23948sdkhjf

50 Solaris-bussar till Gävle

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Solaris Sverige ska leverera 50 bussar till Vy Buss, som ska fortsätta att utveckla kollektivtrafiken i Gävle tillsammans med X-trafik – det handlar om både gas- och elbussar.

Det nya trafikavtalet startar sommaren 2020. Partnerskapet mellan Vy och Solaris bygger grunden för bra leverans till våra gemensamma kunder i Gävle. Totalt ska 40 gasbussar och 8 elbussar från Solaris köra resenärer i Gävle under de kommande tio åren från och med nästa sommar. Vy Buss, tidigare Nettbuss Stadsbussarna, har kört stadstrafiken i Gävle under de senaste tio åren på uppdrag av X-trafik.

Ordern omfattar 16 stycken nU18 CNG ledbussar, 26 stycken nU12 CNG och 8 stycken nE12 elbussar. Hur mycket ordern är värd i reda pengar offentliggör inte parterna men enligt rt-forums uppskattning handlar det om minst 200 miljoner kronor, troligen betydligt mer eftersom det inte endbart handlar om bussarnas värde.

Gasbussarna sätts i trafik under sommaren 2020 och elbussarna tas i drift under det första kvartalet år 2022. Elbussarna ska trafikera linje 3 som är en av fyra stomlinjer i stadstrafiken i Gävle.

Avtalstiden löper på tio år och Solaris Sverige tar även helhetsansvar för eftermarknad, service och underhåll av bussarna med en verkstad stationerad i Gävle. Utöver de 48 bussarna till Gävle har Vy Buss beställt ytterligare två stycken Solaris Urbino nU12 CNG till sin trafik i Hässleholm där de kör på uppdrag av Skånetrafiken.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

19 dog i septembertrafiken

1

Västtrafik hånar elbilshysterin

De första elektriska spårvagnarna rullade ut på Göteborgs gator i början av 1900-talet – nu gör Västtrafik narr av dagens elbilsreklam.

Resenärerna gillar fossilfritt

Folkets röst tycks har nått fram till maktens korridorer när det gäller drivmedel för bussar – kraven på fossilfritt vid kommunala trafikupphandlingar

Skellfteå buss ökar med ny vd

Det nya kollektivtrafiksystemet i Skellefteå drog på sig en hel del kritik när det infördes – men resandet ökar och företaget har fått en ny tillförordnad vd.

Fritzson lämnar SJ

SJ:s vd Crister Fritzson har sagt upp sig och kommer att lämna SJ under våren 2020 efter åtta år - blir vd för elektronikföretag.

Kamil Koç går ihop med Flixbus

Nu är det klart – den turkiska expressbussgiganten Kamil Koç ansluter sig till Flixbus.

Nyhetsbrev

Höstlovstryck för Vy

Arkiv

Tunnelbanan tidigareläggs

Fler Pågatåg i tid

I september levererade Pågatågen den högsta samlade punktligheten för i år med 95 procent av tågen i tid – bästa månaden hittills under 2019.

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Flexbuss vann i Jönköping

Två köpare slåss om Arriva Group

Två riskkapitalbolag är kvar i den slutliga budgivningen på Arriva Group som ägaren Deutsche Bahn nu säljer – därmed kan affären vara klar mycket snart.

Västtrafik mot elbusstäten

Nu rullar de första 30 nya helelektriska Volvo-bussarna i Göteborgs stadstrafik – ännu ett steg för att göra Västtrafik störst i landet på elbussar.

Spårvägsbygge tidigareläggs

Spårväg syd i södra Storstockholm tidigareläggs med fyra år – byggstart redan nästa år, det har politikerna beslutat.

Biodrivmedel på IRU-menyn

Biodrivmedel fanns på agendan när IRU bjöd in EU-parlamentariker på middag 1 oktober – branschen förde fram sina förslag i form av en trerätters middagsmeny.

Mobilen kartlägger resevanor

Nytt signalsystem i Wuppertal

En ny version av ett ERTMS-signalsystem från Alstom används vid Wuppertal-banan i Tyskland.

Premiär i Mellanskärgården

Plus

MAN kvar i toppen

Trots noll nya bussar i september ligger MAN kvar i toppen av Tunga Bussligan 2019 - men det händer saker bakom täten, det framgår av Bil Swedens senaste statistik.

Strand till Nobina

Svag september för bussarna

SJ lovar: ”Många tåg till kontinenten”

10 000 fler platser och bättre anslutningar till kontinenten 2020 – det lovar SJ i sin tågplan för kommande år, här redovisas hur det är tänkt att fungera.

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Nya bussmiljönärer!

Viklund till Trafikanalys

Thermaenius till Keolis

Dahlsten tar över Transportföretagen

Tar över i Göteborg

Jensen till Arriva

Plus

Fem snabba frågor...

Fyrby ny rederichef

Goldmann till Sweco

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.215