23948sdkhjf

Peterson tar över EACT

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Svenska Turistbussföretagens ordförande Kjell Peterson är nu även ordförande i EACT, den europeiska organisationen för samma slags företag – han valdes vid årsmötet i Bryssel 11 april.

Kjell Peterson är ny ordförande Alliance for Coach and Tourism, EACT, som representerar de Europeiska Turistbussföretagen i Europa. Enligt Kjell Peterson har turistbussbranschen flera utmaningar inför framtiden. En är att få Europas politiker att förstå att en turistbuss inte är en långtradare och att vi har helt skilda verksamheter. En annan är att turistbussen är det mest miljövänliga alternativet när det gäller persontransporter.

– Vi behöver vidare bland annat få en rättvis konkurrenssituation genom förbättrade nationella kör- och vilotider, de så kallade 12-dagarsreglerna och avskaffande av en hel del onödig Europeisk byråkrati, säger Kjell Peterson. Han fortsätter:

– Framtiden ser ljus ut för branschen då vi redan nu ser att intresset för turistbusstransporter ökar med tanke på det ökande miljöintresset i Europa.

Kort om Kjell Peterson

Ägde och drev Allfoto/Scandigrapho koncernen under 10 år. 1983 valdes han till Världspresident i Internationella Juniorhandelskammaren (JCI), med 500 000 medlemmar i runt 100 länder, och ledde under detta år organisationen från dess högkvarter i Miami, USA.

Från 1985 till 1988 arbetade han som vd för WPM Management Consultants i London. Därefter tillträdde han som koncernchef för Regentus gruppen med cirka 15 bolag.

1994 var Kjell Peterson med och startade West Swedens EU region- och lobbyingkontor i Bryssel och drev detta som vd fram till 2012. Framförallt arbetade han med regional- och transportfrågor.

West Sweden betraktades som ett av de främsta lobbyorganisationerna bland de cirka 300 regionkontoren. Till det kommer att Kjell Peterson varit styrelseordförande i ett flertal bolag, bland dem New Wave AB och Arena Göteborg. 

Förra året blev Kjell Peterson ordförande i Svenska Turistbussföretagen efter Toni Schönfelder och nu är han alltså även ordförande i EACT.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.25