23948sdkhjf

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Nu ska Flygbussarna Charter köras på biodrivmedlet HVO och därmed bli helt fossilfria – de vanliga Flygbussarna kör sedan länge fossilfritt.

Flygbussarna Charter är en del av Merresor/Transdev och den del av verksamheten som erbjuder skräddarsydda bussresor helt efter kundens behov och önskemål.

– Det var hög tid för oss att skifta till fossilfritt bränsle. Planerna på att köra fossilfritt har funnits länge men tillgången på rätt bränsle har varit begränsad. Nu har vi säkrat tillgången och skiftat till 100 procent fossilfritt bränsle i form av HVO. Vi vill självklart kunna erbjuda en så miljövänlig resa som möjligt och det här är ett steg i rätt riktning och en del i vårt hållbarhetsarbete, säger Björn Grane, affärschef på Flygbussarna Charter.

Förutom skiftet till 100 procent fossilfritt drivmedel arbetar Flygbussarna Charter, precis som systeraffärerna Flygbussarna och Båtbussarna, redan med Smart körning. Initiativet innebär att förare som kör mjukt och bränslesnålt premieras med ett tillskott på lönen. Med Smart körning minskar Flygbussarna Charters klimatavtrycket ytterligare.

Flygbussarna Charter kan också stoltsera med en låg snittålder på sina bussar. En snittålder på max 2 år innebär moderna motorer och minsta möjliga utsläpp och miljöpåverkan.

– Att välja Flygbussarna Charter till företagseventet, bröllopet eller gruppresan innebär en premiumupplevelse när det kommer till komfort, service och säkerhet. Nu kan vi lägga till listan att vi också är det självklara valet ur miljösynpunkt, säger Björn Grane.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093