23948sdkhjf

Bussbolaget med nöjdaste kunderna

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Enligt Svenskt Kvalitetsindex har Nettbuss Bus4You Sveriges mest nöjda kunder inom persontransport för nionde året i rad – undersökningen genomfördes under april.

Nettbuss Bus4You toppar alltså och Nettbuss express hamnar på en andraplats för andra året i rad. Det framgår när Svenskt Kvalitetsindex, SKI, presenterar sin årliga mätning av kundnöjdhet inom persontransport idag. Studien bygger på 2200 intervjuer och genomfördes under april månad.

Att vi har både Nettbuss Bus4You och Nettbuss express i topp är ett kvitto på vårt fokus gällande service, punktlighet och att det ska vara smidigt att resa med oss i alla lägen. Vi kan även konstatera att vårt synsätt på våra resenärer ger en tydlig effekt då vi inte ser på våra resenärer som kunder, utan som gäster. Det goda värdskapet är vår främsta styrka och något vi jobbar med dagligen i hela organisationen, säger Robert Nyberg, vd för Nettbuss Travel.

En gemensam nämnare för de bolag som hamnar högt i SKI:s mätning är punktlighet, enkelhet, smidighet och tillgänglighet och dessa områden är särskilt prioriterade för både Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

Nettbuss express kliv på SKI är ett tydligt bevis på att våra samarbetspartners trivs hos oss och att vårt arbete med det goda värdskapet ger ringar på vattnet. Samtidigt ser vi att hela branschen backar lite inom kundnöjdheten och inom lojalitet och vi kan inte slå oss till ro, säger Robert Nyberg.

Branschens medelbetyg ligger på 64,9 och betyget för kundnöjdhet sträcker sig hela vägen från 53,3 till 74,9 (Nettbuss Bus4You). I botten hamnar tåg- och flygbolagSvenskt Kvalitetsindex lanserades 1998 och genomför sedan dess regelbundna undersökningar och mäter bland annat kundnöjdhet. I undersökningen beräknas värden på image, förväntningar, produktkvalitet, servicekvalitet, prisvärdhet och lojalitet.

Kundnöjdhet – persontransport 2019 och 2018 års siffror inom parantes, allt enligt SKI:s undersökning

Nettbuss Bus4You 74,9 (79,2)
Nettbuss express 72,1 (75,9)
BRA 70,5 (71,4)
SAS 69,7 (69,9)
MTR Express 70,0 (69,6)
Norwegian 65,7 (71,1)
Snälltåget 65,6 (NA)
----
Branschen 64,9 (69,9)
---
Flixbus 64,8 (NA)
Annat bussbolag 61,4 (NA)
Annat flygbolag 61,4 (NA)
SJ 55,9 (59,4)
Annat tågbolag 53,3 (NA)

Fotnot. Endast ett urval presenteras här, vissa anonymt.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Roslagsbanan tidigareläggs

Ännu ett stort kollektivtrafikprojekt i Storstockholm tidigareläggs – den här gången gäller det Roslagsbanans förlängning till T-Centralen.

Ny generation från Scania

17 oktober presenterade Scania sin nya generation bussar för stads- och förortstrafik - bussarna som visas på Busworld i Bryssel bjuder på flera nyttiga nyheter.

MAN Lion’s Coach årets turistbuss

MAN Lion’s Coach har utsetts till Coach of the Year 2020 - det offentliggjordes på Europas största bussmässa, Busworld, i Bryssel.

Mohlins växer med uppköp

Ingen överprövning för Hybricon

Sista hoppet för Hybricon angående upphandlingen av elbussar till Skellefteåbuss har grusats - detta sedan Kammarrätten avvisat elbusstillverkarens begäran.

19 dog i septembertrafiken

Nyhetsbrev

1

Västtrafik hånar elbilshysterin

De första elektriska spårvagnarna rullade ut på Göteborgs gator i början av 1900-talet – nu gör Västtrafik narr av dagens elbilsreklam.

Arkiv

Resenärerna gillar fossilfritt

Folkets röst tycks har nått fram till maktens korridorer när det gäller drivmedel för bussar – kraven på fossilfritt vid kommunala trafikupphandlingar

Skellfteå buss ökar med ny vd

Det nya kollektivtrafiksystemet i Skellefteå drog på sig en hel del kritik när det infördes – men resandet ökar och företaget har fått en ny tillförordnad vd.

Fritzson lämnar SJ

SJ:s vd Crister Fritzson har sagt upp sig och kommer att lämna SJ under våren 2020 efter åtta år - blir vd för elektronikföretag.

Kamil Koç går ihop med Flixbus

Nu är det klart – den turkiska expressbussgiganten Kamil Koç ansluter sig till Flixbus.

Höstlovstryck för Vy

Tunnelbanan tidigareläggs

Fler Pågatåg i tid

I september levererade Pågatågen den högsta samlade punktligheten för i år med 95 procent av tågen i tid – bästa månaden hittills under 2019.

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Flexbuss vann i Jönköping

Två köpare slåss om Arriva Group

Två riskkapitalbolag är kvar i den slutliga budgivningen på Arriva Group som ägaren Deutsche Bahn nu säljer – därmed kan affären vara klar mycket snart.

Västtrafik mot elbusstäten

Nu rullar de första 30 nya helelektriska Volvo-bussarna i Göteborgs stadstrafik – ännu ett steg för att göra Västtrafik störst i landet på elbussar.

Spårvägsbygge tidigareläggs

Spårväg syd i södra Storstockholm tidigareläggs med fyra år – byggstart redan nästa år, det har politikerna beslutat.

Biodrivmedel på IRU-menyn

Biodrivmedel fanns på agendan när IRU bjöd in EU-parlamentariker på middag 1 oktober – branschen förde fram sina förslag i form av en trerätters middagsmeny.

Mobilen kartlägger resevanor

Nytt signalsystem i Wuppertal

En ny version av ett ERTMS-signalsystem från Alstom används vid Wuppertal-banan i Tyskland.

Premiär i Mellanskärgården

Strand till Nobina

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Nya bussmiljönärer!

Viklund till Trafikanalys

Thermaenius till Keolis

Dahlsten tar över Transportföretagen

Tar över i Göteborg

Jensen till Arriva

Plus

Fem snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.217