23948sdkhjf

Hemester i Skåne

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Svag krona och dyra drivmedel - det är faktorer som väntas få fler skåningar att välja hemester, semester hemma. Skånetrafikens sommarkort är ett alternativ.

Med Skånetrafikens sommarbiljett kan alla – såväl skåningar som turister, unga som gamla – resa hållbart och smidigt med tåg och buss i hela Skåne. Sommarbiljetten gäller precis som tidigare år i 60 dagar, 15 juni-15 augusti, och den kostar knappt 700 kronor vilket motsvarar 11,65 kronor per dag eller en liter ekologisk mjölk.

Sommarbiljetten börjar säljas den 25 maj och man köper den enklast i Skånetrafikens app. Då finns biljetten alltid till hands i mobilen. Självklart kan man även köpa sommarbiljetten som ett Jojo-kort hos våra kundcenter och 150 återförsäljare om man inte vill resa med appen. Sommarbiljetten kan man inte längre köpa på skanetrafiken.se.

– För alla som vill upptäcka nya skånska favoritställen har vi samlat 200 restips i samarbete med Visit Skåne. Så varför inte åka med linje 190 till Beddingestrand och bada över dagen för att sedan avsluta med middag i Ystad, säger Carolina Bergentoft, marknadsansvarig för Sommarbiljetten. Hon fortsätter:

– På vår nya kampanjsida skanetrafiken.se/sommarbiljetten hittar du all information du behöver för ta dig till alla dessa fantastiska utflyktsmål med tåg och buss, vilket är helt nytt för i år.

Från Malmö till Sofiero slott utanför Helsingborg tar det 66 minuter med Öresundståg och stadsbuss. Man slipper både bilköer och trassel med parkeringen. Bekvämt och hållbart! Samma bilresa (Malmö/Helsingborg) ger lika mycket utsläpp som 255 tågresor. Så det kan vara en poäng att ställa bilen i sommar – när man kan.

Sommarbiljetten passar perfekt när man vill resa tillsammans. Man kan vara upp till tre personer och högst en får ha fyllt 20 årI december stod det klart att det statliga stödet för fria sommarlovsresor tas bort. Det bli med andra ord inget sommarlovskort i år men tre barn kan resa på en sommarbiljett.

Sommarbiljetten – i app eller på Jojo-kort - är inte personlig och kan lånas ut till familj och vänner när man själv inte behöver den. Enklast är att låna ut sommarbiljetten i appen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Nyhetsbrev

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Arkiv

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Transdev köper Utö Rederi

Privatägda bolaget Utö Rederi har blivit uppköpt av kollektivtrafikjätten Transdev – Utö Rederi har sin verksamhet i Stockholm södra skärgård.

Biodrivmedel för flyg på gång

Europa kommer att få sin första dedikerade fabriksanläggning för produktion av bioflygdrivmedel – 100 000 ton per år ska kunna tillverkas från 2022 enligt initiativtagarna.

Direkt till skidbackarna i Andorra

Renässans för solresa med buss!

Plus

Fem snabba frågor...

Bussen bättre än tåget

Plus 5 procent för Viking

Svenskarnas intresse för att resa inom Östersjöregionen ökar – Viking Lines statistik visar att sommarbokningarna ökat med 5 procent jämfört med sommaren 2018.

Resebyråer sågar flygbranschen

Plus

Bussresa i udda öldistrikt

Under lång tid fanns kommunbryggerier där de lokala krögarna bryggde sitt eget speciella öl i delar av Centraleuropa – i dag finns få sådana kvar men de är väl värda ett besök för den dryckesintresserade bussresenären.

Plus

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hemester i Skåne

Utomhusmatlagning på Västkusten

Rymden på Stockholms Kulturfestival

Rymden är årets tema på Stockholms Kulturfestival som går av stapeln 13-17 augusti – något att pricka in för temaresan till Stockholm under sensommaren.

1

Scandorama och Ölvemarks ökar

Back för Tallink Grupp

Jikander till Birka

Birka Cruises rekryterar Sabrina Jikander som andre styrman - hon kommer senast från en befattning som voyage operator på Eukor Car Carriers.

Strand vd för Visit Stockholm

Många ville döpa Vikings fartyg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126