23948sdkhjf

Cabonline skriver ner

Taxiaktören Cabonline genomför en nedskrivning av bolagets goodwill och immateriella tillgångar i sin halvårsrapport – det är den finska delen av verksamheten som ligger bakom åtgärden.

Som en följd av översyn avseende nedskrivningsbehov kommer Cabonline att göra en ej kassaflödespåverkande nedskrivning av goodwill och immateriella tillgångar relaterat till den finska verksamheten om cirka 125 miljoner kronor, skriver företagets ledning i ett pressmeddelande. 

Goodwillen och de immateriella tillgångarna härstammar från förvärven av Kovanen, Maankkan Taksi och Inva-Taksi i Finland under 2017.

Nedskrivningen påverkar ej kassaflödet, däremot påverkar den rörelseresultatet för andra kvartalet 2019 negativt i segment Finland. Orsaken till nedskrivningen är att omställningen av verksamheten bedöms ta längre tid än vad som tidigare antagits.

Den långsiktiga strategin att verka i och växa på den finska marknaden efter avregleringen i juli 2018 kvarstår som tidigare. Samtliga belopp är oreviderade och det slutliga beloppet kommer att publiceras i Delårsrapporten januari – juni 2019.

FAKTA/Caboline Group

En av Europas ledande teknik- och serviceleverantörer till taxi och transportbranschen. I Sverige, Finland och Norge är omkring 3 500 åkerier anslutna med tillsammans cirka 7 000 fordon under olika varumärken, bland andra TaxiKurir, Sverigetaxi (tidigare Taxi 020), TOPCAB, Taxi Skåne, NorgesTaxi, Kovanen och FixuTaxi. Åkerierna får genom Cabonline Group kundavtal, teknikutveckling och tillgång till stordriftsfördelar och infrastruktur. Cabonline Group omsätter cirka 5,6 miljarder kronor och utför drygt 60 000 resor per dygn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11