23948sdkhjf

Hemester i Skåne

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Svag krona och dyra drivmedel - det är faktorer som väntas få fler skåningar att välja hemester, semester hemma. Skånetrafikens sommarkort är ett alternativ.

Med Skånetrafikens sommarbiljett kan alla – såväl skåningar som turister, unga som gamla – resa hållbart och smidigt med tåg och buss i hela Skåne. Sommarbiljetten gäller precis som tidigare år i 60 dagar, 15 juni-15 augusti, och den kostar knappt 700 kronor vilket motsvarar 11,65 kronor per dag eller en liter ekologisk mjölk.

Sommarbiljetten börjar säljas den 25 maj och man köper den enklast i Skånetrafikens app. Då finns biljetten alltid till hands i mobilen. Självklart kan man även köpa sommarbiljetten som ett Jojo-kort hos våra kundcenter och 150 återförsäljare om man inte vill resa med appen. Sommarbiljetten kan man inte längre köpa på skanetrafiken.se.

– För alla som vill upptäcka nya skånska favoritställen har vi samlat 200 restips i samarbete med Visit Skåne. Så varför inte åka med linje 190 till Beddingestrand och bada över dagen för att sedan avsluta med middag i Ystad, säger Carolina Bergentoft, marknadsansvarig för Sommarbiljetten. Hon fortsätter:

– På vår nya kampanjsida skanetrafiken.se/sommarbiljetten hittar du all information du behöver för ta dig till alla dessa fantastiska utflyktsmål med tåg och buss, vilket är helt nytt för i år.

Från Malmö till Sofiero slott utanför Helsingborg tar det 66 minuter med Öresundståg och stadsbuss. Man slipper både bilköer och trassel med parkeringen. Bekvämt och hållbart! Samma bilresa (Malmö/Helsingborg) ger lika mycket utsläpp som 255 tågresor. Så det kan vara en poäng att ställa bilen i sommar – när man kan.

Sommarbiljetten passar perfekt när man vill resa tillsammans. Man kan vara upp till tre personer och högst en får ha fyllt 20 årI december stod det klart att det statliga stödet för fria sommarlovsresor tas bort. Det bli med andra ord inget sommarlovskort i år men tre barn kan resa på en sommarbiljett.

Sommarbiljetten – i app eller på Jojo-kort - är inte personlig och kan lånas ut till familj och vänner när man själv inte behöver den. Enklast är att låna ut sommarbiljetten i appen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.313