23948sdkhjf

Svagt första kvartal för Tallink

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Under årets tre första månader reste 1 855 772 passagerare med Tallink Grupps fartyg – det är en minskning med nästan 4 procent.

Rederiet Tallink Grupp första kvartalet 2019 visar på en viss nedgång både vad gäller passagerare och personbilar. Bolaget har enligt de redovisade siffrorna, transporterat 1 855 772 passagerare under januari-mars 2019, vilket är 3.9 priocent mindre än motsvarande period föregående år. Antalet personbilar som transporterats under det första kvartalet uppgick till 214 087, vilket är 3.7 procent färre mot föregående år.

Bolagets fraktverksamhet ser emellertid en fortsatt ökning. Under det första kvartalet transporterades 93 114 fraktenheter på samtliga av bolagets rutter, en ökning med 2.7 procent mot föregående år.

Det första kvartalet har varit en hektisk period för Tallink Grupp, då sex av våra fartyg nyligen genomgått stora renoveringar och uppgraderingar på olika varv i Finland, Polen och Litauen. De planerade dockningarna har oundvikligen påverkat vårt passagerarantal och antal genomförda resor, något vi förväntade oss. Under första kvartalet 2019 genomfördes 2 234 resor, jämfört med samma period 2018, då bolagets fartyg genomförde 2 299 resor, säger Paavo Nõgene, vd på Tallink Grupp. Han fortsätter:

Sist ut att genomgå en modernisering är Isabelle som trafikerar Stockholm – Riga-rutten. Hon återvänder från varvet i Åbo nu på fredag och efter det fortsätter verksamheten som vanligt, då alla fartyg är tillbaka på sina respektive rutter. Detta innebär att vi går in i högsäsong med nyrenoverade och uppgraderade fartyg som är ännu mer energieffektiva, miljövänliga och vi kan fortsatt erbjuda våra resenärer en enastående ombordupplevelse.

Enligt sjöfartens regelverk måste alla passagerarfartyg genomgå regelbundet underhåll minst två gånger under en femårsperiod. Tallink Grupp har investerat över 90 miljoner euro i modernisering och uppgradering av sina fartyg under de senaste fem åren, som ett led i bolagets pågående renoveringsprogram.

Tallink Grupp genomförde cirka 3 procent färre resor under första kvartalet 2019 jämfört med samma period föregående år på grund av planerat underhåll av sin flotta. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt drag av RK Travel Group

Från och med nu har resegrossisten RK Travel Group infört ett nytt grepp som pressar både den egna organisationen och konkurrenterna – men gynnar kunderna.

Skansen slog rekord 2019

AI tar över i Växjö

Resebranschen får nyord

Glöm flygskammen, nu har resebranschen fått nya roliga ord enligt dem som ställt samman 2019 års nyord!

Stena Lina storsatsar

Anmälan till Busstorget har öppnat!

Nyhetsbrev

Bussbolag i känslosam julkampanj

Arkiv

Flygresenärernas favoritdestinationer

Vart hän vill de som flyger med SAS egentligen? Ja, nu har den saken blivit utredd och det visar sig att svenskar, norrmän och danskar har helt olika preferenser!

Hårdrock på Furuvik

Hårdrocken tågar in på Furuvik i sommar när den legendariske Kiss-gitarristen Ace Frehley intar Stora Scen.

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Portugal vann igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125