23948sdkhjf

Taxiförbundet: ”Uber skattefuskar!”

Svenska Taxiförbundet har åkt med Uber påstår nu att de har bevis för hur bolaget skattefuskar – genom att filma inne i Uber-bilarna.

Börsaktuella Ubers skattefusk i Sverige ökar, den anklagelsen kommer från Svenska Taxiförbundet. Det är inte första gången organisationen riktat skarp kritik mot Uber när det gäller hur uppstickaren sköter sina affärer. Men nu har Svenska Taxiförbundet också skaffat fram bevis på oegentligheterna: Enligt en ny videodokumenterad undersökning fuskar tio av tio Uber-bilar. Fusket sker genom att intäkter inte registreras korrekt. Videofilmerna från undersökningen visar hur fusket går till. Allt enligt Svenska Taxiförbundet.

– Uber skattefuskar vid tio av tio provåk, vilket vi nu har på film. Vi kommer att ge materialet till Skatteverket och Polisen och förväntar oss åtgärder mot skattefusket, säger Claudio Skubla, förbundsdirektör för Svenska Taxiförbundet.

Undersökningen visar att Ubers skattefusk ökar. I en undersökning från januari förekom fusk vid åtta av tio resor. Den undersökningen omfattade 112 resor som dokumenterades skriftligt av Gothia Protection Group. Nu har den följts upp med en videogranskning som visar hur fusket sker.

Här är en av filmerna som Taxiförbundet publicerat.

– Konsumenterna är inte medvetna om att Uber skattefuskar eftersom det sker så subtilt. Man tror att man får ett korrekt kvitto i mobilen men där står ett annat belopp än det som Uber meddelar till Skatteverket, säger Claudio Skubla.

– Det finns inte någon bransch där ett så utstuderat skattefusk accepteras. Lagstiftaren borde inte acceptera det eftersom Uber medvetet kör runt det kontrollsystem som staten satt upp, säger Claudio Skubla.

Uber står inför en börsnotering och har tidigare i år värderats 100 miljarder kronor.

– Regeringen borde klippa till nu. Om det här sprider sig blir det svårare att stoppa i framtiden. Dessutom borde Uber vara i ett känsligt läge nu, med tanke på börsnoteringen, säger Claudio Skubla.

Rt-forum söker Uber för att få deras kommentar till Svenska Taxiförbundets anklagelser, dessa kommer att publiceras på rt-forum så fort redaktionen hör ifrån någon som kan svara för Uber. Redan nu har enstaka läsare ifrågasatt om det är tillåtet att filma inne i en bil på det sätt som Taxiförbundet genomfört. Också den frågan ska rt-forum återkomma till.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094