23948sdkhjf

Seniorerna i Trollhättan åker mer buss

Sedan mars i år kan seniorerna i Trollhättan resa helt gratis med Västtrafiks bussar hela dygnet inom kommunen – och även göra en avstickare till Vänersborg.

Trollhättans stad har sedan tidigare erbjudit personer över 65 år folkbokförda i kommunen att resa gratis i Trollhättans kommun under lågtrafik, seniorerna kan även resa gratis i Vänersborgs tätort samt mellan Trollhättan och Vänersborg. Nu har kommunen tecknat ett nytt avtal med Västtrafik som innebär att seniorerna kan åka gratis hela dygnet och alltså inte bara i lågtrafik.

När möjligheten för 65-plussarna att åka gratis med bussen hela dygnet så ledde det till en ökning av resandet med seniorkort i april med 30 procent jämfört med förra året, vilket motsvarar cirka 10 500 fler resor.

Vi välkomnar givetvis kommunens satsning på välfärden och det hållbara resandet. Det ökade bussresandet bland seniorer visar ju på ett behov som finns och att de dessutom är så nöjda med att resa med oss gör ju inte saken sämre, säger Jörgen Bergström, trafikchef på Nobina som kör linjetrafiken åt Västtrafik i Trollhättan och Vänersborg.  

 I april ökade resandet med seniorkort med ca 10 500 resor, vilket är en ökning med 30 procent jämfört med samma månad förra året. Den största ökningen av resor har skett på linje 65 som går mellan Trollhättan och Vänersborg via Överby där seniorresorna ökat med 58 procent i april jämfört med april förra året.

Även resandet på regionlinjerna har ökat. Linje 630 har drygt fyra procent fler resor med seniorkort i april om man jämför med april föregående år.

Det känns väldigt roligt att våra förare får höga betyg både på körstil, service och bemötande. Många kunder upplever också att förarna kan svara på frågor i samband med resan enligt våra kundundersökningar, säger Jörgen Bergström.

Västtrafik genomför löpande intervjuer ombord på bussarna under hela året för att följa upp kvaliteten. Under första kvartalet i år uppgav 95 procent av resenärerna i samtliga åldersgrupper att de är nöjda eller mycket nöjda med sin senaste resa och 96 procent känner sig trygga ombord.

Det är en väldig frihet att kunna ta bussen till olika aktiviteter och utföra ärenden, säger Britt-Marie Nagler som har åkt buss i många år, både under sitt yrkesverksamma liv och nu som pensionär. Hon reser mest med linje 24 och 54 och tycker att förarna både är trevliga och kör bra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063