januari-mars 2019, vilket är 3.9 priocent mindre än motsvarande period föregående år. Antalet personbilar som transporterats under det första kvartalet uppgick till 214 087, vilket är 3.7 procent färre mot föregående år.

Bolagets fraktverksamhet ser emellertid en fortsatt ökning. Under det första kvartalet transporterades 93 114 fraktenheter på samtliga av bolagets rutter, en ökning med 2.7 procent mot föregående år.

Det första kvartalet har varit en hektisk period för Tallink Grupp, då sex av våra fartyg nyligen genomgått stora renoveringar och uppgraderingar på olika varv i Finland, Polen och Litauen. De planerade dockningarna har oundvikligen påverkat vårt passagerarantal och antal genomförda resor, något vi förväntade oss. Under första kvartalet 2019 genomfördes 2 234 resor, jämfört med samma period 2018, då bolagets fartyg genomförde 2 299 resor, säger Paavo Nõgene, vd på Tallink Grupp. Han fortsätter:

Sist ut att genomgå en modernisering är Isabelle som trafikerar Stockholm – Riga-rutten. Hon återvänder från varvet i Åbo nu på fredag och efter det fortsätter verksamheten som vanligt, då alla fartyg är tillbaka på sina respektive rutter. Detta innebär att vi går in i högsäsong med nyrenoverade och uppgraderade fartyg som är ännu mer energieffektiva, miljövänliga och vi kan fortsatt erbjuda våra resenärer en enastående ombordupplevelse.

Enligt sjöfartens regelverk måste alla passagerarfartyg genomgå regelbundet underhåll minst två gånger under en femårsperiod. Tallink Grupp har investerat över 90 miljoner euro i modernisering och uppgradering av sina fartyg under de senaste fem åren, som ett led i bolagets pågående renoveringsprogram.

Tallink Grupp genomförde cirka 3 procent färre resor under första kvartalet 2019 jämfört med samma period föregående år på grund av planerat underhåll av sin flotta. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Nyhetsbrev

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Arkiv

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Rekordmånga anmälda till Busstorget

11 april kommer 235 deltagare till eventet Busstorget på Hotel Tylösand i Halmstad - det är fler deltagare än tidigare år.

Bussar för Snälltåget

Stena valutasäkrar Danmarksresan

Resia satsar på tågresor i Europa

Många vill, men det är både dyrt och krångligt att åka tåg mellan länder i Europa – nu lova Resia att ändra på den saken och tar samtidigt upp konkurrensen med bussresorna.

Svagt första kvartal för Tallink

SAS hotas av pilotstrejk

Hotet om pilotstrejk i Norden är nära och riktas mot det samägda flygbolaget SAS – ländernas pilotföreningar har varslat om strejk som träder i kraft 26 april.

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

WOW air i konkurs

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Halv miljon till Östersjön

Kryssarna - en miljardaffär

Kryssningstrafiken genererar nästan 2 miljarder kronor och 1 100 arbetstillfällen i Stockholmsregionen – det framgår av en färsk rapport.

Sundås premiär på Busstorget

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Ökning för flyg dämpades 2018

Under 2018 uppgick antalet passagerare på svenska flyg­platser till 39,3 miljoner – rekord visserligen, men tillväxten var den lägsta på många år.

Hyttval möjligt på Birka

2

Silent disco hos RK

250 personer kom till RK Travel Groups caribiska kalas i Göteborg – en av höjdpunkterna var Silent disco där alla rockar loss till den musik de själva valt.

Bengtsson till Buhres på Kivik

Wik till Busstorget

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144