23948sdkhjf

Turister bussluffar i Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

För tredje året i rad delar Nobina i samarbete med SL ut en så kallad Bussluffkarta till boende och besökare i Södertälje, Södertörn, Kallhäll och Norrtälje – för att gynna hemester med kollektivtrafiken.

Bussluffkartan ger en ny bild av vad man kan använda bussen till. Från att ha varit ett transportmedel som tar en till jobbet, skolan och andra ”måsten”, har allt fler upptäckt bussen som ett avkopplande sätt att ta sig till fina havsvikar, slott, fantastiska motionsställen eller andra sommarupplevelser och äventyr.

Behovet och viljan att göra fritidsresor med buss är stort. I samband med att kartan delats ut tidigare år har resandet ökat. Det handlar om begreppet hemester, ett hållbart sett att semestra hemma med hjälp av kollektiva hållbara transporter.

– Det har blivit en tradition med Bussluffkartan – en tradition som vi hoppas kunna upprepa många år framöver, säger Madeleine Arlert, marknadsförare för SL på Nobina.

Kartan skickas ut, delas ut på bussar samt marknadsförs på sociala medier och i utomhusreklam.

– Vi låter även våra kundvärdar spela in filmer där de delar med sig av sina egna smultronställen. Filmerna kommer att läggas ut i SL:s sociala kanaler för att tipsa om att man ofta kan ta bussen till guldkornen, säger Madeleine Arlert.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Andlig och lekamlig spis i Valamo kloster

Studenter reser klimatsmart

Framtidens resenärer, studenterna, reser mer klimatsmart än svensken i allmänhet – och överraskar när det gäller favoritkändis att helst resa tillsammans med.

Barometern: Hemliga resor heta!

Plus

Vill växa på befintlig marknad

Grupp- och bussresor har länge varit viktiga för Viking Line – och så kommer det att fortsätta vara. Rederiet blir också kvar i Östersjön utan planer på etableringar i andra vatten, det fastslår Jan Hanses, vd för rederiet Viking Line.

"Budgeten missgynnar museerna"

Vill rädda flyget med kvot

Nyhetsbrev

Grönlund lyfter bussbranschen

En växande besöksnäring förutsätter hållbara transporter framhåller Svensk Turism – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, lyfter fram bussen som det hållbara alternativet.

Arkiv

Allt fler flygbolagskonkurser

Bond till Volvo

Nordlind till Skansen

2

Fler tågar i Bergslagen

Mellan juni och augusti ökade resandet Tåg i Bergslagen med hela 14 procent, jämfört med fjolåret - en effekt av att allt fler valt att semestra i närområdena.

Norweigian prisas av resenärerna

1

Flygbolag ofta på svarta listan

Ytterst få researrangörer hamnar på Allmänna reklamationsnämndens svarta lista – värre är det med flygbolagen, många struntar i nämndens beslut.

Rekordsommar för Inlandsbanan

För tredje året i rad fortsätter ökningen av resenärer på Inlandsbanan – trenden att ”hemestra” tros ligga bakom.

Franck ny vd för Icehotel

Ingen ersättning till flygstrejksdrabbade

BRA, bättre, bäst?

Flygbolaget BRA är det överlägset punktligaste flygbolaget i världen – detta enligt de siffror bolaget självt sammanställt men som märkligt nog inte syns i den internationella statistiken.

Norrtåg går som tåget

Under juli månad ökade Norrtågs försäljning av enkelbiljetter med 22 procent jämfört med samma period förra året – fler norrlänningar vill resa hållbart, enligt Norrtåg.

Fler nattåg till Berlin

Efterfrågan på fler nattåg till Berlin har ökat och en tågoperatör ser till att leverera till hösten - lägligt eftersom det stundar många event i Berlin under de kommande månaderna.

SAS flyger till Sälen

Stor ökning av Stockholmsturismen

Aostadalen vill lockar fler

Italiens minsta region, Aostadalen, har bra förutsättningar för både sommar- som vinterturism – nu vill dalen locka ännu fler besökare, gärna fler grupper och bussturister.

Matig festival får fler bussar

Under Matfestivalen i Skövde 30-31 augusti förstärker Västtrafik vissa turer med extra bussar – allt för att underlätta för besökarna att ta bussen till och från festivalen.

Roslagen lockade många

Roslagens skärgård i nordöstra Stockholms län lockade många besökare under sommaren - det visar siffrorna när båttrafiken från Norrtälje nu sammanställts.

Swedavia backar

von Seth till SRF

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.135