23948sdkhjf

Bra juli för Viking Line

Viking Lines passagerarvolym för samtliga rutter uppgick under juli i år till 951 645 passagerare – det är aningen fler än förra årets juli-siffror som då var rekord.

Resenärsvolymen 951 645 är till och med högre än under rekordåret 2018 då 951 005 reste med de röda fartygen. I år trafikerade Viking Line med sju fartyg och hade passagerare representerande 181 olika nationaliteter. Allra flest resenärer finns på linjen mellan Helsingfors och Tallin, därefter kommer rutten Stockholm-Åland-Åbo.

Även vissa enskilda fartyg har utmärkt sig under årets högsommarmånad: M/S Rosella, som slog alla tiders rekord i juni, gjorde det även i juli med 146 050 passagerare. Mariella och Gabriella som trafikerar mellan Helsingfors och Stockholm gjorde även i sommar dagsturer till Tallinn. Bägge fartygens kapacitetsutnyttjande ökade märkbart tack vare dessa extra turer. I juli gjorde Viking Cinderella tre kryssningar från Stockholm till Gotland under politikerveckan i Visby.

– Vi är mycket nöjda med passagerarantalets utveckling i juli och glada över att så många väljer att åka med våra fartyg. Att Rosella två månader i följd gör passagerarrekord är extra trevligt. Vi ser att det finns ett stort intresse av att semestra i grannländerna bland våra resenärer, vilket återspeglar samhällstrenden just nu, säger Viking Lines verkställande direktör Jan Hanses.

Fotnot. I Resforum nr 3 som utkommer i september kommer en exklusiv intervju med Jan Hanses att publiceras, missa inte det!

Passagerarvolymer Viking Line                           juli 2019       

Helsingfors-Mariehamn-Stockholm **)                    117 543      

Åbo-Åland-Stockholm                                              268 686      

Helsingfors-Tallinn                                                   319 372      

Cinderellakryssningar till Mariehamn (Visby)           99 994       

Mariehamn-Kapellskär                                            146 050

Passagerarvolymer totalt                                     951 645     

 

* Alla tider rekord slogs år 2017 med extra insatt kapacitet med katamaranen Viking Faster på Helsingfors – Tallinn.

** i siffran ingår även passagerare som åkt Stockholm – Tallinn, Mariehamn-Tallinn med Mariella/Gabriella.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219