23948sdkhjf

Bussbolaget med nöjdaste kunderna

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Enligt Svenskt Kvalitetsindex har Nettbuss Bus4You Sveriges mest nöjda kunder inom persontransport för nionde året i rad – undersökningen genomfördes under april.

Nettbuss Bus4You toppar alltså och Nettbuss express hamnar på en andraplats för andra året i rad. Det framgår när Svenskt Kvalitetsindex, SKI, presenterar sin årliga mätning av kundnöjdhet inom persontransport idag. Studien bygger på 2200 intervjuer och genomfördes under april månad.

Att vi har både Nettbuss Bus4You och Nettbuss express i topp är ett kvitto på vårt fokus gällande service, punktlighet och att det ska vara smidigt att resa med oss i alla lägen. Vi kan även konstatera att vårt synsätt på våra resenärer ger en tydlig effekt då vi inte ser på våra resenärer som kunder, utan som gäster. Det goda värdskapet är vår främsta styrka och något vi jobbar med dagligen i hela organisationen, säger Robert Nyberg, vd för Nettbuss Travel.

En gemensam nämnare för de bolag som hamnar högt i SKI:s mätning är punktlighet, enkelhet, smidighet och tillgänglighet och dessa områden är särskilt prioriterade för både Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

Nettbuss express kliv på SKI är ett tydligt bevis på att våra samarbetspartners trivs hos oss och att vårt arbete med det goda värdskapet ger ringar på vattnet. Samtidigt ser vi att hela branschen backar lite inom kundnöjdheten och inom lojalitet och vi kan inte slå oss till ro, säger Robert Nyberg.

Branschens medelbetyg ligger på 64,9 och betyget för kundnöjdhet sträcker sig hela vägen från 53,3 till 74,9 (Nettbuss Bus4You). I botten hamnar tåg- och flygbolagSvenskt Kvalitetsindex lanserades 1998 och genomför sedan dess regelbundna undersökningar och mäter bland annat kundnöjdhet. I undersökningen beräknas värden på image, förväntningar, produktkvalitet, servicekvalitet, prisvärdhet och lojalitet.

Kundnöjdhet – persontransport 2019 och 2018 års siffror inom parantes, allt enligt SKI:s undersökning

Nettbuss Bus4You 74,9 (79,2)
Nettbuss express 72,1 (75,9)
BRA 70,5 (71,4)
SAS 69,7 (69,9)
MTR Express 70,0 (69,6)
Norwegian 65,7 (71,1)
Snälltåget 65,6 (NA)
----
Branschen 64,9 (69,9)
---
Flixbus 64,8 (NA)
Annat bussbolag 61,4 (NA)
Annat flygbolag 61,4 (NA)
SJ 55,9 (59,4)
Annat tågbolag 53,3 (NA)

Fotnot. Endast ett urval presenteras här, vissa anonymt.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussföretagen fick ny styrelse

Vid Sveriges Bussföretags årsstämma 27 maj blev Gunnar Schön omvald till styrelseordförande – styrelsen fick en ny ledamot, resten omvaldes.

Plus

Nu rullar nya Dailyn

Minibussen Iveco Daily vann titeln Årets Minibuss i Madrid 2017 – i år kommer tillverkaren med en helt ny Daily med många nya finesser. Iveco erbjuder gas som alternativt drivmedel men tror fortsatt på diesel under ännu många år.

Connect vann Flexlinjerna

Plus

Rudestad tar över Persontrafik

Persontrafikmässan får ny projektledning – mångårige mässveteranen Dan Ågren tänker sluta till årsskiftet, ny projektledare från 2020 är Anders Rudestad.

Alstom får miljardorder

RMV:s dotterbolag fahma beställer världens största flotta av bränslecellståg från Alstom – totalt är affären värd 5,4 miljarder kronor.

Tamsons växlar upp

Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Region Stockholm har på kort tid klivit in som ordförande i två stora organisationer: Mälardalsrådet och Svensk Kollektivtrafik.

Nyhetsbrev

Hela Europa med tåg

Arkiv

Gustavsson avancerar

Bussen - en väg till integration

Bjurenborg rattar Westin Buss

Gotlandsbuss förlorar trafiken

Gotlandsbuss förlorar all kollektivtrafik och skoltrafik på Gotland - det blir i stället Bergkvarabuss som får uppdraget med trafikstart i juni nästa år.

”Transportfusk kan stoppas”

SL-buss i brandolycka

Hybricons styrelse omvaldes

Siktar på Bussförar-SM 2019

Regerande svenska mästaren i att köra buss, Anders Norell Bergendahl, siktar på deltagande i Bussföra-SM även i år – varvar läkarstudierna med helgjobb som bussförare.

SJ ska köra Öresundståg

Det blir SJ som ska köra och underhålla Öresundstågen från och med december 2020 – det beslutades av de regionala trafikhuvudmännen 21 maj.

Upptåget närmar sig Mälartåg

En integrering av Upptåget med Mälartåg, det kan bli resultatet av det beslut som Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden fattade vid sammanträdet 20 maj.

Busskuren som renar luften

Framgång för Kollektivtrafikdagen

15 maj genomfördes Kollektivtrafikdagen 2019 på Quality Hotel Friends i Solna - närmare 250 personer deltog i det stora branschmötet.

Keolis leder Bussförar-SM

Sedan redovisningen 23 april har Keolis kört om Transdev när det gäller antalet anmälda till Bussförar-SM 2019 – men ledningen är mycket knapp.

Biodrivmedel backade 2018

Tåget – snabbare än flyget

Nobina knep kontrakt värt 3 miljarder

Nobina har vunnit två avtal för stads- och regiontrafiken i hela Halland där bolaget redan kör trafiken – det nya kontraktet är värt runt tre miljarder kronor.

Ännu en ordförandepost för Tamsons

Trafikregionrådet i Stockholm och SL:s ordförande Kristoffer Tamsons (M) har valts till ny ordförande för Mälardalsrådet – det stod klart under årskonferensen i Örebro.

Helsner tillbaka i bussbranschen

Beckman blir hållbarhetschef

Cabonline köper danskt taxibolag

Walfridsson till Nobina

Sverigedemokraterna svarar

Kristdemokraterna svarar

Moderaterna svarar

Liberalerna svarar

Centerpartiet svarar

Miljöpartiet svarar

Socialdemokraterna svarar

Vänsterpartiet svarar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.15