23948sdkhjf

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Mats Johansson, bolagschef för Hogia Public Transport Systems, kommer till Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna – ett viktigt branschmöte för alla, anser han.

Kan du förklara varför du tycker det är angeläget att delta i Kollektivtrafikdagen 2019?

Det sker stora förändringar inom urban mobilitet där kollektivtrafiken är en viktig del. Samtidigt ökar kostnaderna för kollektivtrafiken. Vi behöver hitta smarta sätt att effektivisera, på alla plan. Det är viktigt att olika företrädare i branschen träffas för att tillsammans diskutera utmaningarna i den fortsatta utveckling mot ett hållbart samhälle, säger Mats Johansson, bolagschef för Hogia Public Transport Systems.

Ett exempel på vad Hogia Public Transport jobbar med är smarta system för trafikledning eller smarta system för hantering av kollektivtrafikens data.

– Vi som jobbar med kollektivtrafikdata tycker att den är oerhört central i hela kollektivtrafikens genomförande. Den finns med i alla sammanhang, säger Mats Johansson.

All denna data måste sedan behandlas på rätt sätt för att bli till nytta, just det klarar Hogias system att göra: plattformen Pubtrans som håller kollektivtrafikdata enligt Nordisk kollektivtrafikstandard, Noptis, en öppen standard som alla kan använda och som i sin tur gör att de olika systemen kan kommunicera med varandra. Data från Pubtrans används sedan i flera andra produkter.

– En förutsättning för effektiviteten jag nämnde tidigare är öppenheten, att inte bygga ett system som låser ute andra system, istället har vi öppna system som alla kan jobba med, säger Mats Johansson.

Information om Kollektivtrafikdagens program och möjlighet att anmäla deltagande, klicka HÄR!

I Trafikforum nr 3 som utkommer i slutet av april finns ett reportage om vad Hogia Public Transport har för sig, om det berättar Mats Johansson och Emma Färnlöf som är kommersiell produktägare i samma Hogia-bolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078