23948sdkhjf

Intereuropeisk tågbokning öppnas

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Snart smyglanseras en ny bokningstjänst för tågresor från Sverige till hela Europa – det ska bli lika enkelt som att boka flygresor på nätet, lovar Crewcom som ligger bakom tjänsten.

Intresset för resande med tåg har ökat rekordartat under det senaste åren. Trots det så är det fortfarande tidskrävande att boka tågresor utanför Sverige. För att boka internationella resor har det fram tills nu varit nödvändigt att gå genom en resebyrå och få resan bokad av en specialist.

Med den nya sajten Trainplanet.com ska det gå att boka tågresor från Sverige via hela den europeiska järnvägsnätet till den önskade destinationen. Bakom upplägget står Crewcom som driver den lokalt svenska tjänsten Tågbokningen.se sedan tidigare. Företaget uppger att det ska gå att boka tusentals tåg till 31 länder med den nya tjänsten.

Vi tar i och med Trainplanet ett stort kliv framåt, inte bara för oss utan för hela branschen och alla resenärer som föredrar att ta tåget. Den uppenbara fördelen är förstås att vi kommer ha det största utbudet, men en annan stor fördel är att vi har en unik kunskap om och från tågbranschen, som vi nu digitaliserar i form av smarta tekniska lösningar, säger Ufuk Ergovan, vd för Crewcom

Trainplanet lanseras officiellt 12 augusti, men redan 24 maj blir det smygpremiär för en enklare version av sajten som vem som helst kan testa. I den första versionen släpps en interaktiv reseplanerare, där resenärer snabbt och smidigt kan planera sina resor, och få en offert via e-post.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt drag av RK Travel Group

Från och med nu har resegrossisten RK Travel Group infört ett nytt grepp som pressar både den egna organisationen och konkurrenterna – men gynnar kunderna.

Skansen slog rekord 2019

AI tar över i Växjö

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.204