23948sdkhjf

Turister bussluffar i Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

För tredje året i rad delar Nobina i samarbete med SL ut en så kallad Bussluffkarta till boende och besökare i Södertälje, Södertörn, Kallhäll och Norrtälje – för att gynna hemester med kollektivtrafiken.

Bussluffkartan ger en ny bild av vad man kan använda bussen till. Från att ha varit ett transportmedel som tar en till jobbet, skolan och andra ”måsten”, har allt fler upptäckt bussen som ett avkopplande sätt att ta sig till fina havsvikar, slott, fantastiska motionsställen eller andra sommarupplevelser och äventyr.

Behovet och viljan att göra fritidsresor med buss är stort. I samband med att kartan delats ut tidigare år har resandet ökat. Det handlar om begreppet hemester, ett hållbart sett att semestra hemma med hjälp av kollektiva hållbara transporter.

– Det har blivit en tradition med Bussluffkartan – en tradition som vi hoppas kunna upprepa många år framöver, säger Madeleine Arlert, marknadsförare för SL på Nobina.

Kartan skickas ut, delas ut på bussar samt marknadsförs på sociala medier och i utomhusreklam.

– Vi låter även våra kundvärdar spela in filmer där de delar med sig av sina egna smultronställen. Filmerna kommer att läggas ut i SL:s sociala kanaler för att tipsa om att man ofta kan ta bussen till guldkornen, säger Madeleine Arlert.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Nyhetsbrev

Inlandsbanan fick ny styrelse

Arkiv
1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Badbusstrafik i Trollhättan

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Plus

Fem snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119