23948sdkhjf

Hemester i Skåne

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Svag krona och dyra drivmedel - det är faktorer som väntas få fler skåningar att välja hemester, semester hemma. Skånetrafikens sommarkort är ett alternativ.

Med Skånetrafikens sommarbiljett kan alla – såväl skåningar som turister, unga som gamla – resa hållbart och smidigt med tåg och buss i hela Skåne. Sommarbiljetten gäller precis som tidigare år i 60 dagar, 15 juni-15 augusti, och den kostar knappt 700 kronor vilket motsvarar 11,65 kronor per dag eller en liter ekologisk mjölk.

Sommarbiljetten börjar säljas den 25 maj och man köper den enklast i Skånetrafikens app. Då finns biljetten alltid till hands i mobilen. Självklart kan man även köpa sommarbiljetten som ett Jojo-kort hos våra kundcenter och 150 återförsäljare om man inte vill resa med appen. Sommarbiljetten kan man inte längre köpa på skanetrafiken.se.

– För alla som vill upptäcka nya skånska favoritställen har vi samlat 200 restips i samarbete med Visit Skåne. Så varför inte åka med linje 190 till Beddingestrand och bada över dagen för att sedan avsluta med middag i Ystad, säger Carolina Bergentoft, marknadsansvarig för Sommarbiljetten. Hon fortsätter:

– På vår nya kampanjsida skanetrafiken.se/sommarbiljetten hittar du all information du behöver för ta dig till alla dessa fantastiska utflyktsmål med tåg och buss, vilket är helt nytt för i år.

Från Malmö till Sofiero slott utanför Helsingborg tar det 66 minuter med Öresundståg och stadsbuss. Man slipper både bilköer och trassel med parkeringen. Bekvämt och hållbart! Samma bilresa (Malmö/Helsingborg) ger lika mycket utsläpp som 255 tågresor. Så det kan vara en poäng att ställa bilen i sommar – när man kan.

Sommarbiljetten passar perfekt när man vill resa tillsammans. Man kan vara upp till tre personer och högst en får ha fyllt 20 årI december stod det klart att det statliga stödet för fria sommarlovsresor tas bort. Det bli med andra ord inget sommarlovskort i år men tre barn kan resa på en sommarbiljett.

Sommarbiljetten – i app eller på Jojo-kort - är inte personlig och kan lånas ut till familj och vänner när man själv inte behöver den. Enklast är att låna ut sommarbiljetten i appen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Busstorget till Bålsta!

1

Längsta direktflygningen testas

Lockar med tåg till norrsken

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Lyxflyg från Sverige

För svenskar som har drömt om att resa i Emirates First Class direkt från Stockholm är det nu extra tillgängligt under en tidsbegränsad kampanj - men snart stängs bokningsmöjligheten.

Nyhetsbrev

Höstlov med Flixbus

Arkiv

Karlsson till Merresor

Tallink tar Burger King till Baltikum

Nu ska hela resan klimatdeklareras

Regeringen vill införa obligatoriskt klimatdeklaration för alla långdistansresor – branschen ger i princip tummen upp för tanken men Sveriges Bussföretag varnar för otydlighet.

Luttamaguzi årets miljöinnovatör

Okända resmål lockar

Stugby blir elproducent

Rustar kryssarna för miljarder

Resebranschen i snabb förändring

Flygbolag och reseföretag går i konkurs, undergången nära – eller är det i själva verket så att företagen inte hängt med i utvecklingen? Big Travel uppger att de har svaren!

Dansk attack mot utländska bussbolag

Nattåg till fjällen

Laggar till Grönklitt

Snart flyger fler igen

Redan nästa år kommer flyget att öka igen efter en lång tids kräftgång – det framgår av Transportstyrelsens prognos som sträcker sig till 2025.

Flyg och hundspann till skidbacken

Turkiet höstfavorit

Vings ägare i konkurs

Brittiska resegiganten Thomas Cook har gått i konkurs och drar med sig Ving i fallet - drygt 5600 svenska resenärer drabbades.

Plus

Andlig och lekamlig spis i Valamo kloster

Studenter reser klimatsmart

Framtidens resenärer, studenterna, reser mer klimatsmart än svensken i allmänhet – och överraskar när det gäller favoritkändis att helst resa tillsammans med.

Bond till Volvo

Nordlind till Skansen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145