23948sdkhjf

”Utredning om biljettsystem onödig”

8 augusti presenterade regeringen sitt förslag att tillsätta en ny utredning om ett nationellt biljettsystem – bra men onödigt tidskrävande, enligt Moderaterna.

Det är ett välkommet besked att frågan om nationellt biljettsystem åter tas upp även i den nationella politiken. Mindre välkommet är ännu en tidsödslande utredning som ska svara på flera redan besvarade frågor. Den kritiken levererar Moderaterna som ändå tycker att regerings beslut är ett steg i rätt riktning:

– Regeringen tillsätter en klok och bra person som utredare för denna viktiga fråga. Det är bra. Samtidigt kan konstateras att det är en onödig och tidsödslande utredning. Frågan har redan utretts och vad som behövs nu är inte att backa tillbaka till ännu en utredning, utan resurser och handling, säger Kristoffer Tamsons, trafikregionråd och ordförande för SL. Han fortsätter:

– Parallellt med regeringens nu tillsatta utredning finns också redan ett omfattande arbete i kollektivtrafiksverige som rör gemensamma standarder och biljettsystem. Det borde regeringen och infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) ha tagit fasta på, i stället för att starta en helt ny utredning.

– Oaktat vad utredningen kommer fram till kommer vi slå vakt om stockholmarnas behov av en bra och välfungerande kollektivtrafik. SL-trafiken utgör över hälften av all kollektivtrafik i hela landet och vi kommer att vara en konstruktiv kraft i det arbetet. Samtidigt kommer vi noga bevaka så att arbetet drivs åt rätt håll. Ett dyrt, byråkratiskt och statligt översystem skulle skapa fler problem för resenärerna än det var tänkt att lösa, avslutar Kristoffer Tamsons.

Läs även HÄR!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078