23948sdkhjf

Kristdemokraterna svarar

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

EU-kandidaten Anders Sellström svarar för Kristdemokraterna

Här finns de 10 frågorna från branschen, klicka HÄR!

1

– Främst genom att sprida kunskap om skogsbruk och biobränslen. Skogens klimatnytta bör framhållas.

2

– Det är viktigt att vi lyssnar in branschens önskemål. Gemensamma EU-regler måste naturligtvis ta hänsyn till de olika förhållanden som gäller inom de olika medlemsländerna. Kanske känns 5 mil som en oerhört lång sträcka i Luxemburg men knappast i Sverige.

3

– Detta är en typisk fråga där gemensamma EU-regler är önskvärda. Det bör finnas ett EU-tillstånd som gäller överallt inom unionen. Vi vill också skapa en gemensam plattform för planering och biljettköp för kollektivtrafik inom hela EU.

4

– Ja. I den mån det kan ske utan att reguljär kollektivtrafik hindras.

5

– Jag ser fram emot att tillsammans med företrädare för branschen diskutera formerna för våra kontakter.

6

– Innan beslut fattas vill jag att det ska finnas en dialog med berörda aktörer. Detta skapar en bild av de konsekvenser som aktörerna kan se av olika förslag. Sedan får det göras en avvägning mellan intresset att underlätta för resenärerna och branschens behov, med målet att så många som möjligt ska välja kollektivtrafiken.

7

– Det är viktigt att inom EU förespråka biobränslen som en viktig del i ett klimatneutralt transportsystem. En åtgärd är att öka kunskapen kring hållbart producerade biodrivmedel bland beslutsfattarna inom EU.

8

– I nuläget ser vi ingen anledning att ompröva Sveriges policy.

9

– Detta är en viktig fråga för att öka järnvägens andel av godstransporterna. Idag går omlastningen vid kombiterminaler relativt långsamt, vilket är en orsak till att rena vägtransporter ofta är det snabbaste och smidigaste sättet att transportera gods, även på sträckor där järnväg finns. Kombiterminalerna behöver därför utvecklas så att omlastning mellan väg och järnväg sker smidigare. En lösning är att containrar överförs horisontellt mellan lastbil och tåg vid kortare stopp. Kristdemokraterna vill att EU satsar på att skapa korridorer för järnvägsbunden godstrafik. Idag är godstrafiken för långsam och har därför svårt att konkurrera med godstransporter på lastbil. EU bör öka satsningen på forskning och utveckling som leder till nya generationer fordon och nya lösningar, vilka i sin tur leder till mer hållbara transporter.

10

– För att öka passagerartrafiken på järnväg vill vi skapa en gemensam plattform för planering och biljettköp inom hela EU. Godstransporter på järnväg bör underlättas genom investeringar i ny järnvägsinfrastruktur inklusive kombiterminaler samt förbättrad samordning.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Andra villkor när elbussarna blir fler

Elbussteknik ändrar förutsättningarna för branschen – det slogs fast under en debatt under Almedalsveckan i år som Sveriges Bussföretag hade arrangerat.

Kostnadsbomben - är det fake news?

Kostnadsutvecklingen inom den upphandlade kollektivtrafiken engagerar uppenbarligen - ämnet drog fullt hus när Svensk Kollektivtrafik lyfte frågan i Almedalen.

Almedalsdebatt om egen regi

Under måndagen 1 juli kom Almedalsveckan 2019 igång på allvar med bland annat en paneldebatt om egen regi inom kollektivtrafiken - Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag vill ha konkurrens, andra var emot.

Transdev vann miljardkontrakt

Nästa år börjar 160 elbussar rulla i Göteborg, Mölndal och Partille – Västtrafiks omfattande upphandling Transdev vann upphandlingen som är värd många miljarder kronor.

Plus

VDL jagar MAN i Tunga Bussligan

Under en osannolikt bra juni gick det allra bäst för MAN som ryckt åt sig ledningen ännu en gång i Tunga Bussligan 2019 - men värsta tokrycket står VDL för som nu närmar sig täten, det visar Bil Swedens statistik.

Rekordökning för bussarna

Nyhetsbrev

Lockar förare med elbussar

Arkiv

Nya möjligheter för trafikoperatörer

Under UITP i Stockholm var Hogia en av utställarna och demonstrerade bland annat produktserien TransitCloud, företagets molnbaserade system för realtidsinformation.

Bedrägeri mot SJ:s kunder

Här är finalisterna i Bussförar-SM

Nu är det klart vilka som är de 16 finalister som gör upp om titeln Sveriges Bästa Bussförare 9 september - en av dem är regerande mästaren Anders Norell Bergendahl.

Ny framtid för trådbussen?

Keolis i topp inför Bussförar-SM

Det blev inte helt oväntat Keolis som lyckades få flest bussförare anmälda till Bussförar-SM 2019, hela 123 förare - totalt har 501 förare genomfört anmälningsprovet.

Mattias Dahl lämnar Transportföretagen

Går vidare till ledande post på Svenskt näringsliv.

Trevlig sommar!

Rt-forum vill önska alla läsare, vänner och annonsörer en riktigt trevlig sommar - nu kopplar vi loss en stund, nästa nyhetsbrev kommer 31 juli!

Utökad busstrafik i Örebro

UITP samlade 15 000

UITP:s toppmöte i Stockholm genomfördes i mitten av juni och blev en stor framgång, enligt SL som var värd - här finns en film där bland andra Jens Plambeck och Laetitia Delzenne intervjuas.

MTR Express expanderar

Från 24 juni till 18 augusti trafikerar MTR Express en ny direktlinjen från Stockholm mot Halmstad via Varberg och Falkenberg – därmed har bolaget expanderat.

Ny trafik för Transdev

Bussförar-SM - allra sista chansen!

Nu går det, men i natt är det slut - mitt i den ljusa midsommarnatten stängs anmälan till årets upplaga av Bussförar-SM, det är med andra ord bråttom att göra uttagningsprovet för den som inte hunnit ännu.

Missa inte Bussförar-SM!

Midsommaraftonens midnatt stängs möjligheten att göra uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 – så gör provet genast, fira efteråt med sill, potatis och önskad dryck.

BRT-satsning får 25 miljoner

Slutspurt inför Bussförar-SM

Keolis drar ifrån med hela 106 förare som genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM – totalt har 404 förare gjort uttagningstävlingen när två dagar återstår.

E-tidningen Begagnatmarknaden ute!

MTR raggade arbetslystna på Järvaveckan

Plus

Fem snabba frågor...

Wennberg lämnar Länstrafiken

Flixbus ökar i USA

Olofsson lämnar Skellefteå Buss

Gustavsson avancerar

Bjurenborg rattar Westin Buss

SL-buss i brandolycka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.181