23948sdkhjf

Olofsson lämnar Skellefteå Buss

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Andreas Olofsson har på egen begäran sagt upp sig som vd på Skellefteå buss - för att i december bli vd på Skellefteå Taxi i stället.

Andreas har bidragit starkt till Skellefteå buss utveckling under senare år. Att rekrytera en ersättare prioriterar vi nu högt, säger Roger Marklund, styrelseordförande i det helt kommunägda Skellefteå buss.

Efter närmare sju år på vd-posten väljer Andreas Olofsson att lämna Skellefteå buss.

– Jag är tacksam över att ha fått vara med på en spännande och lärorik resa. Kollektivt resande ligger i tiden och tar succesivt större plats på både lokal och nationell nivå. Skellefteå buss har samtidigt utvecklats med en fordonsflotta som blir alltmer miljömässig och modern, nya lösningar för kunderna med förenklade resmöjligheter och ett utökat trafikutbud. Jag gläds även av det faktum att vi tillsammans lyckats stärka affärsmässigheten, säger Andreas Olofsson.

1 december tillträder Andreas Olofsson sin nya tjänst som vd på Skellefteå Taxi. Han fortsätter därför tills vidare att arbeta som vd på Skellefteå buss under sin uppsägningstid.

– Det blir en intressant utmaning att ta över vd-rollen på Skellefteå Taxi som befinner sig i en närbesläktad bransch. Jag känner mig trygg med att lämna över vårt kommunala kollektivtrafikbolag i händerna på människor som vill fortsätta att driva utveckling. Skellefteå buss står väl rustat inför de möjligheter och utmaningar som företaget står inför och kommer även fortsättningsvis att ha en viktig samhällsbärande roll i ett växande Skellefteå, säger Andreas Olofsson.

– Vi ger oss in i en spännande rekryteringsprocess för att hitta en vd som lockas av alla intressanta framtidssatsningar som vi ska genomföra. Det interna förändringsarbetet kring stärkt dialog som vi initierat sedan ett antal månader tillbaka fortsätter på den inslagna vägen. Andreas har under sina år hos oss gjort ett förtjänstfullt arbete med att öka professionaliteten, skapa tydligare struktur och modernisera företaget. Vi önskar honom lycka till i sin nya tjänst, säger Roger Marklund.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sista chansen till Bussförar-SM 2019!

Nu är det bara några dagar kvar för den som vill göra uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 - midnatt 21 juni, alltså midsommarafton, stängs möjligheten att nå årets tävling, så passa på redan i dag!

Trønderbilene ska köra i Jämtland

En segdragen rättsprocess om regionbussupphandlingen i Jämtland hotade planerad trafikstart – nu har Länstrafiken bestämt att deras favorit Trønderbilene får köra trafiken i väntan på Kammarrättens besked.

25 nya elbussar i Umeå

Nu tas 25 nya snabbladdade elbussar i bruk i Umeå, därmed är det nu 35 elbussar som trafikerar stadens gator - Umeå leder därmed den gröna vågen för miljövänlig kollektivtrafik.

Största tågaffären i Sverige klar

14 juni undertecknas trafikavtalet mellan Öresundståg och SJ, som tar över driften av Öresundstågen från december 2020 och åtta år framåt – Sveriges största tågaffär på drygt 6 miljarder kronor är därmed ett faktum.

80 jobb försvinner på Keolis

Inom Keolis Sverige pågår ett arbete för att stärka företagets position och skapa lönsammare tillväxt – för att nå målet kommer 80 anställda att varslas.

Nu kör HelsingborgsExpressen!

Söndag 16 juni är det trafikstart för HelsingborgsExpressen, den nya superbussen som lyfter kollektivtrafiken i Helsingborg till nya höjder - men redan 13 juni genomfördes den högtidliga invigningen, rt-forum var på plats!

Nyhetsbrev

IT för effektivare uppvärmning

Arkiv

Snart kan bussen fjärrstyras

Mångmiljardsatsning på kollektivtrafik

Riyad bygger kollektivtrafiksystem för 255 miljarder kronor på fem år - projektet visades upp under UITP i Stockholm där Saudiarabiens huvudstad hade en enormt stor monter.

Vill borra åt Stockholms tunnelbana

Den kinesiska tunnelborraren CRTG har etablerat sig i Sverige och visade upp sig på UITP i Stockholm 9-12 juni - siktet är att få uppdrag när tunnelbanan i Stockholm ska byggas ut.

Nytt biljettsystem i Skånetrafiken

Keolis ökar i Bussförar-SM

11 juni hade 328 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 – Keolis har alltjämt flest förare anmälda och imponerande nog har flera små bussbolag förare med i tävlingen.

Rekordorder för Volvo Bussar

Elbussar dominerar UITP

Fler självmord på spåren

Scania visar framtiden

Under det stora UITP-mötet i Stockholm passade Scania på att bryta mot sina traditioner – en ännu icke skapad framtidsfarkost visades i tillverkarens utställning.

Ny eldriven ledbuss på UITP

Under UITP Golabal Transport Summit i Stockholm passade Volvo på att visa upp sin nya eldrivna ledbuss – bussen ska vara i serietillverkning till hösten.

UITP pågår i Stockholm

9–12 juni är kollektivtrafikföretag från hela världen i Stockholm för att delta i ett av världens största kollektivtrafikevent, Global Public Transport Summit – arrangör är UITP och lokal värd SL.

Skövde får busskörfält

För att underlätta för kollektivtrafiken byggs nu Skövdes två första busskörfält på Vadsbovägen - därmed ska kollektivtrafikens snittfart öka i staden är det tänkt.

Rekordhög ökning av elbussar

Pendelbåt döptes i Stockholm

Goda upphandlingsexempel i ny rapport

Trots få offentliga upphandlingar av busstrafik under 2018 finns ett antal goda exempel att lyfta fram – det anser Sveriges Bussföretag i en färsk rapport.

Elbussen mäter Göteborgsluften

MTR Express får rätt mot SJ

För ett år sedan anmälde MTR Express statliga SJ till Konkurrensverket – myndigheten ger MTR rätt och har nu riktat en uppmaning till regeringen att bryta SJ:s försäljningsmonopol.

Plus

Fem snabba frågor...

Wennberg lämnar Länstrafiken

Flixbus ökar i USA

Olofsson lämnar Skellefteå Buss

Gustavsson avancerar

Bjurenborg rattar Westin Buss

SL-buss i brandolycka

Helsner tillbaka i bussbranschen

Beckman blir hållbarhetschef

Cabonline köper danskt taxibolag

Walfridsson till Nobina

Sverigedemokraterna svarar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.184