23948sdkhjf

Nya villkor för bussresor

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Om fotbollslaget skär sönder säten på väg till bortamatchen och skadegörelsen inte är reglerat i avtalet med fotbollsklubben, vem ska i så fall betala? Sveriges Bussföretag får ibland frågor från medlemsföretag som hamnar i knepiga situationer gentemot föreningar, idrottslag eller andra beställare av bussresor. Därför har nu förbundet tagit fram så kallade allmänna villkor för gruppresor och beställningsresor under 250 kilometer. Medlemsföretagen kan använda dokumentet tillsammans med företagets offert och avtal med kunden.

Bransch- och arbetsgivarförbundet Sveriges Bussföretag rekommenderar medlemsföretagen att använda de nya allmänna villkoren Villkor – Gruppresa och beställningsresa med buss i samband med uppdrag som ett bussföretag utför för en beställares räkning. Dessutom bör parterna boka, komma överens om och bekräfta uppdraget innan. Parterna ska även använda villkoren tillsammans med bussföretagets egna dokument och särskilda villkor, exempelvis regler för av- och ombokning. Villkor – Gruppresa och beställningsresa med buss är juridiskt fackgranskade och utgår från gällande lagstiftning.

Många mindre och medelstora bussföretag utför beställningsresor med buss och för en hel del av dem är det svårt att alltid ha full koll på juridiken. Genom att ta fram underlag och verktyg för företagens verksamhet inom Sveriges Bussföretag, kan fler få stöd i det dagliga arbetet. Samtidigt bidrar också Sveriges Bussföretag till en praxis i branschen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Flygresenärernas favoritdestinationer

Vart hän vill de som flyger med SAS egentligen? Ja, nu har den saken blivit utredd och det visar sig att svenskar, norrmän och danskar har helt olika preferenser!

Hårdrock på Furuvik

Hårdrocken tågar in på Furuvik i sommar när den legendariske Kiss-gitarristen Ace Frehley intar Stora Scen.

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Nyhetsbrev

Tåg till Dalafjällen

Arkiv

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Plus

Från småföretag - till branschens gigant

Rolfs Flyg & Buss är gruppreseföretaget som gjort en egen hisnande resa – från den lilla resebyrån på Hisingen till ett jätteföretag som väntas omsätta en miljard kronor nästa år. Arkitekten bakom den makalösa tillväxten är Emanuel Karlsson, vd sedan 2006.

Portugal vann igen

Ny rapport till flygets försvar

Flyget behövs för svensk besöksnäring enligt en ny rapport.

Norwegian avvecklar allt långdistansflyg från Stockholm

Hamnsamarbete för miljön i Norden

Arlandabanan 20 år

Kungen och drottningen invigde Arlandabanan i november 1999 - Sveriges första privata snabbtågsprojekt firar därmed 20 år i dagarna.

Viking Line till Visby och Bornholm

Tre miljoner till besöksnäringen

Schram till Norwegian

Ferry till Furuvik

SJ storsatsar på VR

Fritzsons tågmat

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145