23948sdkhjf

Uppåt för turistbussen

Det våras för bussresan, allt fler reser med buss i stället för att ta flyget – det konstaterar Mikael Nilsson, Tjörnarpsbuss, i en intervju i SR P4 Malmöhus.

– Hittills i år har vi haft en ökning på 20 procent, säger Tjörnarpsbuss vd Mikael Nilsson till SR P4 Malmöhus.

Ökningen gäller alla åldersgrupper, det är främst Sverigeresor som ökat men även övriga Norden har ökat påtagligt, enligt Mikael Nilsson. Han tror att fler och fler ser över sitt resande och många vill undvika flyget till följd av miljödebatten. Då tittar resenärerna efter alternativ och då har allt fler hittat bussen.

– Bussen är ett mycket bra och miljösmart alternativ. Fler och fler upptäcker bussen fördelar, det är mycket flexibelt och pålitligt, säger Mikael Nilsson.

Även utan begrepp som flygskam är bussen stark: När det är problem med flyg och tåg är det bussen som för rycka ut, noterar han och konstaterar att bussen är ett väldigt prisvärt och säkert sätt att resa.

Enligt Mikael Nilsson har bussbranschen inte gjort så mycket för att marknadsföra bussen, att resandet med buss ökat beror till största delen på att resenärerna själva gjort det valet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.162