23948sdkhjf

Hemester i Skåne

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Svag krona och dyra drivmedel - det är faktorer som väntas få fler skåningar att välja hemester, semester hemma. Skånetrafikens sommarkort är ett alternativ.

Med Skånetrafikens sommarbiljett kan alla – såväl skåningar som turister, unga som gamla – resa hållbart och smidigt med tåg och buss i hela Skåne. Sommarbiljetten gäller precis som tidigare år i 60 dagar, 15 juni-15 augusti, och den kostar knappt 700 kronor vilket motsvarar 11,65 kronor per dag eller en liter ekologisk mjölk.

Sommarbiljetten börjar säljas den 25 maj och man köper den enklast i Skånetrafikens app. Då finns biljetten alltid till hands i mobilen. Självklart kan man även köpa sommarbiljetten som ett Jojo-kort hos våra kundcenter och 150 återförsäljare om man inte vill resa med appen. Sommarbiljetten kan man inte längre köpa på skanetrafiken.se.

– För alla som vill upptäcka nya skånska favoritställen har vi samlat 200 restips i samarbete med Visit Skåne. Så varför inte åka med linje 190 till Beddingestrand och bada över dagen för att sedan avsluta med middag i Ystad, säger Carolina Bergentoft, marknadsansvarig för Sommarbiljetten. Hon fortsätter:

– På vår nya kampanjsida skanetrafiken.se/sommarbiljetten hittar du all information du behöver för ta dig till alla dessa fantastiska utflyktsmål med tåg och buss, vilket är helt nytt för i år.

Från Malmö till Sofiero slott utanför Helsingborg tar det 66 minuter med Öresundståg och stadsbuss. Man slipper både bilköer och trassel med parkeringen. Bekvämt och hållbart! Samma bilresa (Malmö/Helsingborg) ger lika mycket utsläpp som 255 tågresor. Så det kan vara en poäng att ställa bilen i sommar – när man kan.

Sommarbiljetten passar perfekt när man vill resa tillsammans. Man kan vara upp till tre personer och högst en får ha fyllt 20 årI december stod det klart att det statliga stödet för fria sommarlovsresor tas bort. Det bli med andra ord inget sommarlovskort i år men tre barn kan resa på en sommarbiljett.

Sommarbiljetten – i app eller på Jojo-kort - är inte personlig och kan lånas ut till familj och vänner när man själv inte behöver den. Enklast är att låna ut sommarbiljetten i appen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Rotorsegel för Scandlines

Scandlines installerar rotorsegel på sin hybridfärja Copenhagen – rotorseglet minskar utsläppen ett snäpp till på den aktuella färjan som kombinerar diesel med batteridrift.

Göteborg tävlar i turism

Vy storsatsar på Göteborg–Oslo

Roula till Vector Noridic

Amira Roula blir ny vd för Vector Nordic efter Tomas G Olsson som blir styrelseordförande i bolaget som i våras inledde ett samarbetar med Sveriges Bussföretag.

Hyggligt flyt för Tallink Silja

Swedavia backar

Nyhetsbrev

Fler utländska bussar kör i Norge

Många turister som kommer till Norge åker tunt i turistbussar som kommer från andra länder – norska branschorganisationen NHO Transport ser med stor oro på fenomenet.

Arkiv

Bra juli för Viking Line

Besöksrekord för Kalmar läns museum

Flyget fortsätter backa

Nobina hbtq-prisade

Bussbolaget Nobina Sverige får Unionens hbtq-pris 2019 för att respekt och mångfald inte bara är fint formulerade ord, utan en del av vardagen – priset delades ut 31 juli.

von Seth till SRF

Sjunde Prideparaden för Flygbussarna

Lördag 3 augusti rullar Flygbussarna som så många år tidigare i årets Prideparad i Stockholm – alla är välkomna att ta regnbågsbussarna mellan flygplatsen och folkfesten i Stockholms city.

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Inlandsbanan fick ny styrelse

1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.169