23948sdkhjf

Svag krona - chans för turismen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Svenskarna må gnälla om sina egna fördyrade utlandsresor men den svaga kronan i kombination med klimatdebatten är guld för den svenska besöksnäringen. Regeringen har fattat galoppen och tycker också att Sveriges potential ska utnyttjas bättre, därför satsas 10 miljoner kronor på turism och en ny nationell strategi ska tas fram för att få fart på branschen.

I en debattartikel i SvD lyfter näringsminister Ibarhim Baylan (S) både miljonsatsningen och den nya nationella strategin vikt för att ta tillvara den chans som Sverige som billigare besöksmål utgör.

Just den nationella strategin var ett förslag som lanserades redan 2017 i den statliga utredningen ”Ett land att besöka”. Den utredningen kom stora delar av den svenska besöksnäringen att gilla liksom Sveriges Bussföretag som huvudsakligen gav tummen upp i sina olika remissvar.

Det är ett  mycket bra initiativ från regeringen, förhoppningsvis öppnar det nya möjligheter för turistbussen som många gånger är en förutsättning för att locka fler besökare till destinationer runt om i Sverige, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretagregeringens utspel om en ny nationell strategi för en växande besöksnäring.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Nyhetsbrev

Inlandsbanan fick ny styrelse

Arkiv
1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Badbusstrafik i Trollhättan

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Plus

Fem snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.234