23948sdkhjf

Nobina hbtq-prisade

Bussbolaget Nobina Sverige får Unionens hbtq-pris 2019 för att respekt och mångfald inte bara är fint formulerade ord, utan en del av vardagen – priset delades ut 31 juli.

Unionen vill lyfta fram goda exempel och sprida kunskap för att fler ska få tillgång till arbetsplatser där det är en självklarhet att alla får vara sig själva, säger Marina Åman, andre vice ordförande för Unionen.

Unionens hbtq-pris delas ut varje år till en arbetsgivare som på ett föredömligt sätt arbetar för en inkluderande arbetsplats oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck.

Det väldigt glädjande att dela ut årets pris till Nobina Sverige, en arbetsplats som jobbar aktivt med hbtq-frågor. Man är inte rädd för att belysa och diskutera de fördomar som finns i organisationen, och samtliga chefer får gå en obligatorisk inkluderingsutbildning. Dessutom öppnar Nobinas klädpolicy upp för att du själv väljer om du vill ha kjol eller byxor på jobbet, vilket är ett exempel på hur Nobina omsätter policys i praktiken, menar Marina Åman.

– Det här priset är ett kvitto på att vi lever våra värderingar som handlar om respekt, omtanke och gott ledarskap. Vi vill ha ett klimat där alla känner sig fria att vara sig själva. På så sätt får vi medarbetare som har förutsättningar att må bra på jobbet, och vi får tillgång till personens fulla potential, säger Jenny Lundmark, HR-direktör för Nobinakoncernen.

Nobina tar tydligt ställning för hbtq-rättigheter, till exempel som partners i Pride men också i vardagen.  Det finns en synlig hbtq-mångfald i hela Nobina, på våra depåer bland bussförare och tjänstemän och också på vårt huvudkontor. Det spelar en stor roll för enskilda medarbetare, säger Isaac Yassin, Unionenrepresentant på Nobina.

Priset delades ut vid invigningen av Stockholm Pride, Pride Park på Östermalms IP klockan 18.00, onsdag 31 juli.

Nobina är dessutom Stockholm Prides officiella busspartner, ett uppdrag bolaget i år har för sjunde året i rad. 

Läs här om ett annat bussbolag som också kör för Stocholm Pride HÄR!

Nobina kör gratis festivalbussar mellan Pride House – som i år är i Skanstull på Clarion Stockholm – via Sergels torg och till Pride Park på Östermalms IP. Nobina deltar också i Pride Park från 31 juli -3 augusti och i lördagens parad. Dessutom kör Nobina bussar med Prides volontärer.

För att uppmärksamma att Pride pågår regnbågsflaggar även Nobinas bussar i ordinarie trafik i Stockholmsområdet. Årets tema Ride with Pride handlar om att Sverieges största bussbolag som har en miljon passagerare varje dag i Norden, vill bidra till ett inkluderande samhälle där alla är välkomna precis som de är.  

Alla som reser i kollektivtrafiken och som jobbar hos oss ska känna sig trygga och stolta – oavsett könstillhörighet, sexuell läggning, religion eller etnicitet. Det ska gälla årets alla dagar, inte bara under Stockholm Pride. Vi är väldigt glada över att vi återigen får förtroendet av Pride att vara busspartner, och vi hoppas möta massor av stolta besökare och volontärer den här viktiga veckan, säger Henrik Dagnäs, vd för Nobina Sverige.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063