23948sdkhjf

Olofsson lämnar Skellefteå Buss

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Andreas Olofsson har på egen begäran sagt upp sig som vd på Skellefteå buss - för att i december bli vd på Skellefteå Taxi i stället.

Andreas har bidragit starkt till Skellefteå buss utveckling under senare år. Att rekrytera en ersättare prioriterar vi nu högt, säger Roger Marklund, styrelseordförande i det helt kommunägda Skellefteå buss.

Efter närmare sju år på vd-posten väljer Andreas Olofsson att lämna Skellefteå buss.

– Jag är tacksam över att ha fått vara med på en spännande och lärorik resa. Kollektivt resande ligger i tiden och tar succesivt större plats på både lokal och nationell nivå. Skellefteå buss har samtidigt utvecklats med en fordonsflotta som blir alltmer miljömässig och modern, nya lösningar för kunderna med förenklade resmöjligheter och ett utökat trafikutbud. Jag gläds även av det faktum att vi tillsammans lyckats stärka affärsmässigheten, säger Andreas Olofsson.

1 december tillträder Andreas Olofsson sin nya tjänst som vd på Skellefteå Taxi. Han fortsätter därför tills vidare att arbeta som vd på Skellefteå buss under sin uppsägningstid.

– Det blir en intressant utmaning att ta över vd-rollen på Skellefteå Taxi som befinner sig i en närbesläktad bransch. Jag känner mig trygg med att lämna över vårt kommunala kollektivtrafikbolag i händerna på människor som vill fortsätta att driva utveckling. Skellefteå buss står väl rustat inför de möjligheter och utmaningar som företaget står inför och kommer även fortsättningsvis att ha en viktig samhällsbärande roll i ett växande Skellefteå, säger Andreas Olofsson.

– Vi ger oss in i en spännande rekryteringsprocess för att hitta en vd som lockas av alla intressanta framtidssatsningar som vi ska genomföra. Det interna förändringsarbetet kring stärkt dialog som vi initierat sedan ett antal månader tillbaka fortsätter på den inslagna vägen. Andreas har under sina år hos oss gjort ett förtjänstfullt arbete med att öka professionaliteten, skapa tydligare struktur och modernisera företaget. Vi önskar honom lycka till i sin nya tjänst, säger Roger Marklund.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ale får fler elbussar

Tio nya elbussar i Borås

19 augusti börjar Västtrafik köra elbussar i Borås - det är totalt tio bussar på linje 2 som kommer att ge boråsarna en tystare och mer miljövänlig resa i kollektivtrafiken.

Transdev satsar på Bussförar-SM

Finalen i Bussförar-SM närmar sig, 9 september körs den på Gillingebanan norr om Stockholm – Transdev är en av tävlingens partners i år liksom tidigare år.

Raukas vice vd i SJ

Osäkert om viten fungerar

Det är oklart om viten fungerar som piska för att förbättra kollektivtrafikens kvalitet, mycket på grund av bristande dokumentation – det framgår av forskning vid VTI.

Nya svängar för kollektivtrafiken

I början av juni förvärvade elfordonsutvecklaren Nevs det engelska hjulmotorföretaget Protean Electric – som har en revolutionerande svängig hjulteknik för den modernaste kollektivtrafiken.

Nyhetsbrev

Cabonline skriver ner

Arkiv

Piteå får vänta på elbussarna

Svårt mäta trötthet

Att trötthet hos förare utgör en stor fara är väl känt sedan länge, snark är lika farligt som knark bruka det heta – men att mäta trötthet är en tuff utmaning för forskarna på VTI..

Utförsbacke för transportsektorn

”Utredning om biljettsystem onödig”

NNR vill slopa elskatten på elbussarna

Näringslivets Regelnämnd, NNR, tar upp elskatten som elbussarna måste betala men de eldrivna tågen slipper - släpp elskatten för elbussarna, kräver NNR.

Wennerström utreder nationellt biljettsystem

Ett biljettsystem för all kollektivtrafik i hela Sverige – det utlovades i Januariavtalet, nu ska Samtrafikens Gerhard Wennerström utreda hur det ska gå till.

Lindahl till Infranord

Bussförar-SM – finalen närmar sig!

Striden om Jämtland är över

Länstrafiken får teckna avtal med norska Trønderbilene – det står klart efter en segdragen rättsprocess där en svensk konkurrent överklagat upphandlingen.

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Elsparkcykeln – värre än dieselbussen

De allt populärare elsparkcyklarna får kritik av forskare i USA – cyklarna uppges totalt generera mer utsläpp än en vanlig dieselbuss.

Grönlund kommenterar von der Leyen

Miljöfrågor är i fokus för EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen som riktat lansen mot transportsektorn – Sveriges Bussföretags Anna Grönlund kommenterar.

Scania klimatstrejkar

Plus

Tyska bussar toppar Tunga Bussligan

Juli blev ännu en framgångsmånad för de tunga bussarna över 10 ton - allra bäst under juli gick det för tre tyska fabrikat, det framgår av Bil Swedens statistik.

Bussarna fortsätter öka

Karlstad – bäst på kollektivtrafik

Värmländska Karlstad har Sveriges bästa kollektivtrafik, detta enligt Projektengagemangs Samhällsbarometer – som även hänger ut de städer som är sämst.

Paypal för Circ

Skånetrafiken ber om ursäkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132