23948sdkhjf

Fyrby ny rederichef

Transdev utser Peter Fyrby till vd för Blidösundsbolaget och Utö Rederi - han kommer närmast från Sjöfartsverket där han bland annat haft ansvar för forskning och innovation.

18 oktober tillträder Peter Fyrby som vd för Blidösundsbolaget och Utö Reder, Transdevs två rederier i Stockholmsområdet. Han får ansvar för en verksamhet med cirka 200 medarbetare och en omsättning på 350 miljoner kronor.

– Jag är mycket glad att få välkomna Peter. Han har gedigen erfarenhet från sjöfart och får en viktig roll inom koncernen med att utveckla vår båtverksamhet på östkusten. Vi har vuxit starkt de senaste åren genom vinster och förvärv och nu behöver vi säkerställa gemensamma processer och långsiktig strategi, säger Gunnar Schön vd Transdev Sverige.

Peter Fyrby kommer närmast från rollen som Rederidirektör och Direktör Forskning och Innovation på Sjöfartsverket. Han har arbetat inom sjöfart under hela sin karriär, både till sjöss och på land, och de senaste 16 åren har han innehaft ledande befattningar. 

– Jag ser mycket framemot att få börja mitt nya uppdrag. Det är två anrika rederier med många kompetenta medarbetare. Jag kommer måna om att bevara det stora engagemang som finns och samtidigt jobba för att utveckla verksamheten och kollektivtrafiken till sjöss, säger Peter Fyrby.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078