23948sdkhjf

Peterson tar över EACT

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Svenska Turistbussföretagens ordförande Kjell Peterson är nu även ordförande i EACT, den europeiska organisationen för samma slags företag – han valdes vid årsmötet i Bryssel 11 april.

Kjell Peterson är ny ordförande Alliance for Coach and Tourism, EACT, som representerar de Europeiska Turistbussföretagen i Europa. Enligt Kjell Peterson har turistbussbranschen flera utmaningar inför framtiden. En är att få Europas politiker att förstå att en turistbuss inte är en långtradare och att vi har helt skilda verksamheter. En annan är att turistbussen är det mest miljövänliga alternativet när det gäller persontransporter.

– Vi behöver vidare bland annat få en rättvis konkurrenssituation genom förbättrade nationella kör- och vilotider, de så kallade 12-dagarsreglerna och avskaffande av en hel del onödig Europeisk byråkrati, säger Kjell Peterson. Han fortsätter:

– Framtiden ser ljus ut för branschen då vi redan nu ser att intresset för turistbusstransporter ökar med tanke på det ökande miljöintresset i Europa.

Kort om Kjell Peterson

Ägde och drev Allfoto/Scandigrapho koncernen under 10 år. 1983 valdes han till Världspresident i Internationella Juniorhandelskammaren (JCI), med 500 000 medlemmar i runt 100 länder, och ledde under detta år organisationen från dess högkvarter i Miami, USA.

Från 1985 till 1988 arbetade han som vd för WPM Management Consultants i London. Därefter tillträdde han som koncernchef för Regentus gruppen med cirka 15 bolag.

1994 var Kjell Peterson med och startade West Swedens EU region- och lobbyingkontor i Bryssel och drev detta som vd fram till 2012. Framförallt arbetade han med regional- och transportfrågor.

West Sweden betraktades som ett av de främsta lobbyorganisationerna bland de cirka 300 regionkontoren. Till det kommer att Kjell Peterson varit styrelseordförande i ett flertal bolag, bland dem New Wave AB och Arena Göteborg. 

Förra året blev Kjell Peterson ordförande i Svenska Turistbussföretagen efter Toni Schönfelder och nu är han alltså även ordförande i EACT.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Nyhetsbrev

Inlandsbanan fick ny styrelse

Arkiv
1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Badbusstrafik i Trollhättan

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Plus

Fem snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13