23948sdkhjf

Mellström köper tyska Bergkvara

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Bergkvarabuss säljer sin tyska verksamheter Schäfer Traffic/Elite Traffic till avgående vd:n och företagsgrundaren Göran Mellström

Bergkvaras ägarbolag Mekka Traffic valt att fokusera på den skandinaviska marknaden, därför erbjöds nuvarande vd för de tyska dotterbolagen Schäfer Traffic GmbH/Elite Traffic GmbH, Göran Mellström, som efter drygt 44 år lämnar vd-posten i koncern Mekka Traffic AB 31 augusti 2019, att förvärva det tyska bolaget Elite Traffic GmbH samt dess moderbolag Schäfer Traffic GmbH.

Då han brinner för branschen och ser potential i företaget har han tackat ja. Överlåtandet kommer att ske 1 oktober 2019. Göran kommer fortsatt vara delägare och arbeta som styrelseordförande i Mekka Traffic AB.

Vår tyska verksamhet har legat mig varmt om hjärtat sedan vi tog över Schäfer Reisen 1993 och att nu, 26 år senare, få möjligheten att med fullt fokus vidareutveckla Elite känns utmanande och roligt. Extra roligt är det att ha min hustru Mia vid min sida, som redan från starten varit engagerad i företaget. Hamburg är en metropol och med entusiastiska medarbetare, en välplanerad anläggning och en modern fordonsflotta är förutsättningarna goda. Elite, som i år blir 91 år gammalt, har ett välrenommerat namn i regionen och många känner igen de blå bussarna. Jag och min familj går en ny period i livet till mötes och min förhoppning är att den ska innehålla såväl spännande uppgifter som mer tid för varandra, säger Göran Mellström.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11