23948sdkhjf

BRT-satsning får 25 miljoner

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Regeringen har genom Trafikverket meddelat vilka infrastrukturprojekt som beviljas statligt stöd inom ramen för så kallade stadsmiljöavtal. 25 miljoner kronor satsas i Barkarbystaden, på åtgärder som förbättrar framkomligheten och möjliggör kapacitetsstarka, eldrivna och självkörande bussar i egna körfält. 

Beslutet innebär att Trafikverket medfinansierar den speciella BRT-satsningen i Barkarbystaden med hela 50 procent, vilket är maximal utdelning för statlig medfinansiering av infrastruktur. Det gör Barkarbystaden till en av de stora vinnarna.

Jag är glad över att Trafikverket är med och stöttar utvecklingen av Barkarbystaden. Med denna finansiering får vi en möjlighet att förbättra trafikmiljön för både kollektivtrafiken och bilisterna och för befintliga och framtida Järfällabor, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Detta besked är viktigt och välkommet för vår gemensamma resa mot världens modernaste kollektivtrafik. Nu kan vi ta ytterligare ett steg i riktning mot vår ambition att leda kollektivtrafikens utveckling mot smartare och bättre lösningar, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande i SL.

Trafikverkets beslut visar att de tror på vår samverkan och vår kollektivtrafiklösning som ett sätt att främja hållbara stadsmiljöer, säger Jonas Kempe, marknadschef och vice vd för Nobina Sverige.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125