23948sdkhjf

Ny logga i Örebro

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Länstrafiken i Region Örebro län får nytt grafiskt utseende med en ny logotyp – den nya ska passa bättre ihop med Svealandstrafiken som kör bussarna.

Det var samhällsbyggnadsnämnden vid Region Örebro län som beslutade om byte av logotype 30 maj. Den nya logotypen kommer att synas på bussarna när de gamla trafikavtalen upphör, och de nya bussarna fasas in, med start 19 augusti. De nya bussarna, som kommer att vara vita med en blå våg, ägs av Svealandstrafiken som ägs gemensamt av Region Örebro län och Region Västmanland sedan 1 januari 2018.

– Att vi har gått in som delägare i ett nytt bussbolag är en följd av Region Örebro läns och Länstrafikens ambition att erbjuda en kollektivtrafik i framkant. Vi vill också understryka detta genom att låta Länstrafikens logotyp och utseende uppdateras. Med den nya logotypen visar Länstrafiken sig redo för framtiden och är samtidigt stolt över sin historia. Logotypen är tydlig och enkel och kommer att hålla över tid, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Den nya logotypen är en modernisering av den tidigare logotypen för Länstrafiken och består av en symbol och en ordbild. Cirkeln symboliserar rörelse och färgerna tydliggör kopplingen till modervarumärket Region Örebro län och även det gemensamt ägda bolaget Svealandstrafiken. Blått står för trygghet och grönt för energi, växtkraft och miljö.

Det nya grafiska utseendet blir successivt synligt för resenärer under sensommaren i takt med att skyltar och andra exponeringsytor byts ut på grund av till exempel ålder och slitage.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.219