23948sdkhjf

Peterson tar över EACT

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Svenska Turistbussföretagens ordförande Kjell Peterson är nu även ordförande i EACT, den europeiska organisationen för samma slags företag – han valdes vid årsmötet i Bryssel 11 april.

Kjell Peterson är ny ordförande Alliance for Coach and Tourism, EACT, som representerar de Europeiska Turistbussföretagen i Europa. Enligt Kjell Peterson har turistbussbranschen flera utmaningar inför framtiden. En är att få Europas politiker att förstå att en turistbuss inte är en långtradare och att vi har helt skilda verksamheter. En annan är att turistbussen är det mest miljövänliga alternativet när det gäller persontransporter.

– Vi behöver vidare bland annat få en rättvis konkurrenssituation genom förbättrade nationella kör- och vilotider, de så kallade 12-dagarsreglerna och avskaffande av en hel del onödig Europeisk byråkrati, säger Kjell Peterson. Han fortsätter:

– Framtiden ser ljus ut för branschen då vi redan nu ser att intresset för turistbusstransporter ökar med tanke på det ökande miljöintresset i Europa.

Kort om Kjell Peterson

Ägde och drev Allfoto/Scandigrapho koncernen under 10 år. 1983 valdes han till Världspresident i Internationella Juniorhandelskammaren (JCI), med 500 000 medlemmar i runt 100 länder, och ledde under detta år organisationen från dess högkvarter i Miami, USA.

Från 1985 till 1988 arbetade han som vd för WPM Management Consultants i London. Därefter tillträdde han som koncernchef för Regentus gruppen med cirka 15 bolag.

1994 var Kjell Peterson med och startade West Swedens EU region- och lobbyingkontor i Bryssel och drev detta som vd fram till 2012. Framförallt arbetade han med regional- och transportfrågor.

West Sweden betraktades som ett av de främsta lobbyorganisationerna bland de cirka 300 regionkontoren. Till det kommer att Kjell Peterson varit styrelseordförande i ett flertal bolag, bland dem New Wave AB och Arena Göteborg. 

Förra året blev Kjell Peterson ordförande i Svenska Turistbussföretagen efter Toni Schönfelder och nu är han alltså även ordförande i EACT.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hemester i Skåne

Utomhusmatlagning på Västkusten

Rymden på Stockholms Kulturfestival

Rymden är årets tema på Stockholms Kulturfestival som går av stapeln 13-17 augusti – något att pricka in för temaresan till Stockholm under sensommaren.

1

Scandorama och Ölvemarks ökar

Back för Tallink Grupp

Nyhetsbrev

Jikander till Birka

Birka Cruises rekryterar Sabrina Jikander som andre styrman - hon kommer senast från en befattning som voyage operator på Eukor Car Carriers.

Arkiv

Strand vd för Visit Stockholm

"Kryssarna dödar 100 i förtid"

Många ville döpa Vikings fartyg

Intereuropeisk tågbokning öppnas

Snart smyglanseras en ny bokningstjänst för tågresor från Sverige till hela Europa – det ska bli lika enkelt som att boka flygresor på nätet, lovar Crewcom som ligger bakom tjänsten.

Fler tåg till kontinenten 2020

Nästa år ska det gå lättare att åka tåg från Sverige till Europa via Köpenhamn – det är i alla fall SJ:s målsättning inför 2020, ett spårbundet resealternativ för dem som vill välja bort flyget.

Lyckad volontärturism på Färöarna

Under helgen 26-28 april samlades 100 volontärer från 25 olika länder på Färöarna för att rusta upp destinationen inför den kommande turistsäsongen.

Flygledning på distans

Uppåt för turistbussen

Lahrin och Dahl till Visit Sweden

Jenny Lahrin, Mattias Dahl och Mats Hedenström tillträder som nya medlemmar i styrelsen för Visit Sweden – det står klart efter organisationens årsstämma.

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Bussar för Snälltåget

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.47