23948sdkhjf

Badbusstrafik i Trollhättan

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Den populära badbussen till Öresjöbadet går i sommar igen tack vare en satsning av Trollhättans kommun – därmed öppnas hållbara badresor i regionen.

Öresjö är en bad- och fiskesjö med två kommunala badplatser som ligger ungefär fem kilometer från Trollhättans centrum. De senaste somrarna har linje 634, som i folkmun kallas badbussen, körts på uppdrag av Trollhättans Stad, och så blir det även i år. Badbussen går från Trollhättans Resecentrum via Strömslund till badplatserna vid Munkebo och Öresjöbadet. Den fortsätter därefter via Gräsviken till Sågbron vid sjöns norra ända.

Vi har gjort en ordentlig satsning för att göra Öresjö till en attraktiv plats för badsugna trollhättebor i alla åldrar, med exempelvis strandpromenad, grillplatser, gungor och beachvolleyplan. Då är det viktigt att alla har möjlighet att ta sig dit och uppleva denna fina pärla, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande i Trollhättans Stad.

Förra året åkte cirka 2700 personer med bussen till Öresjöbadet, vilket är nästan dubbelt så många som föregående år. Den stora ökningen kan vi tacka det extra fina vädret för och regeringens satsning förra året på fria sommarresor för ungdomar.

Det är en fantastisk möjlighet som Trollhättans Stad erbjuder sina medborgare. Tack vare badbussen får alla möjlighet att enkelt åka och bada. Nu hoppas vi att lika många, eller ännu fler, tar tillfället i akt och tar badbussen till Öresjö även denna sommar, säger Jörgen Bergström, trafikchef på Nobina som förutom badbussen också ansvarar för all stadstrafik i Trollhättan och Vänersborg på uppdrag av Västtrafik.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109