23948sdkhjf

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Gunilla Yourstone och Margaretha Näslund från Transportstyrelsen mötte branschen på Busstorget i Tylösand 11 april. För första gången anades en ny inställning hos den myndighet som tidigare ofta visat upp de fyrkantigaste byråkratglasögon när kör- och vilotider debatterats.

– Vi vill sätta dit de som begår avsiktliga överrträdelser och grova överträdelser medan vi vill behandla dem som ofrivilligt gjort misstag med försiktighet, sa Gunilla Yourstone, sektionschef för kör- och vilotider på Tranportstyrelser. 

Där fick hon stöd av den församlade branschen som gärna vill hjälpa till med att stoppa oseriösa bussbolag. För första gången sedan myndigheten bildades tycks en ny inställning ha kommit in, konstaterade flera ur publiken. 

Framtiden får utvisa om den mjukare attityd som lanserades av Gunilla Yourston och Margaretha Näslund under Busstorget 11 april också når fram till den faktiska verklighetens bussbolag. Hoppet lever, men det återstår att se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093