23948sdkhjf

Peterson tar över EACT

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Svenska Turistbussföretagens ordförande Kjell Peterson är nu även ordförande i EACT, den europeiska organisationen för samma slags företag – han valdes vid årsmötet i Bryssel 11 april.

Kjell Peterson är ny ordförande Alliance for Coach and Tourism, EACT, som representerar de Europeiska Turistbussföretagen i Europa. Enligt Kjell Peterson har turistbussbranschen flera utmaningar inför framtiden. En är att få Europas politiker att förstå att en turistbuss inte är en långtradare och att vi har helt skilda verksamheter. En annan är att turistbussen är det mest miljövänliga alternativet när det gäller persontransporter.

– Vi behöver vidare bland annat få en rättvis konkurrenssituation genom förbättrade nationella kör- och vilotider, de så kallade 12-dagarsreglerna och avskaffande av en hel del onödig Europeisk byråkrati, säger Kjell Peterson. Han fortsätter:

– Framtiden ser ljus ut för branschen då vi redan nu ser att intresset för turistbusstransporter ökar med tanke på det ökande miljöintresset i Europa.

Kort om Kjell Peterson

Ägde och drev Allfoto/Scandigrapho koncernen under 10 år. 1983 valdes han till Världspresident i Internationella Juniorhandelskammaren (JCI), med 500 000 medlemmar i runt 100 länder, och ledde under detta år organisationen från dess högkvarter i Miami, USA.

Från 1985 till 1988 arbetade han som vd för WPM Management Consultants i London. Därefter tillträdde han som koncernchef för Regentus gruppen med cirka 15 bolag.

1994 var Kjell Peterson med och startade West Swedens EU region- och lobbyingkontor i Bryssel och drev detta som vd fram till 2012. Framförallt arbetade han med regional- och transportfrågor.

West Sweden betraktades som ett av de främsta lobbyorganisationerna bland de cirka 300 regionkontoren. Till det kommer att Kjell Peterson varit styrelseordförande i ett flertal bolag, bland dem New Wave AB och Arena Göteborg. 

Förra året blev Kjell Peterson ordförande i Svenska Turistbussföretagen efter Toni Schönfelder och nu är han alltså även ordförande i EACT.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Andlig och lekamlig spis i Valamo kloster

Studenter reser klimatsmart

Framtidens resenärer, studenterna, reser mer klimatsmart än svensken i allmänhet – och överraskar när det gäller favoritkändis att helst resa tillsammans med.

Barometern: Hemliga resor heta!

Plus

Vill växa på befintlig marknad

Grupp- och bussresor har länge varit viktiga för Viking Line – och så kommer det att fortsätta vara. Rederiet blir också kvar i Östersjön utan planer på etableringar i andra vatten, det fastslår Jan Hanses, vd för rederiet Viking Line.

"Budgeten missgynnar museerna"

Vill rädda flyget med kvot

Nyhetsbrev

Grönlund lyfter bussbranschen

En växande besöksnäring förutsätter hållbara transporter framhåller Svensk Turism – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, lyfter fram bussen som det hållbara alternativet.

Arkiv

Allt fler flygbolagskonkurser

Bond till Volvo

Nordlind till Skansen

2

Fler tågar i Bergslagen

Mellan juni och augusti ökade resandet Tåg i Bergslagen med hela 14 procent, jämfört med fjolåret - en effekt av att allt fler valt att semestra i närområdena.

Norweigian prisas av resenärerna

1

Flygbolag ofta på svarta listan

Ytterst få researrangörer hamnar på Allmänna reklamationsnämndens svarta lista – värre är det med flygbolagen, många struntar i nämndens beslut.

Rekordsommar för Inlandsbanan

För tredje året i rad fortsätter ökningen av resenärer på Inlandsbanan – trenden att ”hemestra” tros ligga bakom.

Franck ny vd för Icehotel

Ingen ersättning till flygstrejksdrabbade

BRA, bättre, bäst?

Flygbolaget BRA är det överlägset punktligaste flygbolaget i världen – detta enligt de siffror bolaget självt sammanställt men som märkligt nog inte syns i den internationella statistiken.

Norrtåg går som tåget

Under juli månad ökade Norrtågs försäljning av enkelbiljetter med 22 procent jämfört med samma period förra året – fler norrlänningar vill resa hållbart, enligt Norrtåg.

Fler nattåg till Berlin

Efterfrågan på fler nattåg till Berlin har ökat och en tågoperatör ser till att leverera till hösten - lägligt eftersom det stundar många event i Berlin under de kommande månaderna.

SAS flyger till Sälen

Stor ökning av Stockholmsturismen

Aostadalen vill lockar fler

Italiens minsta region, Aostadalen, har bra förutsättningar för både sommar- som vinterturism – nu vill dalen locka ännu fler besökare, gärna fler grupper och bussturister.

Matig festival får fler bussar

Under Matfestivalen i Skövde 30-31 augusti förstärker Västtrafik vissa turer med extra bussar – allt för att underlätta för besökarna att ta bussen till och från festivalen.

Roslagen lockade många

Roslagens skärgård i nordöstra Stockholms län lockade många besökare under sommaren - det visar siffrorna när båttrafiken från Norrtälje nu sammanställts.

Swedavia backar

von Seth till SRF

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146