23948sdkhjf

Paypal för Circ

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Elsparkcykelaktören Cirk har fått till ett avtal med Paypal i fem länder i Europa – därmed tillkommer ett smidigt betalningsalternativ.

Circ-användare kan nu använda Paypal i Danmark, Italien, Sverige, Tyskland och Österrike för att betala för den mikromobilitet som elsparkcykeln innebär. Cirk är en av de stora inom europeisk mikromobilitet har redan flera betlningsalternativ, nu tillkommer alltså ännu ett. 

Ju fler betalningsalternativ som finns tillgängliga ger användarna mer flexibilitet och kontroll över hur de väljer att betala för att använda Circs specialbyggda elsparkcyklar.

– Vi vill göra det enkelt för människor att lämna sina bilnycklar hemma. Våra specialbyggda elsparkcyklar får regelbundet högsta betyg i oberoende tester och nu har vi gjorde det ännu enklare för människor att använda dem, säger Boris Mittermüller, Chief Operating Officer för Berling-baserade Circ.

Enligt Boris Mittermüller är Circ Europas största och snabbast växande mikromobilitetsföretag som noterar över tre miljoner åkturer på mindre än sex månader, vilket är ett rekord för elsparkcykelsegmentet. Circs tjänst är redan tillgänglig i 35 städer i 11 länder i Europa. I Sverige finns Circ just nu i Stockholm, Malmö och Lund.

FAKTA/Cirk

Grundades av ett team med en gemensam vision om renare, säkrare och bättre anslutna resor i slutet av 2018 under namnet Flash. Dagens Circ finns nu tillgängligt i 11 länder och används av hundratals människor varje minut. Företaget säger sig bygga på en ledare för ansvarsfull mikromobilitet i Europa och samarbetar med lokala myndigheter, lokala samhällen och andra trafikanter för att förändra stadstrafiken.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Eneroth återinviger Västerdalsbanan

Fler platser på Östgötapendeln

"Fler trafikpoliser behövs"

I en ny rapport utgiven av Transportföretagen konstateras flera brister i tillsynen och kontroller av vägtransporter – trafikpoliserna är för få vilket bland annat leder till en osund konkurrenssituation.

Arbetsförmedlingen på Bussförar-SM

Arbetsförmedlingen satsar stort på Bussförar-SM och kommer att vara på plats när finalen körs på Gillingebanan 9 september – Kristina Bolin ser fram emot att få vara ute på banan igen.

Fyrby ny rederichef

Goldmann till Sweco

Nyhetsbrev

50 Solaris-bussar till Gävle

Arkiv

Ale får fler elbussar

Tio nya elbussar i Borås

19 augusti börjar Västtrafik köra elbussar i Borås - det är totalt tio bussar på linje 2 som kommer att ge boråsarna en tystare och mer miljövänlig resa i kollektivtrafiken.

Transdev satsar på Bussförar-SM

Finalen i Bussförar-SM närmar sig, 9 september körs den på Gillingebanan norr om Stockholm – Transdev är en av tävlingens partners i år liksom tidigare år.

Raukas vice vd i SJ

Osäkert om viten fungerar

Det är oklart om viten fungerar som piska för att förbättra kollektivtrafikens kvalitet, mycket på grund av bristande dokumentation – det framgår av forskning vid VTI.

Nya svängar för kollektivtrafiken

I början av juni förvärvade elfordonsutvecklaren Nevs det engelska hjulmotorföretaget Protean Electric – som har en revolutionerande svängig hjulteknik för den modernaste kollektivtrafiken.

Cabonline skriver ner

Piteå får vänta på elbussarna

Svårt mäta trötthet

Att trötthet hos förare utgör en stor fara är väl känt sedan länge, snark är lika farligt som knark bruka det heta – men att mäta trötthet är en tuff utmaning för forskarna på VTI..

Utförsbacke för transportsektorn

”Utredning om biljettsystem onödig”

NNR vill slopa elskatten på elbussarna

Näringslivets Regelnämnd, NNR, tar upp elskatten som elbussarna måste betala men de eldrivna tågen slipper - släpp elskatten för elbussarna, kräver NNR.

Wennerström utreder nationellt biljettsystem

Ett biljettsystem för all kollektivtrafik i hela Sverige – det utlovades i Januariavtalet, nu ska Samtrafikens Gerhard Wennerström utreda hur det ska gå till.

Lindahl till Infranord

Bussförar-SM – finalen närmar sig!

Striden om Jämtland är över

Länstrafiken får teckna avtal med norska Trønderbilene – det står klart efter en segdragen rättsprocess där en svensk konkurrent överklagat upphandlingen.

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Scania klimatstrejkar

Skånetrafiken ber om ursäkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.203