23948sdkhjf

50 Solaris-bussar till Gävle

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Solaris Sverige ska leverera 50 bussar till Vy Buss, som ska fortsätta att utveckla kollektivtrafiken i Gävle tillsammans med X-trafik – det handlar om både gas- och elbussar.

Det nya trafikavtalet startar sommaren 2020. Partnerskapet mellan Vy och Solaris bygger grunden för bra leverans till våra gemensamma kunder i Gävle. Totalt ska 40 gasbussar och 8 elbussar från Solaris köra resenärer i Gävle under de kommande tio åren från och med nästa sommar. Vy Buss, tidigare Nettbuss Stadsbussarna, har kört stadstrafiken i Gävle under de senaste tio åren på uppdrag av X-trafik.

Ordern omfattar 16 stycken nU18 CNG ledbussar, 26 stycken nU12 CNG och 8 stycken nE12 elbussar. Hur mycket ordern är värd i reda pengar offentliggör inte parterna men enligt rt-forums uppskattning handlar det om minst 200 miljoner kronor, troligen betydligt mer eftersom det inte endbart handlar om bussarnas värde.

Gasbussarna sätts i trafik under sommaren 2020 och elbussarna tas i drift under det första kvartalet år 2022. Elbussarna ska trafikera linje 3 som är en av fyra stomlinjer i stadstrafiken i Gävle.

Avtalstiden löper på tio år och Solaris Sverige tar även helhetsansvar för eftermarknad, service och underhåll av bussarna med en verkstad stationerad i Gävle. Utöver de 48 bussarna till Gävle har Vy Buss beställt ytterligare två stycken Solaris Urbino nU12 CNG till sin trafik i Hässleholm där de kör på uppdrag av Skånetrafiken.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.313