23948sdkhjf

Kroatien fortsatt populärt

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

Populariteten för resmålet och antalet sökningar på Kroatien har ökat med 27 procent under 2019. Dubrovnik och Split står för den största ökningen i kategorin städer. 

Kroatien är den destination som ökat mest i popularitetsrankingen och i antal sökningar på TripAdvisor under 2019. Två kroatiska städer ligger dessutom i topp sett till popularitet i kategorin städer.  Dubrovnik är de mest populära storstaden och hamnar på första plats med en ökning på 46 procent. Split ligger på andra plats, med en ökning på 41 procent. Båda städerna står för den största ökningen i antalet sökningar på TripAdvisor hittills i år.  

– Att Kroatien är det resmål som ökar mest i popularitet är en fantastisk indikator för den kroatiska turismen. Under april månad sökte mer än 280 miljoner resenärer världen över information via TripAdvisor, vilket är en imponerande siffra, säger Vedran Sušić, direktör för det Kroatiska Turistrådet i Norden.

Split är dessutom det 10:e mest bokade weekendresmålet bland svenskar i sommar enligt Tickets senaste bokningsstatistik, vilket visar att TripAdvisors sökningar även ger synbara bokningar.

 På andra plats i popularitetsrankingen hamnar Slovenien med en ökning på 22 procent.  Montenegro hade en ökning på 18 procent, Grekland ökade med 12 procent och Cypern med 11 procent. I kategorin städer hamnade Salou i Spanien på tredje plats, efter Dubrovnik och Split, med en ökning på 29 procent.  Ayia Napa på Cypern och Marmaris i Turkiet ökade med 31 respektive 29 procent. 

Reseplattformen TripAdvisor är tillgänglig på 49 marknader och på 28 olika språk. På plattformen finns över 750 miljoner omdömen och åsikter om över 8 miljoner boenden, restauranger, upplevelser, flygbolag och kryssningar.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Busstorget till Bålsta!

1

Längsta direktflygningen testas

Lockar med tåg till norrsken

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Lyxflyg från Sverige

För svenskar som har drömt om att resa i Emirates First Class direkt från Stockholm är det nu extra tillgängligt under en tidsbegränsad kampanj - men snart stängs bokningsmöjligheten.

Nyhetsbrev

Höstlov med Flixbus

Arkiv

Karlsson till Merresor

Tallink tar Burger King till Baltikum

Nu ska hela resan klimatdeklareras

Regeringen vill införa obligatoriskt klimatdeklaration för alla långdistansresor – branschen ger i princip tummen upp för tanken men Sveriges Bussföretag varnar för otydlighet.

Luttamaguzi årets miljöinnovatör

Okända resmål lockar

Stugby blir elproducent

Rustar kryssarna för miljarder

Resebranschen i snabb förändring

Flygbolag och reseföretag går i konkurs, undergången nära – eller är det i själva verket så att företagen inte hängt med i utvecklingen? Big Travel uppger att de har svaren!

Dansk attack mot utländska bussbolag

Nattåg till fjällen

Laggar till Grönklitt

Snart flyger fler igen

Redan nästa år kommer flyget att öka igen efter en lång tids kräftgång – det framgår av Transportstyrelsens prognos som sträcker sig till 2025.

Flyg och hundspann till skidbacken

Turkiet höstfavorit

Vings ägare i konkurs

Brittiska resegiganten Thomas Cook har gått i konkurs och drar med sig Ving i fallet - drygt 5600 svenska resenärer drabbades.

Plus

Andlig och lekamlig spis i Valamo kloster

Studenter reser klimatsmart

Framtidens resenärer, studenterna, reser mer klimatsmart än svensken i allmänhet – och överraskar när det gäller favoritkändis att helst resa tillsammans med.

Bond till Volvo

Nordlind till Skansen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.154