23948sdkhjf

Turister bussluffar i Stockholm

För tredje året i rad delar Nobina i samarbete med SL ut en så kallad Bussluffkarta till boende och besökare i Södertälje, Södertörn, Kallhäll och Norrtälje – för att gynna hemester med kollektivtrafiken.

Bussluffkartan ger en ny bild av vad man kan använda bussen till. Från att ha varit ett transportmedel som tar en till jobbet, skolan och andra ”måsten”, har allt fler upptäckt bussen som ett avkopplande sätt att ta sig till fina havsvikar, slott, fantastiska motionsställen eller andra sommarupplevelser och äventyr.

Behovet och viljan att göra fritidsresor med buss är stort. I samband med att kartan delats ut tidigare år har resandet ökat. Det handlar om begreppet hemester, ett hållbart sett att semestra hemma med hjälp av kollektiva hållbara transporter.

– Det har blivit en tradition med Bussluffkartan – en tradition som vi hoppas kunna upprepa många år framöver, säger Madeleine Arlert, marknadsförare för SL på Nobina.

Kartan skickas ut, delas ut på bussar samt marknadsförs på sociala medier och i utomhusreklam.

– Vi låter även våra kundvärdar spela in filmer där de delar med sig av sina egna smultronställen. Filmerna kommer att läggas ut i SL:s sociala kanaler för att tipsa om att man ofta kan ta bussen till guldkornen, säger Madeleine Arlert.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079