23948sdkhjf

Bussbolaget med nöjdaste kunderna

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Enligt Svenskt Kvalitetsindex har Nettbuss Bus4You Sveriges mest nöjda kunder inom persontransport för nionde året i rad – undersökningen genomfördes under april.

Nettbuss Bus4You toppar alltså och Nettbuss express hamnar på en andraplats för andra året i rad. Det framgår när Svenskt Kvalitetsindex, SKI, presenterar sin årliga mätning av kundnöjdhet inom persontransport idag. Studien bygger på 2200 intervjuer och genomfördes under april månad.

Att vi har både Nettbuss Bus4You och Nettbuss express i topp är ett kvitto på vårt fokus gällande service, punktlighet och att det ska vara smidigt att resa med oss i alla lägen. Vi kan även konstatera att vårt synsätt på våra resenärer ger en tydlig effekt då vi inte ser på våra resenärer som kunder, utan som gäster. Det goda värdskapet är vår främsta styrka och något vi jobbar med dagligen i hela organisationen, säger Robert Nyberg, vd för Nettbuss Travel.

En gemensam nämnare för de bolag som hamnar högt i SKI:s mätning är punktlighet, enkelhet, smidighet och tillgänglighet och dessa områden är särskilt prioriterade för både Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

Nettbuss express kliv på SKI är ett tydligt bevis på att våra samarbetspartners trivs hos oss och att vårt arbete med det goda värdskapet ger ringar på vattnet. Samtidigt ser vi att hela branschen backar lite inom kundnöjdheten och inom lojalitet och vi kan inte slå oss till ro, säger Robert Nyberg.

Branschens medelbetyg ligger på 64,9 och betyget för kundnöjdhet sträcker sig hela vägen från 53,3 till 74,9 (Nettbuss Bus4You). I botten hamnar tåg- och flygbolagSvenskt Kvalitetsindex lanserades 1998 och genomför sedan dess regelbundna undersökningar och mäter bland annat kundnöjdhet. I undersökningen beräknas värden på image, förväntningar, produktkvalitet, servicekvalitet, prisvärdhet och lojalitet.

Kundnöjdhet – persontransport 2019 och 2018 års siffror inom parantes, allt enligt SKI:s undersökning

Nettbuss Bus4You 74,9 (79,2)
Nettbuss express 72,1 (75,9)
BRA 70,5 (71,4)
SAS 69,7 (69,9)
MTR Express 70,0 (69,6)
Norwegian 65,7 (71,1)
Snälltåget 65,6 (NA)
----
Branschen 64,9 (69,9)
---
Flixbus 64,8 (NA)
Annat bussbolag 61,4 (NA)
Annat flygbolag 61,4 (NA)
SJ 55,9 (59,4)
Annat tågbolag 53,3 (NA)

Fotnot. Endast ett urval presenteras här, vissa anonymt.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.173