23948sdkhjf

Transdev kvar i Eskilstuna

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

3 maj blev det klart att Transdev får fortsätta att köra stads- och regiontrafiken i Eskilstuna – det har Sörmlandstrafiken beslutat.

Det nya avtalet som startar 2020 lägger stor vikt vid kundnöjdhet och punktlighet. Det blir nya bussar med wifi och laddningsmöjlighet ombord. Trafikåtagandet omfattar 14 regionbusslinjer och 17 stadsbusslinjer.

Eskilstuna är en växande kommun och resandet med kollektivtrafiken har ökat med över 40 procent sedan 2013. Genom ett välfungerande trepartssamarbete mellan Eskilstuna kommun, Sörmlandstrafiken och Transdev har trafiken kunnat utvecklats och lett till att fler väljer att resa kollektivt.

– Det är väldigt roligt att vi får Sörmlandstrafikens fortsatta förtroende att köra Eskilstunaborna. Vi har varit en del av staden sedan 2002, då under varumärket Linjebuss, och nu ser vi mycket framemot att fortsätta vara med och utveckla trafiken. Vi kommer starta avtalet med många nya bussar och en förstärkt trafikledning för att säkerställa god punktlighet. Givetvis kommer vi att köra vidare med elbussarna som varit populära bland så väl resenärerna som förarna, säger Bengt Karlsson, affärschef Transdev i Eskilstuna.

De nya bussarna utrustas med wifi och usb-laddning för att erbjuda bättre service för kunderna. Det kommer också fler ledbussar för att minska trängseln ombord i rusningstrafik och möta en växande efterfrågan. Det nya uppdraget startar i december 2020 och löper på tio år. Eskilstuna var tidigt ute med elbussar och idag är 15 procent av bussflottan eldriven och övriga flottan kommer att drivas på biogas.

– Idag arbetar ungefär 200 personer med att se till att Eskilstunaborna kan resa hållbart och det var stor glädje här på depån när det stod klart att vi får vara kvar. Vi har en fin stämning och arbetstrivseln är god. Genom att vi vann upphandlingen kommer vi tidigt kunna påbörja arbetet med uppstarten av det nya avtalet, säger Bengt Karlsson.

FAKTA/Transdevs nya kontrakt

Kontraktstid december 2020 – december 2030. Omfattar 14 regionbusslinjer och 17 stadsbusslinjer.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussföretagen fick ny styrelse

Vid Sveriges Bussföretags årsstämma 27 maj blev Gunnar Schön omvald till styrelseordförande – styrelsen fick en ny ledamot, resten omvaldes.

Plus

Nu rullar nya Dailyn

Minibussen Iveco Daily vann titeln Årets Minibuss i Madrid 2017 – i år kommer tillverkaren med en helt ny Daily med många nya finesser. Iveco erbjuder gas som alternativt drivmedel men tror fortsatt på diesel under ännu många år.

Connect vann Flexlinjerna

Plus

Rudestad tar över Persontrafik

Persontrafikmässan får ny projektledning – mångårige mässveteranen Dan Ågren tänker sluta till årsskiftet, ny projektledare från 2020 är Anders Rudestad.

Alstom får miljardorder

RMV:s dotterbolag fahma beställer världens största flotta av bränslecellståg från Alstom – totalt är affären värd 5,4 miljarder kronor.

Tamsons växlar upp

Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Region Stockholm har på kort tid klivit in som ordförande i två stora organisationer: Mälardalsrådet och Svensk Kollektivtrafik.

Nyhetsbrev

Hela Europa med tåg

Arkiv

Gustavsson avancerar

Bussen - en väg till integration

Bjurenborg rattar Westin Buss

Gotlandsbuss förlorar trafiken

Gotlandsbuss förlorar all kollektivtrafik och skoltrafik på Gotland - det blir i stället Bergkvarabuss som får uppdraget med trafikstart i juni nästa år.

”Transportfusk kan stoppas”

SL-buss i brandolycka

Hybricons styrelse omvaldes

Siktar på Bussförar-SM 2019

Regerande svenska mästaren i att köra buss, Anders Norell Bergendahl, siktar på deltagande i Bussföra-SM även i år – varvar läkarstudierna med helgjobb som bussförare.

SJ ska köra Öresundståg

Det blir SJ som ska köra och underhålla Öresundstågen från och med december 2020 – det beslutades av de regionala trafikhuvudmännen 21 maj.

Upptåget närmar sig Mälartåg

En integrering av Upptåget med Mälartåg, det kan bli resultatet av det beslut som Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden fattade vid sammanträdet 20 maj.

Busskuren som renar luften

Framgång för Kollektivtrafikdagen

15 maj genomfördes Kollektivtrafikdagen 2019 på Quality Hotel Friends i Solna - närmare 250 personer deltog i det stora branschmötet.

Keolis leder Bussförar-SM

Sedan redovisningen 23 april har Keolis kört om Transdev när det gäller antalet anmälda till Bussförar-SM 2019 – men ledningen är mycket knapp.

Biodrivmedel backade 2018

Tåget – snabbare än flyget

Nobina knep kontrakt värt 3 miljarder

Nobina har vunnit två avtal för stads- och regiontrafiken i hela Halland där bolaget redan kör trafiken – det nya kontraktet är värt runt tre miljarder kronor.

Ännu en ordförandepost för Tamsons

Trafikregionrådet i Stockholm och SL:s ordförande Kristoffer Tamsons (M) har valts till ny ordförande för Mälardalsrådet – det stod klart under årskonferensen i Örebro.

Helsner tillbaka i bussbranschen

Beckman blir hållbarhetschef

Cabonline köper danskt taxibolag

Walfridsson till Nobina

Sverigedemokraterna svarar

Kristdemokraterna svarar

Moderaterna svarar

Liberalerna svarar

Centerpartiet svarar

Miljöpartiet svarar

Socialdemokraterna svarar

Vänsterpartiet svarar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148