23948sdkhjf

Nobina knep kontrakt värt 3 miljarder

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nobina har vunnit två avtal för stads- och regiontrafiken i hela Halland där bolaget redan kör trafiken – det nya kontraktet är värt runt tre miljarder kronor.

Nobinas seger i Halland innebär ett utökat förtroende att utveckla kollektivtrafiken tillsammans med Hallandstrafiken. Avtalen innebär 127 tursatta bussar och ett kontraktsvärde på cirka 3 miljarder kronor.Trafiken startar 15 juni 2020 och kontraktslängden är 10 år utan optionsår.

Alla bussar kommer att ha USB-laddare, wifi och realtidsinformation ombord och de kommer att drivas med fossilfria drivmedel. För stadstrafiken i Laholm och Halmstad samt för Falkenberg och Varberg finns en option för att delvis ha elbusstrafik.

Vi är oerhört glada över det här förtroendet som gör att Nobina får möjligheten att leverera en attraktiv, pålitlig och bekväm busstrafik till alla hallänningar. Tillsammans med Hallandstrafiken ska vi arbeta hårt för att ännu fler ska välja kollektivtrafiken, säger Henrik Dagnäs, vd för Nobina Sverige.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med 20 maj 2019 - skulle detta inträffa kommer rt-forum att rapportera om det.

Läs även ”Tillväxt i sikte för Nobina” där Henrik Dagnäs intervjuas!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126