23948sdkhjf

Inlandsbanan fick ny styrelse

Koncernen Inlandsbanan fick ny styrelse vid årsstämman nyligen – de nio i styrelsen har fått uppdraget att utveckla koncernen som arbetar både inom transporter och destinationsutveckling.

Vid årsstämman i maj valdes ny styrelse till koncernens bolag Inlandsbanan AB, Destination Inlandsbanan AB samt Inlandståg AB. Ny ordförande är Katarina Nyberg Finn, som tillsammans med ledamöterna har uppdraget att driva tillväxtarbete efter hela Inlandsbanans sträckning.

– Med ett ökat fokus på transporter på järnväg och en ökad miljömedvetenhet har vi möjlighet att utveckla trafiken. Investeringen i nya motorvagnar är bara första steget. Att få till en utveckling av Inlandsbanan blir styrelsens viktigaste fokus framåt för att ytterligare kunna bidra till tillväxten i inlandet, säger Katarina Nyberg Finn.

En utveckling och satsning på Inlandsbanan är inte enbart till nytta för de som bor längs banans sträckning utan är också viktig för den nationella tillväxten.

Den nya styrelsen är laddad för det viktiga uppdraget och vi tror på spännande år framöver, säger Katarina Nyberg Finn.

Här nedan presenteras hela styrelsen, flertalet finns med på bilden ovan:

Katarina Nyberg Finn, Östersund, är konsult i eget företag och delägare i ett lönekonsultföretag samt ett annat inom kommunikation. Katarina är extern ledamot i ett återvinningsföretag och ett företag inom handel med sport- och fritidsprodukter. Har mångårig bakgrund som förtroendevald inom såväl kommun som landsting, tidigare kommunalråd Östersunds kommun.

Therese Kärngard, Hackås, är kommunstyrelsens ordförande i Bergs kommun. Innan kommunstyrelseuppdraget har hon jobbat med olika utvecklingsprojekt i Jämtlands län. Therese är uppvuxen och bor i Hackås intill Inlandsbanan och ser fram emot att vara en del i arbetet för att skapa riktigt bra förutsättningar för inlandet.

Johnny Holmgren, Stensele, terminalchef för NLC Storumanterminalen.

Stefan Ovrell, Gällivare, företagare som driver fastighetsbolag. Stefan har lång erfarenhet från detaljhandel, är välkänd med hela Norrland och har stort intresse för inlandet och landsbygdsfrågor.

Greger Lindqvist, Dorotea, kommunalråd i Dorotea kommun, samt kommunalråd 2010 – 2014 och då ombud på IBAB:s årsstämmor och ägarsamråd. Greger sitter i OK-Västerbotten styrelse, samt har suttit i styrelse för bostads- och industribolag. Ser stora utvecklingsmöjligheter för Inlandsbanan.

Per-Olov Wedin, Bromma, är sedan 2011 vd och koncernchef för Sveaskog. Kommer närmast från Svevia, tidigare Vägverket Produktion. Wedin var VD där från 2007. Innan dess var han affärsområdeschef på Stora Enso i Düsseldorf och har haft olika chefsposter i bolaget och SCA. Ledamot i LKAB:s styrelse samt ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och Kungliga Skogs och Lantbruksakademien.

Krister Nyström, Kristinehamn, brinner för att utveckla inlandet och har suttit åtta år tidigare i Inlandsbanan AB:s styrelse.

Per-Anders Westhed, Falun, har ett mångårigt engagemang för inlandet i allmänhet och Inlandsbanan i synnerhet. Initiativtagare till förstudien Tredje spåret, vice ordförande i Inlandskommunerna Ekonomisk förening samt har under mer än 25 år varit anställd i organisationen Företagarna.

Tore Oskarsson, Östersund, har jobbat sedan 1980 längs Inlandsbanan. Började på banavdelningen i fyra år sedan flyttade han över till trafikavdelningen. 1980 till 1993 arbetade han på SJ, 1993 och framåt på Inlandsbanan. Tore är idag lokförare och ombud för Seko och arbetstagarrepresentant i styrelsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188