23948sdkhjf

Hyggligt flyt för Tallink Silja

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Starkt andra kvartal rätar upp Tallinks resultat för första halvåret 2019 – även antalet passagerare ökade något under årets andra kvartal.

Tallink Grupp har nu publicerat sin delårsrapport för det andra kvartalet 2019 och det finansiella resultatet för de första sex månaderna. Enligt delårsrapporten transporterade gruppen totalt 2,7 miljoner passagerare under andra kvartalet 2019 (april - juni), vilket är en ökning med 0,8 procent jämfört med samma period föregående år.

Värt att notera är att Gruppens oreviderade EBITDA* för andra kvartalet ökade med 16,6 procent. det vill säga 7,2 miljoner euro och uppgick till 50,7 miljoner euro.

– Den betydande ökningen av vårt EBITDA under andra kvartalet, ökade passagerarantal och intäkter, är alla bevis för ett starkt andra kvartal och samtliga har spelat en roll i det stabila utfall vi har uppnått under första halvåret 2019, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp. Han fortsätter:

Resultatet från andra kvartalet påverkades främst av den ökade inkomstskatten jämfört med samma kvartal föregående år, med betalning av totalt 33,5 miljoner euro i dividendutbetalningar i år och ett ökat konkurrenstryck på rutterna Finland-Estland, vilket oundvikligen hade en effekt på biljettpriserna. Dessutom gjorde gruppen flertalet investeringar under kvartalet, där den mest betydande var förskottsbetalningen för det nya höghastighetsfartyget på 12,4 miljoner euro.

Sammanfattningsvis kan vi på en hög nivå vara nöjda med andra kvartalets resultat och utvecklingen, vilket har bidragit till att leverera ett stabilt halvårsresultat och lagt en stark grund för det totala resultatet för 2019. Vi har ett antal planer som ska genomföras och fokuserar på ett antal affärsområden för att ytterligare förbättra resultaten för andra halvåret.

* EBITA står för Earnings Before Interest, Taxes and Amortization och betyder fritt översatt till svenska resultat efter avskrivninger men före avdrag för nedskrivningen av goodwill.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.219