23948sdkhjf

Turistbussen kräver mer

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Sveriges Bussföretag handlar inte bara om de stora jättarnas upphandlade trafik, det jobbas också intensivt med bussföretag som arbetar med beställningsresor, gruppresor och bussturism. 

Därför finns sedan flera år TURBO-gruppen. De tar hand om de frågor som enkelt uttryckt rör alla former av turistbusstrafik. 

En fråga som kom upp under Busstorget i Tylösand var bussbältet som är så viktigt att sätta på sig:

– Hur kan det komma sig att en buss som kostar fem miljoner har så dålig kvalitet på sina bussbälten? Det är inte bra, att de är så dåliga gör att många inte vill använda dem. Där krävs bättring, sa Johan Ekman, Ekmanresor/Flexibussitet.

– Branschen är generellt dålig på att ta betalt för det vi erbjuder, sa Helen Bergh, BK Bussresor som också lyfte frågan om de extra krav som gäller den som ska vara bussförare i en tursistbuss:

– Den föraren måste klara av att vara litet av en reseledare och även vara mycket social om det ska fungeras.

– Det vi gör handlar om upplevelseindustri, det handlar inte om persontransport. Därför kallar vi våra resenärer för gäster och jag efterlyser mer fokus på mjukvaran när det gäller bussresan, många talar bara om hårdvaran, allts själva bussen med alla dess finesser, sa Ken Forsberg, tidigare ägare av Forsbergs Buss.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Matig festival får fler bussar

Under Matfestivalen i Skövde 30-31 augusti förstärker Västtrafik vissa turer med extra bussar – allt för att underlätta för besökarna att ta bussen till och från festivalen.

Roslagen lockade många

Roslagens skärgård i nordöstra Stockholms län lockade många besökare under sommaren - det visar siffrorna när båttrafiken från Norrtälje nu sammanställts.

Rotorsegel för Scandlines

Scandlines installerar rotorsegel på sin hybridfärja Copenhagen – rotorseglet minskar utsläppen ett snäpp till på den aktuella färjan som kombinerar diesel med batteridrift.

Göteborg tävlar i turism

Vy storsatsar på Göteborg–Oslo

Roula till Vector Noridic

Amira Roula blir ny vd för Vector Nordic efter Tomas G Olsson som blir styrelseordförande i bolaget som i våras inledde ett samarbetar med Sveriges Bussföretag.

Nyhetsbrev

Hyggligt flyt för Tallink Silja

Arkiv

Swedavia backar

Fler utländska bussar kör i Norge

Många turister som kommer till Norge åker tunt i turistbussar som kommer från andra länder – norska branschorganisationen NHO Transport ser med stor oro på fenomenet.

Bra juli för Viking Line

Besöksrekord för Kalmar läns museum

Flyget fortsätter backa

Nobina hbtq-prisade

Bussbolaget Nobina Sverige får Unionens hbtq-pris 2019 för att respekt och mångfald inte bara är fint formulerade ord, utan en del av vardagen – priset delades ut 31 juli.

von Seth till SRF

Sjunde Prideparaden för Flygbussarna

Lördag 3 augusti rullar Flygbussarna som så många år tidigare i årets Prideparad i Stockholm – alla är välkomna att ta regnbågsbussarna mellan flygplatsen och folkfesten i Stockholms city.

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Inlandsbanan fick ny styrelse

1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138