23948sdkhjf

Lahrin och Dahl till Visit Sweden

Jenny Lahrin, Mattias Dahl och Mats Hedenström tillträder som nya medlemmar i styrelsen för Visit Sweden – det står klart efter organisationens årsstämma.

Vid årsstämman för Visit Sweden valdes tre nya ledamöter. Som ny bolagsförvaltare för statens räkning tillträder Jenny Lahrin, och ersätter därmed tidigare bolagsförvaltare Kristina Ekengren. Som representanter för ägaren besöksnäringen valdes Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel, och Mattias Dahl, vd för Transportföretagen, in i styrelsen.

Visit Sweden ägs till lika delar av staten och svensk besöksnäring och har i uppdrag att marknadsföra destinationen Sverige internationellt. Den här ägarstrukturen avgör också vilka som ska sitta i styrelsen. I styrelsen för verksamhetsåret fram till årsstämman 2020 representeras därmed ägaren staten via Näringsdepartementet av fyra ledamöter, och ägaren besöksnäringen via Svensk Turism AB av fyra. Alla ledamöter i styrelsen är ordinarie och inga suppleanter utses för verksamhetsåret.

Karin Johansson, vd för Svensk Handel, fortsätter som styrelseordförande under kommande verksamhetsår.

Styrelseledamöter nominerade av staten via Näringsdepartementet

Karin Johansson, ordförande

Jenny Lahrin (nyval)

Richard Törnblom

Jari Virtanen

Styrelseledamöter nominerade av besöksnäringen via Svensk Turism:

Susanne Andersson, vice ordförande

Jonas Siljhammar

Mats Hedenström (nyval)

Mattias Dahl (nyval)

Fotnot.Visit Sweden ägs sedan 1995 till hälften av staten via Näringsdepartementet och till hälften av besöksnäringen via Svensk Turism AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062