23948sdkhjf

80 jobb försvinner på Keolis

Inom Keolis Sverige pågår ett arbete för att stärka företagets position och skapa lönsammare tillväxt – för att nå målet kommer 80 anställda att varslas.

Företaget har nyligen lanserat en ny organisationsstruktur som ska ge ökad effektivitet genom förändringar i ansvarsområden. Förändringarna sker för att möta framtida utmaningar på ett effektivt och konkurrenskraftigt sätt. Förändringen innebär att ett 80-tal administrativa tjänster kommer att försvinna.

– Under de senaste månaderna har vi gjort ett omfattande arbete med att granska vår verksamhet. Vi har nu en bra uppfattning om hur vi kan utveckla företaget för att uppnå rätt kostnadsstruktur. De presenterade förändringarna är en konsekvens av för låg underliggande lönsamhet och ska sänka kostnaderna i hela företaget, säger vd Jan Kilström.

Det pågående arbetet har resulterat i ett antal förbättringsprojekt, som kommer att genomföras under det kommande året, samt en helt ny organisation. Projekten kommer bland annat att se över rutiner i servicehallar, fordonskostnader, utbildningsrutiner och hantering av fordons- och motpartsskador. Omorganisationen medför en reduktion av cirka 80 administrativa tjänster, dels på huvudkontoret dels i produktionsorganisationen. Samtliga initiativ syftar till att säkerställa företagets kostnadseffektivitet och långsiktiga konkurrenskraft.

– Det är ett tungt beslut att behöva säga upp duktiga medarbetare, men en ökad konkurrens och prispress påskyndar behovet av att se över våra kostnader och öka vår effektivitet. Jag är övertygad om att de förändringar vi gör kommer att ge oss en solid grund för att vi ska kunna investera och växa hållbart i många år framöver. Vi är starkare än tidigare och ser på framtiden med stor entusiasm, säger Jan Kilström.

Medarbetare som påverkas av dessa initiativ kommer att erbjudas stöd genom bland annat Trygghetsrådet och företagshälsovården.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14